Filozofska inteligencija?

Filodoxsicnom, i filotoxicnom....

Ej , ljudi, zar filozofi da dele inteligenciju?

Inteligencija kao brzina shvatanja i povezivanja ocigledno ne bi trebala da se deli...
Ako cinimo ustupak tupac u realu , ne moramo u filozofiji ,ili moramo....Ustvari moramo....ebiga isti ljudi cuce u oba tabora...

Ali sustinski ne bi trebalo da delimo inteligenciju na emotivnu , prostornu, aritmeticku, interaktivnu, ili ko zna koje jos...
Inteligencija u konacnom zavisi od inteligencije,interesovanja,percepcije, posvecenosti, telesne podrzanosti...

U prevodu, Inteligencija zavisi od brzine rada nase inteligencije koja je zajednicka za sve, od vremena koje posvecujemo nekoj oblasti, od ulaznih podataka iz te oblasti, od ulaznog sistema, jer se inteligentno ogleda i kroz sintezu integrisanih metoda sa ulaznim sistemom....i menja ga.....oko, sluh, dodir, stav, krvotok,srce, bubrezi,nivo secera...

Tako da svako razdvajanje inteligencije po oblastima nalikuje uvodjenju etra da ne bi zavisili od vetra prilikom radio signala....inace duboko verujemo da se prenosi vetrom...

A o temi, stvarno ne znam sta treba za filozofiju jer osim almanaha, ja i ne znam sta je filozofija....A ako je almanah, onda ne treba nista, svako pici ono sto misli i tacka...
Da ste pitali sta treba za precizne, koncentrisane , ciste misaone procese, mozda bih vam i rekao, jer to je vec jasnije sta se pita...

Sve misaone tehnike su bitne...plus dodatak elokventno poznavanje recnika i jezika...ovo drugo ne zbog filozofiranja vec zbog komunikacije sa drugima...
Inace svaki jezik je truba kad je filozofija u pitanju...
Po mom misljenju,to umesto svake tacke procitajte...da ne pisem sto puta...

Mozda je najvaznije da covek zna da slusa, npr ja ne znam da slusam....ali dobro simuliram kao da znam....jedan nepotreban bafer i korak vise....Ali tako odvajam misljenje osobe od izrecenog....

Što se ti brineš za svoj IQ Patak?Sigurno ga nisi proveravao,bar ne na kompetentan način,inače bi tvoj post drukčiji bio.Ti,obrnuto imaš više nego dovoljno inteligencije-kuburiš samo s rečnikom jer te mrzi da se prilagođavaš...Navikao si da se drugi prilagođuju tebi.Nema veze...Ono šta kod tebe ne valja je prevelika emotivnost i preovlađujuća takva inteligencija.Naime,idealno je kad postoji dobar balans osetilnog.emotivnog,intuitivnog i kad to sve pokriva dobro racionalno i imaginativno mišljenje...Ljudi s usklađenim osobinama su genijalci...Posebno ako nisu preživeli mnogo trauma te dobar deo svesnog "gurnuli" u nesvesno...Ovo nisu prazne priče,mada si u pravu-nema oštrog deljenja uma na osetila,emocije,intuiciju,mišljenje več su to funkcije svih sivih koje sad rade jedno,sad drugo,a osim toga i čuvaju informacije...

Poslednja izmena:
Ima razloga zasto se ne prilagodjavam....a ima razloga i zasto sam kriv.Nema prevelike emotivnosti, osim ako gresis.....A ako ti je prezentacija "preemotivna" to su fore i tehnike zadobijanja paznje, posmatranja reakcija i slicno...

Znas li koliko je tesko objasniti na zenski nacin zasto devojka posle raskida srlja u novu vezu?
To ne samo da je skroz odvojeno od logike vec stalno poziva logiku , nema nigde logike, totalno su neartikulisane misli i ideje, a opet nije nista bez veze...
Na muski nacin je lako...
Filozofija obuhvata i muski i zenski nacin, inace je sasvim lako, svaka recenica pocinje sa {begin} zavrsava sa {end.}.....hocu reci paskaloliki sistem...

A opet ti se omacinje greska, javno potvrdjeni genijalac i genijalac , uspesan, prezentan, mislilac....nije to isto...
Uzmi samo situaciju da sam profesionalac u filozofiji, tj ne po profesiji vec da dobijem zadatak da odradim nesto....odmah vidis razliku izmedju genijalca, praktikanta, organizatora, interaktivnog genija, uspesnog, ili mislioca...

Tu i cuci zec , ali sa krivicom pola pola....zasto ne prihvatam tudje termine.....sa terminom ide sve, distanca, nacin pristupa pojmu , konteksti, medjuodnosi, skoro sve pokupis iz tekuceg stereotipa...
Ovako pokupis ako je ok....ako nije gradis sam...
Moj pojam ideje se razlikuje od reci ideja u recniku....a npr predrasuda sam bas pokupio iz literarnog recnika, matice srpske ....zato sto je tamo bilo komparativno navedeno 4 stupnja razlicitog inteziteta za predrasudu...
To te ubedi u sekundi da takvu gradaciju i podelu prihvatis...

Znaci metodi su bitni, a oni nisu deo coveka, oni su prihvaceni i razradjeni od coveka...

Ali je tacno da je bitno da ne bude kompleksa, da ne bude crnog u dusi, da se oseti moc, da se oseti gordost (ne mora svoja,vec bas tudja...)
Ali ja opet ne vidim zasto neki kompleksas ne bi ucestvovao u kreiranju u filozofiji ...
Jer osnovna ideja mi je evolucioni potencijal....a to zahteva disperziju , da li vi to zovete divergencija....nemam pojma...rasipanje...

Ja se uopste ne tangiram za IQ, ali me nervira to muljanje sa IQ, jer mi preko IQ ulaze hijararhisti, oportunisti....taj koji ima potrebu da deli IQ, ili ne razmislja ili traga za ispoljenjem....a ni jedno od ta dva mi nece doneti puno u filozofiji...
Mada uvek usi otvorene...

Naime,idealno je kad postoji dobar balans osetilnog.emotivnog,intuitivnog i kad to sve pokriva dobro racionalno i imaginativno mišljenje...Ljudi s usklađenim osobinama su genijalci...Posebno ako nisu preživeli mnogo trauma te dobar deo svesnog "gurnuli" u nesvesno...Ovo nisu prazne priče,mada si u pravu-nema oštrog deljenja uma na osetila,emocije,intuiciju,mišljenje več su to funkcije svih sivih koje sad rade jedno,sad drugo,a osim toga i čuvaju informacije...

To je to. Nejasno mi je zasto nesto potisnuto u polje nesvesnog smatras izgubljenim potencijalom, osim ako ne mislis da unosi debalans, zamuti vidik ili promeni proces razmisljanja na drugi nacin.

To je to. Nejasno mi je zasto nesto potisnuto u polje nesvesnog smatras izgubljenim potencijalom, osim ako ne mislis da unosi debalans, zamuti vidik ili promeni proces razmisljanja na drugi nacin.
Ne treba da Ti izmišljam toplu vodu...Jednostavno (đavola...),ono šta potisneš u nesvesno-ne koristiš u svesnom stanju!Tek samo naznake toga kao slab uticaj...
To obično sanjaš kao osnovu dnevnim impresijama i opservacijama,brigama...
Ukoliko uspeš (obično meditiranjem i samoanalizom naravi) da "osvestiš" potisnuto,šta je i jedan od važnih uslova psihosomatskog zdravlja,to možeš i da nadalje koristiš. Prva trauma se doživljava činom rođenja,veoma bolnim susretom sa svetom koji se prvi potiskuje!Nakon toga bebac ili bebana potiskuju mnoge senzacije koje su ili strašne ili neprijatne...i tako dok ne odrastu u moćna bića koja mogu da se hvataju u koštac s izazovima života.Čak i tad potisnu po koji doživljaj koji im strašan ili neprijatan...A sve šta se potisne-ne koristi se svesno...I kao što si rekao-muti vidik...A Patak potvrdio...

Poslednja izmena:
Kamo srece da je tako prosto kao sto covi kaze...
Nije u pitanju umrtvljena roba.To plus.Nego je u pitanju obojenje, nelagodnost, strah, izbegavanje....sva cetiri....
Uzmi socijalizovanu licnost radi nedodirnute,ciste socijalizacije i socijalizovanu licnost koja se socijalizuje zbog potrebe za socijalizacijom...
To su dve razlicite stvari....
Prvu krajnost cete prepoznati u naivnosti, srdacnosti i otvorenosti , do skoro nepostovanja sebe.
Drugu krajnost cete prepoznati u srdacnosti u rukavicama, pozeraju, budi dobar sa svakim paroli , gde uopste druzenje sluzi da bi osoba sebi izgledala ugodno i lepse joj prolazilo vreme, a u sustini ga boli uvo za one sa kojima je....
Nepoverenje npr , izuzetno zavisi od modela koji se koristi prilikom socijalizacije....jer u drugom slucaju dajes koliko moras da bi ostao socijalizovan, a u prvom dajes koliko imas jer si srcem deo drustva...
Drugi oblik uvek zadrzava sebicnost kao normalnost....
Cak i u misljenju , rezonovanju, skepsa je prisutna...

Trenutno u srbiji , ja sam drugi oblik....a bio sam prvi...ali ne mozes u srbiji da budes prvi oblik....tako meni izgleda...

Da li je za bivanje filozofom bitnije baratati bojama ili formom?
Da li je filozof "formalista" ili "moler" ? Da li je pre "lingvista" ili pak "matematicar"?
Da li je odrastao covek zaista mocno bice koje je u stanju da se izbori sa svim strahovima i izazovima koje mu zivot nudi...i to bas zato sto je nesvesno potisnuo svesnim, ili zato sto je naucio racunske operacije i citanje izmedju redova?
Da li je filozofija put ka sebi ili od sebe, i cemu sve to kada je kraj podjednako beznadezan koliko i sam pocetak?

Da li je za bivanje filozofom bitnije baratati bojama ili formom?
Da li je filozof "formalista" ili "moler" ? Da li je pre "lingvista" ili pak "matematicar"?
Da li je odrastao covek zaista mocno bice koje je u stanju da se izbori sa svim strahovima i izazovima koje mu zivot nudi...i to bas zato sto je nesvesno potisnuo svesnim, ili zato sto je naucio racunske operacije i citanje izmedju redova?
Da li je filozofija put ka sebi ili od sebe, i cemu sve to kada je kraj podjednako beznadezan koliko i sam pocetak?

Je li ovo bio spisak za otvaranje novih tema ili si zelela nesto reci sto ja nisam razumeo.

Nisam slikar,ali u slikarstvu mi važnije forme od boja...Volim crtež i grafiku više od mazarija...Od slikarstva samo mozaičarim ponekad iz hobija i zadovoljstva...

nis' skonto poentu... nije bitno sta ti volis vec kako se umetnik izrazava posto on to ne radi zbog tebe ili mene vec iskljucivo zbog sebe...

nista licno kolega ali bavljenjene mozaikom je po meni predvorje za cepanja svesti... za "mazarije" se ne izjasnjavam, ima valjda neki slikar filozof ovde koji to moze strucnije da nacrta

Back