scharfschuetze:
Da li mislite da filozofi stvarajuci svoje filozofije cine uzaludan pokusaj opsteg obajsnjenja glavnih filozofskih aspekata? Ako da, obajsnite. Ako ne, ne morate da obajsnjavate.
Ako bi stvaranje filozofije od strane jednog filozofa bilo uzaludno, to bi znachilo da je taj rad nepotreban tj. sasvim suvishan( kada se u startu zna da ce biti bezuspijeshan), shto znachi da bi ga trebalo iskorijeniti, kao neshto shto nema nikakvu svrhu, jer nece dati rezultat, tj. celokupna filozofija ce biti beskorisna i celokupan rad ce biti jedno nishta tj. jedna nula, pa bi se trebalo promeniti ime filozofije u nulologiju.Samim tim je nejasno, kako jedan uzaludan rad moze na utvrdi svoje aspekte, tj ko ih je postavio i imenovao''glavni filozofski aspekti'', te oni prelaze u''glavni nuloloshki aspekti'', jer ne postoje ni filozofi koji bi ih utvrdili, shto znachi da nikakvi aspekti ni ne postoje?
Pa shta je onda sve to chime se nulolozi bave? Jesu li oni izmislili teme kojima ce se baviti, pa ih naravno ne mogu uspeshno ni objasniti, kad ni ne postoje...
Meni je jasno zasto je njima bilo dosadno, pa su se igrali tj. nulisali...Shta je, tu je , jadni nisu znali da im je trud uzaludan, jer nije bilo mene da im''objasnim'', ali barem su imali socijalno i topli obrok, zaposleni u odsjeku''filozofija'', pa shta ima veze shto su nulisali.
Ali mi nije jasno da li i interpretatori i razglabachi tih njihovih ideja, koji nisu dali nikakav lichni pechat u svemu tome, sebe mogu zvati filozofima ili je pravilniji naziv''sportski komentator nuloloshke utakmice, uzaludnog rada''.