Film i književnost - Branko Kukić

Baudrillard

Zaslužan član
Moderator
Poruka
124.619
00.-Kuki%C4%87.jpg
Foto: A. Anđić

Gost 36. epizode dokumentarne serije „Film i književnost“ u sklopu programske celine „Razgovori u Kući scenarija“ Narodne biblioteke „Dr Dušan Radić“ je Branko Kukić, pesnik, esejista, likovni kritičar, glavni i odgovorni urednik časopisa „Gradac“.

Osvrt na stvaralaštvo Vaska Pope, podsećanje na pesnika Milutina Petrovića, proza Svetislava Basare i Davida Albaharija, značaj Boška Ruđinčanina i časopisa „Zamak kulture“ na srpski kulturni prostor, beletristička dela reditelja Puriše Đorđevića, filmsko i književno stvaralaštvo Živojina Pavlovića, rad Branka Kukića u NIN-ovom žiriju kritike za roman godine i aktuelne nesuglasice oko ovog književnog priznanja, neke su od tema ove emisije.


U okviru programske celine „Razgovori u Kući scenarija“ pokrenut je serijal emisija pod nazivom „Film i književnost“ gde se u vidu razgovora sa našim najznačajnijim piscima, književnim kritičarima, rediteljima, scenaristima, istoričarima i teoretičarima filma, profesorima Univerziteta, razmatraju brojna aktuelna pitanja vezana za scenaristiku, preispituju međusobne veze filma i književnosti i daje sveobuhvatni uvid u ove dve važne oblasti umetničkog ispoljavanja.

Autor i voditelj: Srđan Čeperković
Montaža i režija: Miroslav Stašić

fenomeni.me
 

Top