Filmovi i serije...

Sve što gledam je na online opcijama...jest da ubiše sa reklamama, instaaliraj ovo, instaliraj ono, moguće i kojekakvim virusima, ali lakše mi je nego da se zaebavam sa skidanjem .

Ja imam okej protok i skinem celu sezonu neke serije od 5-6 GB za 15 minuta ili manje ako ima dosta sidova tako da mi ovo vise odgovara od na primer filmovizije.

- - - - - - - - - -

Deluje mi dosta jednostavnije...

- - - - - - - - - -

Ne znam kakav je tvoj net, ali ako imas 10 Mbps ili tako nesto ovo ti je bolja opcija mislim.

- - - - - - - - - -

A mozes i titlove da ubacis...

Das Experiment

Eksperiment ima nekoliko verzija do sada, ali meni je ova nemačka najbolja.
Ako niste gledali, a interesuju vas kako se u veštačkim uslovima iz malih običnih neuglednih čovečuljaka rađaju Hitleri i egzekutori bez trunke samosvesti i savesti (nešto poput Gvantanamo situacije), onda filmić svakako vredi pogledati.

Još jedan sa sličnom sociološko eksperimentalnom tematikom koja je krenula po zlu je takođe nemački The Wave

Treći film u kojem je obrađena isto tako realna priča o famoznom Milgramovom eksperimentu je nešto slabije filmsko ostvarenje Experimenter,
kojeg vredi pogledati samo zbog zanimljivosti tematike koja se bavi psihološkim eksperimentima rađenim sredinom prošlog veka čiji je cilj prvobitno bio da ponudi socio psihološko objašnjenje bespogovornog povinovanja autoritetu hiljada i hiljada običnih ljudi koji su vršili monstruozne zločine za vreme drugog sv. rata.
Iz Milgramove laboratorije nastalo je kasnije još niz vrlo zanimljivih eksperimenata vezanih za neke obrasce ljudskog ponašanja.

što ti predložiš ja ću odgledati ti si mnogo naj kul tip na ovom forumu:)

- - - - - - - - - -

mozda je to samo meni,ali aj recite jel zanimljivo sve sto ovaj lik napiše ili se ja tripujem?

Ne tripuješ, makar što se tiče filmova. Ja sam ga zgotivila još iz vremena kad je u avataru imao fotku Danyja Gopnika iz genijalnog A Serious Man braće Koen. I u još nekoliko navrata, istina sve nešto stidljivo i na kašičicu, ostavljao je sjajne filmske preporuke.
Doduše, ta neka iščašena i crnohumorna bizarnost meni paše, mnogi to ne mogu svariti i u biti ne vole takve filmove, ali meni su odlični.

das experiment sam gledao ranije, nije loš, skidam the wave...

ko hoće da se baš zgrozi može pogledati ruski film Gruz 200, prvi refleks će vam biti da ga odmah obrišete sa računara...
http://www.imdb.com/title/tt0847880/
reč je o ljubavnoj priči između matorog poremećenog vojnog lica i tinejdžerke.

mada ona scena kad je vozi na motoru dok ide muzika, ima neki šmek...

I još jednom odlična preporuka:lol:

Ne, ozbiljno...Cargo 200 me oduvao sa stolice, bukvalno, znači samo zbog naslova sam očekivala sasvim nešto drugo, a i tvoja napomena da je ljubavna priča u pitanju.....hm....ne znam...moguće..meni je sve skupa jedna surova, genijalna i prebizarna metafora sovjetskog vremena, a ako ćemo o ljubavi možemo, jer to je jedino čega u ovom filmu nema, osim
ako sumanutu opsednutost komesarevom ćerkom onog
impotentnog "čikatilo" suvonjavog sociopate ne uzmemo kao ipak neko prisustvo emocije...samo kakve? :lol:

Sve u svemu, film koji će mnogi posle petnaestak minuta prestati da gledaju.
Ja preporučujem da se ide do kraja: ))

Poslednja izmena:
evo jedne preporuke ako naginjete nihilizmu, melanholiji i slično...
otkačena parodija sa gej elementima...

http://www.imdb.com/title/tt0116768/

scena iz filma:
bvv.jpg

I za one koji imaju problema sa nalazenjem titlova YIFY subtitles je po meni najbolji sajt za titlove
http://www.yifysubtitles.com/

- - - - - - - - - -

Gledao sam Edge of Tomorrow i Maze Runner. Edge of Tomorrow, ideja o ponavljajucem danu slicna kao u Danu Mrmota i onom filmu sa Dzim Kerijem, zaboravih ime.
Maze Runner, zanimljiva drama i lepo protkana mistika, ali... nisam se odusevio ofc...

odgledah the lobster, neobičan film, podseća na dogville, ali nije mi se dopao...

ovaj film mi je drag, zove se good dick, mislim da ga fanovi lonerske tematike ne smeju preskočiti iako ima mana...
http://www.imdb.com/title/tt0944101/
asocijalna devojka koja živi sama i nema prijatelje, povremeno odlazi u video klub i iznajmljuje erotske filmove, ekstrovertni mladi radnik iz video kluba počinje da se interesuje za nju...

evo nje u video klubu -
vlcsnap-2015-12-20-11h33m39s941.jpg

Ma mogla sam da pretpostavim da si ga već gledao: ))

Ako podseća na Dogville, onda ću svakako pogledati mada ne očekujem da će i jedan film dopreti do te čudesne minimalističke Trirove poetike koja mi se, moram da priznam, dopala...onako baš mi je legla, tek iz drugog gledanja.
Taj film izaziva užasno oprečne stavove, ili ga do besvesti potcenjuju ili ga svrstavaju u remek dela.
Jedinstven je u svakom slučaju.

Ovo se kanim da pogledam. Syebani naroljani profesor filozofije ulazi u platonski odnos sa mladom cicom..zvuči zanimljivo,
a potpisuje Woody Allen.
Ako si gledao, baci koment: ))

Irrational Man

Back