Filmovi i serije...

Ili ko voli nesto malo realnije.

Mada kako cujem to je kako bi zivot mladog Normana Bates-a izgledao u 21 veku.
Mislim da unistavaju pricu koju su postavili filmovi i da menjaju istoriju i razvoj likova, mada ako se serija zavrsi kako treba i ako prati radnju filma onda je odlicno.
Meni je Perkins ipak neprevazidjen, jednostavno odaje neki "cudan" utisak.

tumblr_inline_n6booaMFG71rufn0n.gif

Poslednja izmena:
Nisam gledao seriju osim trailer-a, ali deluje mi nekako "realnije" nego neke druge krimi serije tipa CSI i sl.
Mozda cu promeniti misljenje kada krenem da gledam, videcemo. :)

Sto se horora tice, mozda nije losa serija American Horror Story, jako je popularna na IMDb ovih dana.

Koliko vidim imaju neki bizarni stil, mada nisam je gledao. Ne ocekujem nesto fantasticno, vise kao vizualni sok.
Opet kazu da svaka sezona ima svoju pricu, i jedna se fokusira na opsesiju, nerverstvo, gubljenje zdravog razuma, tipicno hororski.
Ko zna, mozda i nesto vredi.

Gledao sam trecu sezonu. Konfekcijski, sakrasticki mozaik najodvratnijih i najomrazenijih stvari koje postoje. Price i radnja su klisei. Jedna sezona je ludnica, pa ukleta kuca, pa onda vesticije kolo i sada valjda cirkuske nakaze.

Kvalitetna produkcija i rezija, ali opet prica i radnja su cisti shit i tako su i zamisljeni. Kao parodija na kic dela samo sto nije parodija vec sarkasticno konfekcijska verzija kica.

Uopšte nisam skontao čemu toliki hajp oko True Detective...nije mi legla uopšte.

Skinuo i gledam The Strain...više mi se sviđa knjiga iskreno ali ok,fina razbibriga...malo neubedljiva ali radi posao.
Barem krvopije nisu romantični,neshvaćeni,osećajni filozofi,hebači i hebačice,sex simboli...nego iskonsko zlo kakvi i trebaju da budu...to je plus za seriju :ok:

Privuklo me je zbog Marg Helgenberger, ona bas ne glumi svugde... Mada iako je dobro odradila ulogu i ovde (kao u bilo gde gde se pojavila uostalom), serija me smorila posle trece epizode... Moje misljenje je da su mnogo hteli, mnogo zapoceli... Prica je tanka...Gluma glavnon glumca blagi ocaj, ali je Meghan Ory neuporedivo bolja ovde nego u Once Upon A Time... I koliko cujem nisu odobrili drugu sezonu... Odgledacu do kraja, ali nista specijalno, ok serija za pogledati ako nema nista bolje...

There Will Be Blood (2007)

Svakako preporuka, naročito za drugare sa ovog pdf.a: Uopšte nema ženskih likova....tačnije, pojavljuju se u samo par scena: jedna devojčica, jedna baba i par statistkinja u crkvi:lol:
tako da je ovo muški film u svakom smislu te reči.
Drama o vremenu kad je Amerikom potekla nafta.....bitno je napomenuti da je ovo one man show film u kojem apsolutno u svakoj sceni dominira karakter i talenat glavnog glumca Daniel Day-Lewisa:heart:
Preporučujem da uz gledanje filma lagano cirkate svoj omiljeni alkohol, ali napominjem lagano, jer film traje dva i po sata, pa valja koliko toliko trezne glave dočekati poslednju scenu sa epohalnom rečenicom glavnog lika
koja će simbolično opisati i vaš pad sa stolice i u nesvest,
što od pića, što od sjajnog filma..:mrgreen:

Uopšte nisam skontao čemu toliki hajp oko True Detective...nije mi legla uopšte.

Skinuo i gledam The Strain...više mi se sviđa knjiga iskreno ali ok,fina razbibriga...malo neubedljiva ali radi posao.
Barem krvopije nisu romantični,neshvaćeni,osećajni filozofi,hebači i hebačice,sex simboli...nego iskonsko zlo kakvi i trebaju da budu...to je plus za seriju :ok:

meni je ekstra zbog metove glume lik je otkinuo,prica je ok mislim klasicna..al glavni glumac je izneo celu seriju...
sto se mene tice ja bi vam preporucila hanibala,serija otkida...savrseno odradjena...
film jako lep:

Pozdrav
Da li mozda neko zna kako se zove film? Radnja je sledeca
Neki ljudi su dobili nagradna putovanja preko socijalne mreze, odlaze na putovanje avionom i svakog ceka na svom sedistu laptop. Postavlja im se pitanje da li zele da nastave sa igrom i oni pristaju, da bi osvojili novac moraju da spasu prijatelje sa te mreze kojima se sprema ubistvo. Ako neko zna koji je film neka javi, nadam se da sma lepo opisala radnju filma. Hvala

pored antologijskih American Beauty, Fight Club, Falling Down i sl. za koje je svaka preporuka vec suvisna,
evo par naslova koje preporucujem cenjenim kolegama u ove praznicne dane opsteg nerada i dokolice:

prvi koji je nepravedno underrated je zanrovski oznacen kao crna komedija i sjajna je preteca spomenutih filmova:

za sada toliko,
tenkju end gud najt.

Poslednja izmena:
da ne zaboravim ovih nekoliko ratnih favorita koji mi se vrzmaju po vijugama:
prvi je The Thin Red Line. valjda je odsustvo patriotsko-propagandnog bullshitiranja navelo americku publiku da masovno mrzi ovaj film.
meni je genijalan.
drugi, uz razumnu dozu standardno ocekivane ruske patetike, ali jednako odlican je Tvrdjava Brest.
trece je serija od koje sa slicnom tematikom ne videh bolje Band of Brothers

Poslednja izmena:
Strange Empire http://www.imdb.com/title/tt3920814/?ref_=nv_sr_1
Fina serijica, totalno u Girls Power fazonu, I like it.:D

Strange Empire je surovo realisticka serija o periodu bezakonja i "divljeg zapada". Lokalni privrednik u cijem vlasnistvu je rudnik bakra, a koji je u finansijskim problemima iscenira lazni indijanski napad na porodice doseljenika koje su bile u prolazu i poubija sve muskarce ostavljajuce zene potpuno bespomocne, a sve sa ciljem da svoj gradic naseli tim istim zenama sve sa ciljem da ih privoli za prostituciju i eksploatise kao prostitutke sa ciljem i da njegovi rudari imaju zabavu kako bi mogao da im smanji nadnice, a i kako bi zaradjivao od prostitutki.

Zene koje bez svojih supruga, brace i sinova nemaju nikakvu drugu opciju nego da ostanu da zive u tom gradu i iako i same naslucuju da napad nisu izveli Indijanci vec pomocnici vlasnika rudnika i grada one nemaju drugi izbor vec da se bore za sebe u tom gradu, ali umesto da postanu prostitutke one se udruzuju sa rudarima sklapajuci cak i medjusobne brakove sto dobrim delom remeti planove vlasnika tog grada.

- - - - - - - - - -

Divlji zapad je predstavljen kao mozaik prevaranata i eksploatatora kakav je zapravo i bio. Dosta dobra serija, cista 10-tka po mom misljenju.

Pozdrav
Da li mozda neko zna kako se zove film? Radnja je sledeca
Neki ljudi su dobili nagradna putovanja preko socijalne mreze, odlaze na putovanje avionom i svakog ceka na svom sedistu laptop. Postavlja im se pitanje da li zele da nastave sa igrom i oni pristaju, da bi osvojili novac moraju da spasu prijatelje sa te mreze kojima se sprema ubistvo. Ako neko zna koji je film neka javi, nadam se da sma lepo opisala radnju filma. Hvala

Ne znam o kom filmu pricas ali ti predlazem da odgledas film "House of 9" na koji me je podsetio tvoj opis ... :)

Back