Filmovi u kojima se citira Biblija

Odmah da kažem da nisam mislio na filmove tipa koje puštaju za Božić već na psihološke krimi trilere gde je obično neki psihopata serijski ubica koji ostavlja policiji citate iz Biblije.

Poenta ove teme je da se meni ti citati čine razumljivim, dok Bibliju ne razumem.

Različite situacije u kojima se čovek nađe pomognu da se razume ovaj- onaj stih. Fascinira me to što se ama baš svaki stih iz Biblije može izvući iz konteksta a da i dalje ima smisla.
Odnosno, ima daleko više smisla nego čitati Bibliju "redom" i shvatajući je bukvalno.

Mislim da bukvalno shvatanje Biblije više šteti nego ne čitati je uopšte.

Ja sam počeo da verujem u Boga kada su mi neki citati lepo objašnjeni (zato i jesam na pdf religija) mada se još uvek klackam između vernika i nevernika.

Ne daj da te Lucifer, drevna zmija, neman, aždaja uzme pod svoje. Lucifer još uvek nema fizičku formu. Imaće je kad dođe na ovaj svet kao dugo očekivani mesija, mirotvorac, kad se ustoliči na tronu Trećeg solomonovog hrama. Tada će mu se svi pokloniti... carevi, kraljevi, vladari, diktatori, političari svih naroda, vjera i kultura. Čak će mu se i Vučić pokloniti i priznati mu vrhovnu vlast.. mada kažu da će to biti neizvesno kad je Vučić u pitanju.

Za sada kao i do sada obitava u astralnom svetu i obuzima ljude iznutra a ne spolja. Spolja dolaze iskušenja. Neman je lukava. Nema mu ravnog.

Mi ljudi smo mali i nemoćni naspram Lucifera. Bog je Lucifera napravio najintaligentnijeg anđela.

Ima bodlje na sve strane, a oči kao u zmije.


Kad smo kod filmova. Svi su razumeli citat "čudni su putevi gospodnji" uz ovaj bolesni "hrišćanski" film.

MV5BOTUwODM5MTctZjczMi00OTk4LTg3NWUtNmVhMTAzNTNjYjcyXkEyXkFqcGdeQXVyNjU0OTQ0OTY@._V1_.jpg
 

Back
Top