- Poruka
- 8.892
Koliko neko treba da je pametan da bi mogao filozofirati.Da li su glupi zagovornici "drvene filozofije".Koja vrsta inteligencije je nejpotrebnija za filozofiju.Koju "ulogu igra" imaginacija u filozofiranju...itd.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

ne znam tačno
ali ako si lišen emocionalne inteligencije
sve što izfilozofiraš možeš komotno da baciš u đubre![]()
al ga srocial ga sroci

Svoakoj šefe...Jašta....
O kojoj vrsti filozofiranja se radi u naslovu?
mislim da filozofi moraju podjednako dobro baratati i jezickim i matematickim pojmovima..a to je redja osobina inteligencije od iq 150+

Naime,idealno je kad postoji dobar balans osetilnog.emotivnog,intuitivnog i kad to sve pokriva dobro racionalno i imaginativno mišljenje...Ljudi s usklađenim osobinama su genijalci...Posebno ako nisu preživeli mnogo trauma te dobar deo svesnog "gurnuli" u nesvesno...Ovo nisu prazne priče,mada si u pravu-nema oštrog deljenja uma na osetila,emocije,intuiciju,mišljenje več su to funkcije svih sivih koje sad rade jedno,sad drugo,a osim toga i čuvaju informacije...
Ne treba da Ti izmišljam toplu vodu...Jednostavno (đavola...),ono šta potisneš u nesvesno-ne koristiš u svesnom stanju!Tek samo naznake toga kao slab uticaj...To je to. Nejasno mi je zasto nesto potisnuto u polje nesvesnog smatras izgubljenim potencijalom, osim ako ne mislis da unosi debalans, zamuti vidik ili promeni proces razmisljanja na drugi nacin.
ne znam tačno
ali ako si lišen emocionalne inteligencije
sve što izfilozofiraš možeš komotno da baciš u đubre![]()
Se slažem,da su OK,ali baš ovog puta je mogao opširnije,a ne kad ne treba.Jedina moja zamerka na Patkove postove-ne primeruje dužinu pisanja važnosti teme,a i ne zna za kočnice i kraće pisanje...No,može i ovako...gsn patak... sva tri posta sa ove teme su vam zakon.
Se slažem,da su OK,ali baš ovog puta je mogao opširnije,a ne kad ne treba.Jedina moja zamerka na Patkove postove-ne primeruje dužinu pisanja važnosti teme,a i ne zna za kočnice i kraće pisanje...No,može i ovako...
Nisam slikar,ali u slikarstvu mi važnije forme od boja...Volim crtež i grafiku više od mazarija...Od slikarstva samo mozaičarim ponekad iz hobija i zadovoljstva...da si npr. slikar nikad ovo ne bi napisao... ekspresija nikad ne bira formu....
Da li je za bivanje filozofom bitnije baratati bojama ili formom?
Da li je filozof "formalista" ili "moler" ? Da li je pre "lingvista" ili pak "matematicar"?
Da li je odrastao covek zaista mocno bice koje je u stanju da se izbori sa svim strahovima i izazovima koje mu zivot nudi...i to bas zato sto je nesvesno potisnuo svesnim, ili zato sto je naucio racunske operacije i citanje izmedju redova?
Da li je filozofija put ka sebi ili od sebe, i cemu sve to kada je kraj podjednako beznadezan koliko i sam pocetak?
Nisam slikar,ali u slikarstvu mi važnije forme od boja...Volim crtež i grafiku više od mazarija...Od slikarstva samo mozaičarim ponekad iz hobija i zadovoljstva...