Filmovi su istiniti

Sve sto je snimljeno na video traci, zatim montirano, UVEK JE LAZ. Cak i ako je snimak autentican. Zato sto je film sam po sebi kao fenomen - laz, odnosno ILUZIJA :tease:

Ako je nešto montirano, onda znači da je namešteno.
Ako je snimak autentičan, onda ne može biti lažan.

Dokumentarni film koji je autentičan, ne može biti lažan, jedino što nijedan film ne može doneti punoću doživljavanja nekog dogadjaja, kao prisustvo tom dogadjaju, zbog same ograničenosti prikazivanja svih aspekata tog dogadjaja.

Ako je nešto montirano, onda znači da je namešteno.
Ako je snimak autentičan, onda ne može biti lažan.

Dokumentarni film koji je autentičan, ne može biti lažan, jedino što nijedan film ne može doneti punoću doživljavanja nekog dogadjaja, kao prisustvo tom dogadjaju, zbog same ograničenosti prikazivanja svih aspekata tog dogadjaja.

Dakle laz ;)
Ako je snimljen dogadjaj (istinit,autentican) zatim montiran(seceno, dodavano, menjano) je laz i mora biti laz, i ako opisuje autentican dogadjaj jer nije ekvivalentan izvornom dogadjaju ;)

Video snimak - ziva slika, ustvari nije ziva jer prikazuje staticne fotografije, opet laz
U jednoj sekundi se prikazu 24 fotografije(staticne), izmedju svakog prikazivanja se pusti crna slika (tajlung) i tako zavara mozak gledaoca i ima osecaj da je slika pokretna - iluzija citaj LAZ

Sud (pravedan) ne priznaje montirane snimke!

Mozda je autor teme hteo reci da poruke koje salje film su ustvari istinite ili tako nesto

Dakle laz ;)
Ako je snimljen dogadjaj (istinit,autentican) zatim montiran(seceno, dodavano, menjano) je laz i mora biti laz, i ako opisuje autentican dogadjaj jer nije ekvivalentan izvornom dogadjaju ;)

Video snimak - ziva slika, ustvari nije ziva jer prikazuje staticne fotografije, opet laz
U jednoj sekundi se prikazu 24 fotografije(staticne), izmedju svakog prikazivanja se pusti crna slika (tajlung) i tako zavara mozak gledaoca i ima osecaj da je slika pokretna - iluzija citaj LAZ

Sud (pravedan) ne priznaje montirane snimke!

Mozda je autor teme hteo reci da poruke koje salje film su ustvari istinite ili tako nesto

Ako je film montiran, znači da je neko odredio koje delove filma će uvrstiti u njega, a koje će izbaciti iz njega.
Sami delovi filma nisu lažni, ali je slika koju daju ona koja odgovara montažeru, dakle - lažna.

Ovde nije jasno na šta je mislio postavljač tema - na koje filmove, ili na kakav postupak u filmovima,....?

Ovde nije jasno na šta je mislio postavljač tema - na koje filmove, ili na kakav postupak u filmovima,....?

Kontam da je mislio na uticaj filmova na nasu svest , tj podsvest i kako nas navikavaju i eksploatisu ,putem obmana i namestenih scena koje vode odredjenim zakljuchcima ,sto je i cilj onih koji se bave takom rabotom , da mislimo i vidimo ono sto oni oce da vidimo , prvenstveno je u pitanju Hollywood , nek me neko ispravi ako gresim ? :p

Upravo tako, to i jeste cilj filma da ubedi gledaoca u nesto nestvarno putem opticke iluzije. Jer mozak, svest vise veruje vidu nego ostalim culima.
Postoji mnogo filmskih caka koje se "urezuju" u podsvest ili svest coveka. Neke od njih su zakonom zabranjene a neke ne. Reklame recimo imaju veliki uticaj na podsvest coveka, ma koliko one izgledale glupave i naivne.

Primer, ratna zbivanja u jednoj zemlji. Jedan dogadjaj, gledamo na dva dnevnika od 2 zaracene strane. Svaka zaracena strana prikazuje sebe kao zrtvu i svoje zrtve (ali ne i od druge strane). Dakle istinit dogadjaj i autentican snimak ali lazno predstavljen. Prost primer manipulacije, prikazujes samo ono sto tebi odgovara.
Slicna stvar i sa dokumentarnim filmovima (zavisno od tematike filma)

nije ovo nikakva misterija ili zavera. O mnogim ovim stvarima se uci u skolama (kinematografija). Video snimak se zasniva na iluzijama, obmanama i lazima.

ama sta sam mislio? mislio sam na zapravo na filmove, kadaneka zvezda pada to ustvati ne pada zvezda neko svemirski brod srusio se usled rata koji traje godinama izmedju marsovaca i nas.
Kada vi ne znate, krajnje je vreme da se pridruzim ekspedixiji vrednoj mikion eura kao prvi put se ide svemirskim brodom u svemir.
Ne znam da li ste culi ali kao samo slavni to mogu da priuste dve karte za svemir

kada vam tolikim montažama zatupe mozak bespotrebnim i otežavajućim informacijama uzurpirajući moždane sinapse
vi postajete tupi za nove momente

ja sebi nikako da izbacim iz glave, a zauzima mi megabajte u mozgu ono:

"malo selo zelen lug
kraj Morave disko klub
Pa me zove svaki čas
Ajde maa u diskać
ajde mala u diskaaaać

Mile voli disko, disko
a ja kolo šumadisjko
da budemo blisko blisko
armonika svira disko
"

eto...

kada vam tolikim montažama zatupe mozak bespotrebnim i otežavajućim informacijama uzurpirajući moždane sinapse
vi postajete tupi za nove momente

ja sebi nikako da izbacim iz glave, a zauzima mi megabajte u mozgu ono:

"malo selo zelen lug
kraj Morave disko klub
Pa me zove svaki čas
Ajde maa u diskać
ajde mala u diskaaaać

Mile voli disko, disko
a ja kolo šumadisjko
da budemo blisko blisko
armonika svira disko
"

eto...
:rotf: mali memorija ram :hahaha: sta drugo reci kad jedna strofa napravi beskonacan loop :rotf: ajmo mala u diskac :zurka:

Potpuno nerazumljiv post. Šta je korisnik hteo reći?
a pa da vidis ti glumila je da se razvela od nnega a krava pobegla sa drugim u vjencanju mog najboljeg druga
ocy da kazem da su filmovi istiniti!
siguran sam ce se sve u betmenu desiti kroz nekoliko godina ne u gotamu nego u springfildu jer su otale i simsononovi a simsonoovi su vec pogodili za neke stvari
ako bi studirali fivilmologiju uocili bi sljedece detalje:
da oni oce da zavade narod
evo npr u filmu plazi oni deluju drogu nedje na tihom okeanu blizu tajlanda a tajlandjani da zato uce tajlandski boks pa ce krenut na ameriku da im se osvjete za vijetnam. Jer kmersko carstovo danas bi bilo vjece od i amerke da nije bilo vijetnamskog zalivskog rata.
Mozda odje ova tema je preduboka i ide vijse u politku.
Ali

evo
film dzoker je istinit pobio js pola ljudi zaustavio ga betmen

supermen-taj je film radjen po motivu Janka Pooula, covjeka od "celika" koji je ziveo u drugoj polovini proslog vjeka na prostorima juznog sudana.

Ali je glavna osobina svakog takvog filma da li se radilo ili o gospodaru prstenova ili supermenu ili xmenu da jako puno preuvelicavaju toga sve same gluposti.

Ako pogledamo film terminator, vidjecemo da u Japanskoh fabrici robota zaista postoji model ruke kona se sama pomjera.
Danas cipovi u ljudskim mozgovima su nam smjesni upravo zahvaljujuci filmovima.

Back