Filmovi predvidjaju buducnost

Antares13

Zainteresovan član
Poruka
201
Sve ono sto vidimo ili osetimo tokom gledanja filmova nije ni malo naivno, sve vise sam uveren da filmovi mogu da otvore prozore buducnosti i da nam posalju odredjene poruke koje bi trebali da protumacimo, da li znate za neki takav film, citao sam dosta toga na netu pa ako se necega setite sto je ostavilo utisak na vas pisite.

hqdefault.jpg

Najvise me nervira sto svaka jajara u javnom sektoru,pogotovo ko radi na narodnim podacima,moze da te nadje u kompu i da te izbrise,pa da dopise neko izmisljeno ime i prezime,promeni sliku,a ostavi tvoje podatke.I kada odes negde da utvrdis nesto ili ti zatreba neki dokument,onaj sluzbenik kaze,"Pa vi ne postojite",a stojis ispred njega,pa juri dokazi da postojis.tako se desilo nesto slicno nekom penzioneru,oko Nisa ili Vranja.Morao covek sa dvojicom svedoka da ide i skuplja papire da jos postoji i da dokazuje da je u stvari to on sam.Ne svidja mi se ova umrezenost licnih podataka.Mozda se nesto malo brze dobiju neka dokumenta i papiri po potrebi,ali ako je guzva,opet moras da cekas kao i ranije.Da nije zalosno,bilo bi smesno.

Celoukupan 9/11 jeste fenomen, postoji previse "koincidencija" koje se vezuju za emitovanje, simbole i "predvidjanja" toga da ce tu teroristi najvise da napadaju.

Problem stoji u tome sto se najverovatnije radilo o lokalnom napadu na lokalne ljude koji je bio u planu vec od 1980ih.

Ovo je normalan i jednostavan proces u istoriji gde se odradi zlocin nad sopstvenim stanovnistvom, pa za to osudi neki tamo levi koji bude napadnut.

U filmu Terminator 2 postoje subliminarne poruke.

xl53f6346c.jpg

Poslednja izmena:
Postoje filmovi tzv. "namenske svrhe" pa iako se vode pod "naucnom fantastikom" vuku za sobom
silne "teorije zavera" odnosno da su to izvodljive odrednice "neke tamo buducnosti"

Nemojte lupati glavu da li ce se recimo ostvariti neka od tih scena jer svaki dan ste kandidat
da vas zvekne neki auto. I onda dzaba mu ga bilo sta su projektovali u filmu
a vi se malo usrali da ne dozivite ulogu statiste iz uvodne scene.

Sa druge strane postoje filmovi koji predstavljaju neverovatan spoj nase proslosti, sadasnjosti
i buducnosti a da se pritom ne vode pod "naucna fantastika" niti vuku teorije zavera.
Iako sa tematikom ko smrt ozbiljnom nekim cudom se vode pod humoristicke.
Jedan takav film koji predstavlja nasu proslost, sadasnjost i buducnost nije holivudske
produkcije vec domace. Rec je o filmu "Tesna Koza".

Neke scene i simbolizacija tih scena su veoma, veoma precizno birani u filmovima masovne produkcije.

Logicno je da ljudi pomisle da je u pitanju koincidencija, ali buduci na koji nacin se odigrao 9/11 i buduci da znamo koliko je USA umesana u sve i na koje nacine kroz istoriju, onda mozemo videti i naciniti paralelu koja ne mora izgledati toliko besmisleno.

Imajmo u vidu da su scene birane s razlogom u vecini slucajeva, tj. da na njih ne odlucuje iskljucivo reziser vec tim ljudi.

Film Se7en (1995) :
qb4f4d4ab5.jpg

Film Independence Day (1996) :
dh4f4d3e6e.jpg

Drugo logicno bi bilo - mnogo brojeva + mnogo filmova, "Nesto ce da se uvek pronadje" zbog signifikacije datuma.

Ali tu mozemo da pitamo pitanje - koliko toga je zaista statisticki MOGUCE da se dogodi u nekoliko filmova holivudske produkcije u spanu od 10 godina?

Birajmo od 1991. do 2001. sve filmove holivudske produkcije, a pogotovo one koji ce imati najveci bioskopski uspeh. Koja je sansa da u 30-40 filmova, relativno, bude 6-7 koji bas imaju simbolizam 9/11 u konotaciji, najcesce, s tematikom apokalipse?

Poslednja izmena:
Film Wag the Dog (1997):

U filmu iz 1997. godine americki predsednik pravi lazni rat sa Albanijom u svrhe toga da se javnost okrene ka ratu umesto ka njegovom seksualnom skandalu. Interesantno je videti koliko je bilo lako lazirati rat sa zemljom, pogotovo imajuci u vidu da je vecini americkih stanovnika geografija veoma slaba strana, a da su uveliko navikli na tu vrstu ratovanja u proteklih 50+ godina.

Godine 1999. to se i ostvari, s tim sto ne bude Albanija, vec Srbija.

Neke scene i simbolizacija tih scena su veoma, veoma precizno birani u filmovima masovne produkcije.

Logicno je da ljudi pomisle da je u pitanju koincidencija, ali buduci na koji nacin se odigrao 9/11 i buduci da znamo koliko je USA umesana u sve i na koje nacine kroz istoriju, onda mozemo videti i naciniti paralelu koja ne mora izgledati toliko besmisleno.

Imajmo u vidu da su scene birane s razlogom u vecini slucajeva, tj. da na njih ne odlucuje iskljucivo reziser vec tim ljudi.

Film Se7en (1995) :
qb4f4d4ab5.jpg

Film Independence Day (1996) :
dh4f4d3e6e.jpg

Drugo logicno bi bilo - mnogo brojeva + mnogo filmova, "Nesto ce da se uvek pronadje" zbog signifikacije datuma.

Ali tu mozemo da pitamo pitanje - koliko toga je zaista statisticki MOGUCE da se dogodi u nekoliko filmova holivudske produkcije u spanu od 10 godina?

Birajmo od 1991. do 2001. sve filmove holivudske produkcije, a pogotovo one koji ce imati najveci bioskopski uspeh. Koja je sansa da u 30-40 filmova, relativno, bude 6-7 koji bas imaju simbolizam 9/11 u konotaciji, najcesce, s tematikom apokalipse?

idi na venecijanski bijenale pa gledaj sta ceka svet u buducnosti...

Sve ono sto vidimo ili osetimo tokom gledanja filmova nije ni malo naivno, sve vise sam uveren da filmovi mogu da otvore prozore buducnosti i da nam posalju odredjene poruke koje bi trebali da protumacimo, da li znate za neki takav film, citao sam dosta toga na netu pa ako se necega setite sto je ostavilo utisak na vas pisite.

Pogledajte prilog 525735

Da i ja sam primetio isto to.
Mogao bi da pogledas neki film od Mia Kalifa,ili ako ces stariju produkciju Cicolinu...
Meni se cesto desi dok gledam efekat Deja VU (vec vidjeno),kao da sam i sam proziveo neke scene ili postupke glavnog junaka.Cak i osecaj srece na kraju scena sam ponekad imao utisak da sam vec dozivljavao.
A i ima sublimiranih poruka u njima takodje,kad bi ih poslusao,mozda bi (napokon) poceo da kreses,i ne bi imao vremena da mislis na takve gluposti.

Ne bi primetili da nisu trazili...
Evo na primer ja..kad sam bio mali,mislio sam da ću živeti večno,ali sam počeo da primećujem da ljudi umiru,i taj šablon koji se ponavljao iz nekog razloga oko mene sam "slučajno" primenio na sebi,i ostao sam šokiran..počeo sam da sumnjam u svoju besmrtnost. Možda je moja inteligencija pokušala da spoji nešto što ima sličnosti,kao na primer smrt komšije,samnom, što je na prvu loptu nepovezivo,jer ja sam živ a komšija ne,možda sam lud...pfff....
Pa u pravu si,da nisam tražio te slučajnosti,ne bi ih ni našao...ej,možda ću ipak da živim večno.

Evo na primer ja..kad sam bio mali,mislio sam da ću živeti večno,ali sam počeo da primećujem da ljudi umiru,i taj šablon koji se ponavljao iz nekog razloga oko mene sam "slučajno" primenio na sebi,i ostao sam šokiran..počeo sam da sumnjam u svoju besmrtnost. Možda je moja inteligencija pokušala da spoji nešto što ima sličnosti,kao na primer smrt komšije,samnom, što je na prvu loptu nepovezivo,jer ja sam živ a komšija ne,možda sam lud...pfff....
Pa u pravu si,da nisam tražio te slučajnosti,ne bi ih ni našao...ej,možda ću ipak da živim večno.
Izvrces stvari......

Izvrces stvari......
Izvrnuo sam,da. Pomešao sam opšte prihvaćene stvari koje svako doživi u odredjenom trenutku života,koje im niko ne kaže,jer je ružno i najbolje je da osoba sama shvati..sa opšte ne prihvaćenim pojavama,koje ne doživljava svako,ali postoje pojedinci,i ružno je da im se kaže, jer najbolje je da osoba sama shvati da li je tako ili nije.

Izvrnuo sam,da. Pomešao sam opšte prihvaćene stvari koje svako doživi u odredjenom trenutku života,koje im niko ne kaže,jer je ružno i najbolje je da osoba sama shvati..sa opšte ne prihvaćenim pojavama,koje ne doživljava svako,ali postoje pojedinci,i ružno je da im se kaže, jer najbolje je da osoba sama shvati da li je tako ili nije.
Sta je pisac hteo da kaze?

Mi kao Bozja deca imamo od Boga razum savest i znamo to Bozansko, prirodno.
Prirodno je da covek zivi vecno.
Sada smo nesaveseni i ne mozemo ovako nesavrseni da zivimo vecno
jer nesavrsenost podrazumeva - bolest, starost smrt.
Ali Bozja namera je da stvori covecanstvo savrsenih ljudi koji ce ziveti vecno na Zemlji.
I to ce i ostvariti u budnocnosti.
Jer savrsenstvo podrazumeva vecnost.
Bog ce coveka dovesti do savrsenstva da bi mogao da zivi vecno
Kao sto ce i vaskrsavati mrtve.
Dok je Isus bio na Zemlji to je i pokazo Moc koju mu je Bog dao
da vaskrsava mrtve.
Za to postoje ocevidci tog doba, istorija to belezi i to je dokazano moguce.
tako ce i u buducnosti ljudi dobiti vecni zivot na zemlji.
i da odgovorim na temu.

Zasto i mnogi filmovi govore o tome o mogucem vecnom zivotu.
samo mozda na pogresan nacin....
kao sto se u filmovima cesto i zlo pogresno predstavlja...

Back