Filmska prostitutka

Kazanova

Ističe se
Poruka
2.134
Preuzeto sa drugog foruma:

Posle osvajanja glavne nagrade Zlatnog medveda na filmskom festivalu u Berlinu u filmu Grbavica sa glavnom ulogom, Glumica Mirjana Karanovic je najavila snimanje novog filma na istu temu sistematsko silovanje muslimanki od straneSrba u cetvorogodisnjem gradjanskom ratu u BiH.Mirjana Karanovic je izjavila da ce licno ucestvovati u scenama silovanja da na originalan nacin verno docara patnje silovanih 2000 muslimanki u toku rata. Verovatno je mislila da docara patnje svake po naosob od 2000 silovanih muslimanki kada je trazila misljenje strucnjaka i dobila odgovor da fizicki moze da izdrzi 2000 silovanja, da je medicinski fenomen.. Da li je time Mirjana Karanovic zelela da potvrdi glumacku slavu ponetu sa festivala u Berlinu , ili je u pitanju nezasiceni seksualni nagon- kliftomanija, da naprosto postigne ono sto je u zivotu propustila i sto joj je nedostajalo. Eto prilike da zadovolji dusu.Njen slucaj je pitanje strucnjaka seksologa koji bi mogli da daju svoje strucno misljenje o njenom fenomenu...

Postavlja se pitanje sam pojam silovanja i zasto bas jedna srpkinja da docara patnje silovanih muslimanki. Sta je sa ostalim silovanim zenama? Ko ce sa njima saosecati i patnje deliti? Zar nije bilo verodostojnije da se tog posla prihvati neka Muslimanka, koja je vec dozivela silovanje a ne srpkinja koja ce po scenariju docarati silovanje.

.” Мислим да је реалистички приступ једини прави начин да се дочара сва трагедија српске ратне агресије на Босну” , zato ce Karanovicka bez ikakve dileme i stida odlucila da licno bude silovana. Kakva steta da za vreme rata negde u Bosni nije bilo Karanovicke. Mozda bi bila verodostojnija u aktu silovanja.

Dalje kaze” Мислим да је то најмање што могу да урадим да бих показала своје саосећање се милионима муслиманки које су систематски силоване у здруженом злочиначком походу Србије на Босну, који никад, никад не сме бити заборављен ни прећутан, којег Србија никад не може да опере.

Zvanicni izvestaji UN tvrde da je u toku rata utvrdjeno silovanje na sve tri strane 2000 zena.

Kreator silovanja bio je gospodin Silajdzic. lansirao je cifru od 80.000 silovanih muslimanki.Preko muslimanskog lobija u SAD ne samo silovanje, vec i logori, etnicko ciscenje, masakri, preko zapadnih medija dopirali su u javnost. Taj broj silovanih Muslimanki se smanjivao rapidno, jer se pokazalo da je isfabrikovan i neubedljiv, i da se operisalo brojkama u mediske svrhe protiv Srba i srpske vojske. Ispada da su za silovanje tako velikog broja potrebne citave brigade vojnika koje ce biti angazovane samo na silovanju.

Poznato je da je jedan americki novinar tragom broja silovanih Muslimanki dosao u BiH da se licno uveri u verodostojnost broja silovanih Muslimanki. Od Sarajeva do Tuzle uspeo je da pronadje samo 4 silovane Muslimanke, koje su priznale da su bile silovane od strane srpskih vojnika.

Zvanicni izvestaji UN, kako je vec pomenuto na sve tri strane u toku citavog rata iznosi 2000. Koliko je od toga bilo Muslimanki tesko je reci.Karanovicka je bez razmisljanja prihvatila tu cifru kao stvarnost iskljucivo muslimanskih silovanih zena.

Bilo je silovanja Muslimanki i od strane Muslimana i Hrvata. Ispovest jedne Muslimanke koja je dovedena u Sisak radi seksualnih zadovoljavanja muslimanskih i hrvatskih vojnika,koja tvrdi da je bila silovana 10.000 puta za vreme drzanja u tom vojnickom stacionaru. O toj ispovesti postoji video zapis intervju doticne osobe RTV Beograd.Doticna silovana Muslimanka navodi da je zbog dobrih susedskih odnosa sa Srbima, radi kazne odvedena u Sisak i da je zbog toga dozivela ono sto je dozivela od svojih Muslimana i saveznika Hrvata. Licno posedujem taj intervju, ali zbog kratkoce vremena nisam bio u mogucnosti da u arhivi od preko 3500 kaseta pronadjem istu i pruzim mnogo vise pojedinosti o tom slucaju. Takodje se bilo ispovesti Srpkinja koje su silovane od Muslimana ostale u drugom stanju i potrazile pomoc u Beogradu da se rese nezeljene trudnoce, jer kako su navele ne zele da donesu trudnocu do kraja i da pred ocima uvek vide scenu silovanja.

Kada je rec o silovanju navescu jos jedan karakteristican primer, gde je na osnovu navoda silovanja od strane Srba Muslimanka dobila politicki azilj u Svajcarskoj i u tamosnjoj bolnici rodila crno musko dete.Muslimani su pokusali da taj slucaj sakriju od javnosti. Ipak prava istina o tom silovanju je obelodanjena i otkrivena podvala svetu o sistematskom srpskom silovanju. Taj slucaj jestavio tacku na mediske podvale o sistematskom silovanju Muslimanki. Svet se pitao Srbi zaista fenomeni da prave crnu decu.Kako ce Karanovicka pronaci takvog Srbina majstora koji cini nemoguce. Kako ce predstaviti Muslimanku silovanu 10000 puta od Muslimana i Hrvata. Da l ice i ovde Srbi preuzeti ulogu Muslimana i Hrvata.?Da l i ce Karanovicka i u ovom slucaju ostati originalna da svoju sansu silovanja poveca na 12000?

Mirjana Karanovic zeli da dokaze da su silovanja bila samo od strane Srba .Medjutim navedeni primeri govore suprotno.
 
Evo sta o tome kaze Mirjana :

”Мислим да је неморално говорити о бројкама. Да је само једна жена силована, то је већ довољно за осуду, према томе мислим да је то једна опасна замена теза и банализовање овог нечувеног злочина, као што је и потезање питања шта се дешавало другим странама у рату. Мислим да то нас не треба да занима. Чак су ми помало гнусна та помињања злочина других јер мислим да су само начин да се скрене пажња са оног најбитнијег, а то су српски злочини, силовања, логори, масакри, геноциди и слично.”

Pobogu Mirjana, zar ti nije poznata cifra od 530 muslimanskih logora u kojima su muceni Srbi? Zar ti nije poznat hrvatski logor Lora, jedan od najstrasnijih logora u Hrvatskoj u kome su muceni Srbi. Zar ti nisu poznati mediski falsifikati o masakrima, streljanjima Srba. Seti se samo Bratunca , Kravica, Zvornika. Ko je cinio ta zverstva? Zar su Srbi ubijali svoje? Seti se podvala slucaja Markale 1, Markale2, Prvomajske, bredlajnera, znanih i neznanih masovnih srpskih grobnica/ Zar ti zlocini mogu za tebe ostati nezapazeni? Sramota.

Pre skoro desetak godina slican odgovor negiranja drugih zlocina ,sam dobio prilikom intervjua filmskog reditelja Dragovica, filma Lepa sela lepo gore, prikazan na festivalu u Montrealu. Na pitanje zasto ste prikazali samo jednu stranu, samo srpsku stranu kako pale muslimanske kuce? Znaci li to da paljenja s Muslimanske i Hrvatske strane nije bilo.? Jas am prikazao nasu bruku, nase zlocine a na Muslimanima i Hrvatima je da pokazu sopstvene zlocine ako ih imaju.

Mirjana Karanovic nije jedina koja tako misli, kao i moj sagovornik Dragovic. Tu je citava armija srpskih konvertida koji su prodali sebe, svoj obraz i dostojanstvo srpskim neprijateljima. Svoju neprijateljsku delatnost protiv Srba iskazali bezbroj puta i jos uvek slobodno setaju Srbijom, bez straha, powsledica i stida za svoje postupke.

Postavlja se pitanje, sta u ovom konkretnom slucaju ciniti protiv Karanovicke, koja kao navodna srpkinja kategoricno priznaje navodnu krivicu Srba i samo Srba.Cilj zapadnih mentora je da medju samim Srbima regrutuju snage koje ce priznati sopstvenu krivicu. To je daleko ubedljivije i efikasnije pred svetom ako sami Srbi priznaju sopstvenu krivicu nego da to tvrdi druga strana.

Mirjanu Karadzic treba izolovati iz srpske sredine. Bojkotovati sve njene predstave. Zabraniti prikazivanje u Srbiji nagradjenog filma Grbavica i novo najavljenog koji ce tek snimiti. Izrugivati je na javnim mestima, u prolazu i slucajnim susretima. Ona ne zasluzuje da seta beogradskim ulicama neispljuvana. Njoj je mesto medju Bosnjacima a ne u srpskoj sredini.Zar ce posle svega ovoga i dalje imati pristupa u drustvu glumaca, biti angazovana u pozoristu ili na filmu kao do sada. Nema za to nikakvog opravdanja. Neka bela vrana ostane uvek bela vrana. Kako ce u ocima porodice opravdati sebe zbog iskustva cetvorogodisnjeg direktnog silovanja. Nalazi utehe u Nemcu pederasu koji pristaje na direktno silovanje pod jednim uslovom da mu pronadju partnera, gorostasnog Srbina – cetnika sa najvecom bradom pa mozda i najvecom alatkom. Verovatno ce se i Karanovicka ugledati na nemackog homoseksualca da i ona pravi selekciju siledzija.

Otkud bas nemac homoseksualac pred ocima sveta na filmskom platnu uzivo dozivljava silovanje? Nije ni malo cudo, jer su Srbi dobro poznati nemicama. Mnogi Srbi zarobljenici u toku Drugog svetskog rata bili su ljubavnici nemica ciji su muzevi bili na frontu. Dosta je dece izrodjeno iz te ljubavi ili majki koje su na samrti otkrile tajnu sinovima o stvarnom ocinstvu. Iz cele ove price o sistematskom silovanju Muslimanki, otkrivena je cinjenica da su Srbi popularni i poznati kao veliki ljubavnici. To dobro znaju Svedjanke, Norvezanke, Nemice, Francuskinje da su Srbi na dobrom glasu. Tesko je tim zenama poverovati mediskim podvalama da su Srbi siledzije.

Na kraju bi ilustracije radi naveo vic o malom Muji koji pita baku sta je to silovanje. E sinko to ti je kad unproforac dodje od..be te i na kraju plati. Zatim ode i dovede deset unproforaca i oni od..bu plate i odu. To ti je silovanje. A sta je onda ljubav baba? Pa to ti je kad naidje partizan po..be i ode. Zatim dovede 10 svojih drugova i oni odrade radnju , odu i ne plate. To ti je sinko ljubav.

Mirjana Karanovic u filmu Grbavica u ulozi silovane Muslimanke , smislenom rezijom rediteljke JasmineZbanicje pokusaj da se Srbi prikazu ne samo kao siledzije, manijaci i zlotvori vec i kreteni koji mogu praviti samo degenerike kakava je cerka Mirjane Karanovic kao rezultat sistematskog silovanja srpskih vojnika.

Filmski festival u Berlinu i nagradjeni film Grbavica iskoriscen je za dalju medisku propagandu protiv Srba. Reditelj Jasmina Zbanic iskoristila je momenat da kaze da se na ocigled Evrope desavaju zlocini nad Muslimanima i da su zlocinci Mladic i Karadzic jos uvek na slobodi. To je trenutak kada u Evropi Medjunarodni sud pravde raspravlja o bosanskoj tuzbi protiv SCG za genocid. Sve to svet pazljivo pratSudska odluka u koliko bude donesena na zahtev Muslimana ostavi ce trajne posledice na srpski narod.

Najavljena uloga Mirjane Karanovic kao nastavak Grbavice je ozivljavanje intezivne kampanje protiv Srba. Za to su potrebni srpski izrodi koji ce podrzati tu ideju. Srpski konvertidi uz veliku novcanu nagradu prihvataju ponudu.Mirjana Karanovic se prihvata sramne uloge protiv svog naroda. Tu su i ostali celnici citave armije anti srpskih izroda :Veran Matic Bojan Lekic, Goran Paskaljevic,Vesna Pesic, Sonja Biserko, Natasa Kandic, Vojan Dimitrijevic,Ceda Jovanovic Gordana Susa, Korac, zene u crnom, udruzenje homoseksualaca i mnogi drugi .

Dokle ce se tolerisati ovaki srpski izrodi. Dokle ce Srbi biti tolerantni prema izrodima, trpeti uvrede i osude spolnih i domacih neprijatelja. Zasto je zabranjen film novinarke Svetlane Petrusic o srpskim zrtvama u toku rata –Pobij, pokrsti i proteraj. Ako je motivacija zabrane izazivanje nacionalne mrznje, sta je onda film Grbavica,ili najavljeni nastavak Grbavice. Zar to nije uvreda Srbima i raspirivanje nacionalne mrznje. Dokle te tolerancije, uvrede i klevetanja.?Srbi probudi te se.
 
Karanovićka je ćerka nižeg oficira (zasrtavnika ili tako nešto) bivše JNA, tako da je zadojena komunizmom i titoizmom, "bratstvom i jedinstvom", ogorčeni je protivnik "velikosrpske buržoazije" i "velikosrpske hegemonije"... Na prostoru bivše Jugoslavije ona i još nekolicina glumaca imali su odlično plaćene tezge, tako da je raspad te države nju i njoj slične, ostavio bez "velikog" tržišta, pa su se prodavali Karićima, "nevladinim" organizacijama, snimali trećerazredne filmove, serije i reklame...E ali ovo sad što je uradila Karanovićka, prevazilazi sve granice dobrog ukusa, to je jednostavno MIZERNO i BEDNO! :twisted:
 
PORODICE STRADALIH SRPSKIH CIVILA U SARAJEVU TRAŽE ISTINU

ISTOČNO SARAJEVO, 26. februara - Porodice srpskih civila stradalih tokom rata od 1992. do 1995. godine u delu Sarajeva pod bošnjačkom kontrolom ponovo su se obratile Ustanovnom sudu BiH od kojeg očekuju pomoć u otkrivanju konačne istine o sudbini njihovih nestalih članova. Od tog suda se se traži da naloži vlastima Federacije BiH da daju konkretne odgovore na pitanja kada je, gde i na koji način stradala određena osoba, gde se nalaze posmrtni ostaci, koja je vojna ili policijska jedinica bila na tom području u vreme nestanaka i ko je njom komandovao. "Ni jedan taj podatak nismo dobili u odgovoru Komisije za traženje nestalih u Federaciji BiH koji nam je dostavljen prošle godine na osnovu rešenja Ustavnog suda BiH", navedeno je u ponovljenoj žalbi porodica stradalih srpskih civila u Sarajevu. Faris Vehabović iz Ustavnog suda BiH izjavio je da bi se ove ponovljene žalbe mogle naći na sednici Suda zakazanoj 31. mart. Prema podacima udruženja "Istina", u Sarajevu je tokom rata stradalo više od 7.000 srpskih civila".
 
Strela:
Karanovićka je ćerka nižeg oficira (zasrtavnika ili tako nešto) bivše JNA, tako da je zadojena komunizmom i titoizmom, "bratstvom i jedinstvom", ogorčeni je protivnik "velikosrpske buržoazije" i "velikosrpske hegemonije"... Na prostoru bivše Jugoslavije ona i još nekolicina glumaca imali su odlično plaćene tezge, tako da je raspad te države nju i njoj slične, ostavio bez "velikog" tržišta, pa su se prodavali Karićima, "nevladinim" organizacijama, snimali trećerazredne filmove, serije i reklame...E ali ovo sad što je uradila Karanovićka, prevazilazi sve granice dobrog ukusa, to je jednostavno MIZERNO i BEDNO! :twisted:

Хвала Стрело што си написала цртице из биографије Мире-"каре" како је зову - и овога пута она је оправдала надимак изведен из њеног презимена. Она је само још један пример АНТИРАТНОГ ПРОФИТЕРА и доказ какве су љиге комунисти и њихови потомци.

Она ће сигурно тек да плати ово проституисање.

Има Бога !
 
Видим да нема никога ко би одбранио Карановићку и њене ставове...Наравно, ни ја нећу бити један од бранитеља лика и дела дотичне. Само бих поставио једно питање, у случају да се неко од бранитеља ипак појави.

Шта је требало да значи онакво театрално излажење на сцену, са све подигнутом песницом у ваздуху и речима " сви ми знамо шта ОВО значи"...Па, ево ја не знам.

Миро, шта то значи ?
 
Arhangel NS:
Видим да нема никога ко би одбранио Карановићку и њене ставове...

Не каже џабе Длакави да су многи одустали ;)

Strela:
Karanovićka je ćerka nižeg oficira (zasrtavnika ili tako nešto) bivše JNA, tako da je zadojena komunizmom i titoizmom, "bratstvom i jedinstvom", ogorčeni je protivnik "velikosrpske buržoazije" i "velikosrpske hegemonije"... Na prostoru bivše Jugoslavije ona i još nekolicina glumaca imali su odlično plaćene tezge, tako da je raspad te države nju i njoj slične, ostavio bez "velikog" tržišta, pa su se prodavali Karićima, "nevladinim" organizacijama, snimali trećerazredne filmove, serije i reklame...E ali ovo sad što je uradila Karanovićka, prevazilazi sve granice dobrog ukusa, to je jednostavno MIZERNO i BEDNO! :twisted:

ПОТПИСУЈЕМ!

Понекад треба објаснити ко је ко и одакле порекло неких "ставова".
 
Mirjana Karanovic je zena na pragu 5O. u vezi sa 2O godina mladjim muslimanom, glumcem.
Jednom prilikom je izjavila, da joj on ispunjava zivot, da je u Sarajevu dozivljavaju kao svoju, i da ljubav cini cuda.
To "cudo" ide tako daleko da od ocvale (inace dobre) glumice, stvori filmsku prostitutku.
Najavila je jos snimanja sa istom temom, pa se ocekuje da ce se sita nauzivati, i da mladjahna ljubav njenog srca nece biti ljubomoran:(
Naravno, trebalo bi da se i on ukljuci u akciju "silovanja"(moja primedba) on bi to odradio mnogo bolje nego "silovatelji Srbi" dobro poznaje "teritoriju"
Beda ocvale muslimanske kurtizane:(
 
Јес стварно, а била је тако кул...
Мислим кад је играла у "Отац на службеном путу".

Иначе, била је грешка што су неки таблоиди измислили негативну реакцију Емира Кустурице (он је то негирао). Требало му је препустити да донесе сам одлуку било у бези филма (ако га одгледа) или фаме која га прати. Овако може из ината још да буде на другој страни.
Кажем, није му требало стављати речи у уста, јер ја не сумљњм у његов патриотизам и оданост правим вредностима.
 
Duh Sekire:
Јес стварно, а била је тако кул...
Мислим кад је играла у "Отац на службеном путу".

Иначе, била је грешка што су неки таблоиди измислили негативну реакцију Емира Кустурице (он је то негирао). Требало му је препустити да донесе сам одлуку било у бези филма (ако га одгледа) или фаме која га прати. Овако може из ината још да буде на другој страни.
Кажем, није му требало стављати речи у уста, јер ја не сумљњм у његов патриотизам и оданост правим вредностима.
Pa, novinari su ga saleteli sa pitanjima sta misli o rediteljki Jasmili Zbanic, on je rekao to sto je rekao, ne znam da li je nesto izustio i na racun Mirjane Karanovic i filma uopste.
U Srbiji, osim B92 (koji je euforican zbog "velikog uspeha koji je film doziveo, ovacija, glumicu i rediteljku vracao na bis) nijedan medij nije propratio prikazivanje filma, ili ja nisam videla.
Igrala je i u "Petrijinom vencu", maestralno!
Steta, zaista!
 
Ама, људи..."Сви знамо шта ово значи" и песница у ваздуху...Усред Београда!!!! Лепо је неко једном рекао - спојиш два полумесеца и добијеш Београдски круг...

Нисам веровао да је толико забраздила у ово што ради...Мислио сам (наивни ја) да је прихватила улогу из неких уметничких разлога (знаш какви су глумци, мало 'нако), кад оно - ТРАС! у лице свих нас.

Па, ово је сад већ постала мултимедијална завера.
 
Kako pise hrvatski "tisak"



Beogradske ovacije Grbavici



Oko dvije i pol tisuće gledatelja u Sava centru dugim pljeskom pozdravilo je Grbavicu. Mirjana Karanović digla je stisnutu šaku, ali bilo je onih koji su zviždali i vrijeđali.


Više od dvije i pol tisuće gledatelja u beogradskom Sava centru u ponedjeljak navečer ovacijama je pozdravilo ekipu filma Grbavica, predvođenu redateljicom Jasmilom Žbanić i glumcima Mirjanom Karanović, Erminom Bravom i Bogdanom Diklićem.

„Nadam se da prikazivanje filma u Beogradu predstavlja početak zatvaranja kruga jer je predscenarij pisan ovdje”, rekla je, pozdravljajući prisutne, Jasmila Žbanić.

Mirjana Karanović je izašla s podignutom stisnutom šakom i publici poručila: „Vi znate što ovo znači.” Stisnuta šaka bila je simbol skupine Otpor koja je pridonijela rušenju Miloševićeva režima.

Na početku prikazivanja filma bilo je manjih incidenata, jer je skupina mladića zviždala i vrijeđala prisutne. Jedna je djevojka uspjela doći do podija namjeravajući napraviti incident, ali ju je osiguranje u tome spriječilo, što je publika pozdravila aplauzom.

Tijekom projekcije publika nije skrivala suze, a pljesak na kraju filma trajao je više minuta.

Film Grbavica dobio je Zlatnog medvjeda na Berlinskom filmskom festivalu, a beogradska je premijera održana u sklopu programa Fest na bis. Film je nastao u koprodukciji BiH, Hrvatske, Austrije i Njemačke.

U sklopu programa netom završenog FEST-a prikazan je i film Vukovar - posljednji rez koji je također dobro primljen u Beogradu.
 
Ih, film jos nisam gledao, a dok traje ova politikntsko-filmska buka necu ni da gledam..

na film geldam iskljucivo nako na umjetnicko djelo te kad god se ovakav vid umjetnosti stavi u plan politike to nije vise umjetnost vec sasvim nesto drugo..

Sto se tice svega, Banja Luka je cist dokaz, da je film politikantski, tacnije, ne njegov sadrzaj vec kampanja koja se vodi uporedo da premijerama filma gotovo na svim prostorima bivse YU..

Dakle, o filmu mozemo razgovarati u neko drugo vrijeme...

Sto se tice same Jasmile Zbanic, sta da kazem vec se vidjelo mnogo toga u njenom govoru zahvale na samoj dodjeli nagrade, a da ne govorim nakon povratka u BiH, i istupe u medijima da ne naglasavam ponovo kampanju koju je pokrenula upravo Zbanicka..

Na kraju Mirjana Karanovic, je samo jedno ime koje ne mora da znaci nista..
Kako shvatih iz vasih komentara, i sama Mirjana je nasla pravo zadovoljstvo u sexu.. Voli da bude silovana..

Pa nek nastavi, samo ne znam ko ce je ....
 
Како ко ? Па зна се ко је дежурни "министар за капитално нагнавање"... :D

По опробаном рецепту истеривача ђавола - да јој истера зло и да јој утера добро. :lol
 
Arhangel NS:
Ама, људи..."Сви знамо шта ово значи" и песница у ваздуху...Усред Београда!!!! Лепо је неко једном рекао - спојиш два полумесеца и добијеш Београдски круг...

Тај неко је то генијално приметио!
Значи егзорцизам био опет морао да спроводи Веља Капиталац... мислим као што је нагнао Наташу Кандић ;)
 
Plava Bilja:
Mirjana Karanovic je zena na pragu 5O. u vezi sa 2O godina mladjim muslimanom, glumcem.
Jednom prilikom je izjavila, da joj on ispunjava zivot, da je u Sarajevu dozivljavaju kao svoju, i da ljubav cini cuda.
To "cudo" ide tako daleko da od ocvale (inace dobre) glumice, stvori filmsku prostitutku.
Najavila je jos snimanja sa istom temom, pa se ocekuje da ce se sita nauzivati, i da mladjahna ljubav njenog srca nece biti ljubomoran:(
Naravno, trebalo bi da se i on ukljuci u akciju "silovanja"(moja primedba) on bi to odradio mnogo bolje nego "silovatelji Srbi" dobro poznaje "teritoriju"
Beda ocvale muslimanske kurtizane:(

То је само још једна тужна прича о томе шта може обрезана кита да направи од климактеричне жене...
 
Arhangel NS:
Видим да нема никога ко би одбранио Карановићку и њене ставове...Наравно, ни ја нећу бити један од бранитеља лика и дела дотичне. Само бих поставио једно питање, у случају да се неко од бранитеља ипак појави.

Шта је требало да значи онакво театрално излажење на сцену, са све подигнутом песницом у ваздуху и речима " сви ми знамо шта ОВО значи"...Па, ево ја не знам.

Миро, шта то значи ?

Evo, ja cu da branim:
Mira je malo arhaicna...Ovim nesto mladjim to bi trebalo, valjda, da lici na (zaboravljeni) Otpor, a starijima, i starima na "Smrt Fasizmu-Sloboda Narodu". Nesto mi se cini da niko nije pao u euforiju na "simbol"..
Zatim, iskrena izjava da joj je gnusno (ili sta vec rece) pominjanje zlocina druge strane - valjda se umorila da slusa "sta su sve oni nama" (neko je tu pomenuo koliko je bilo logora za Srbe, neko, mozdza, zna kakvi sve zlocini pocinjeni nad tim-i-tim ljudima srpske nacionalnosti itd...), hoce sada do kaze jedino i iskljucivo ono "sta smo mi njima". Nece "gnusno", i tacka.
E, sad rec-dve o brojevima. Naravno, 1 (jedna) silovana zena (muslimanka, Fransuckinja, itd...) je strasna cinjenica. 2 000 zena, takodje. 30 000 silovanih zena, isto tako.
1 280 000 - takodje!... Karanoviceva lepo kaze da broj nije vazan. Vazna je strasna cinjenica - silovanje. Zato je pomenutu brojku, "2 000" , Mira sasvim slucajno, nehotice, ma, i neprimetivsi, izrekla. Jer, sama je objasnila - broj nije vazan.
Eto, tako. Mira je odlicna glumica. To je (meni) vazno.
 

Back
Top