Film decenije

ma odlican je akcioni, kapiram da mnoge hvata nostaligija za Gibsonom ali film nije bio dosadan ni u jednom delu
Ma nisu akcijeske scene problem, vec sto umjesto ovakvog frajera:

84f95b5a2e4c15cbb0901d38754a459e.png

u remakeu u prvi plan guraju neku jednoruku, celavu zenetinu.

onaj bard gitarista ja najveci highlight filma :lol:

mad-max-fury-road.jpeg
Postavlja se pitanje - zasto je bas Road Warrior izvrgnut ruglu u remakeu?

Ne prvi depresivni dio, ne sramotni, civilizirani, treci dio, vec bas dvojka.

Po meni zato sto nitko nije na takav brutalan nacin isprdao... a recimo... popularne tekovine, dansnjeg vremena.

:rotf:

Dvojka je politicki nekorektna na kvadrat.

Немаш Џокера на листи?

Можда сам субјективан, јер сам одувек обожавао суперхероје, а Џокер ми је био невероватан лик и пре овог филма. Филм сам очекивао још док су највљивали рад на филму. Дочекао сам и превазишао је моја очекивања.

Nije se identifikovao sa Džokerom...

Ove decenije sam gledao vise krsh filmova nego dobrih.
Sad cujem za ovaj Get out, stavio sam na skidanju pa cu da pogledam .

Pored ovih sto ste naveli dopali su mi se Birdman i Blade Runner 2049.
I nasmejao me je Wolf of Wall Street-a.
Kazu i da Uncut gems nije los, nisam jos pogledao.

Da li je moguce da smo svi zaboravili na Djanga, to je film iz 2012. god.
The Hateful Eight sad kad se daje na TV bacim pogled i sve te replike mi nekako neprirodne, al mi je taj film toliko drag i volim ga..
Gledao ga jos pre 4-5 godina par puta, i bas mi bio vrh, al objektivno Django mozda bolji, ili tu negde..
Meni je dobar i ovaj najnoviji Tarantinov film...

Od tih sto ste nabrojali Arrival mi i nije nesto, ok film, al ono.. nije sjajan.. Birdman je dobar, ali ima dosta boljih...
Vuk sa Vol Strita je kod mene obrnuti slucaj u odnosu na npr. La La Land..
Ko klinac, tinejdzer, sam uzivao u tom filmu, dobre ribe, seks, droga, pare, a sad mi nije nista posebno...

Dobro, ipak smo nabrojali nekih trideset ili četrdeset odličnih filmova, znači nekoliko odličnih filmova svake godine, što je realno... Moj br. 1 u svakom slučaju iranski film A Separation, a svi ostali koje sam nabrojala su takođe divni... žao mi je što nisam videla Šrederov First Reformed, ali ne verujem da je bolji od Farhadijevog remek-dela.

Allied
Bad Times At The El Royale
Blue Jasmine
Capernaum
Der Hauptmann
El clan
Hugo
Jawbone
La migliore offerta
Lion
Mi gran noche
On Body And Soul
Reach Me
The Girl With All the Gifts
The Homesman
The Intouchables
The Lady In The Van
Tinker Tailor Soldier Spy
Wilson
9 mois ferme
Belye nochi pochtalona Alekseya Tryapitsyna
El Ciudadano Ilustre
Frantz
The Killing of a Sacred Deer
La cara oculta
Le Havre
Men in Hope
Our Idiot Brother
Perfetti sconosciuti
99 Homes
Darkest Hour
Footnote
Green Book
Hunt For The Wilderpeople
I, Daniel Blake
L'insulte
La piel que habito
Len and Company
Lucia Y El Sexo
Quo Vado
Relatos salvajes
Searching For Sugar Man
Side Effects
The Best Exotic Marigold Hotel
The Place
All the Little Animals
Snowpiercer

Poslednja izmena:
Veoma je teško odrediti film decenije ali evo jedni od boljiih, mislim da neću korisiti već pomenute ovde ali ako se desi znak te da nisam pročitao sve odgovore :D
Hacksaw Ridge
Seven Psychopats
I Origins
Edge of Tomorrow
Arrival
Logan
The Intouchabels
Only lovers left alive
The imitation game
Prisoners.
Ima ih jos ali već sam neke video da ste postavili pa da se ne ponavljamo xD

Nabrojali ste sve filmove koje ste odgledali. Naslov je "Film decenije". :malav:

Forum za filmofile, da gledamo recimo film dnevno, to je za deset godina - preko tri hiljade filmova. Da ne kažem da nas ima koji gledaju i nekoliko filmova dnevno. Ne može odmah da se iznedri taj jedan jedini najbolji, moramo malo da se preslišamo, uporedimo sa mišljenjima i idejama drugih filmofila itd. Ima fore do decembra 2020...
:malav:

Forum za filmofile, da gledamo recimo film dnevno, to je za deset godina - preko tri hiljade filmova. Da ne kažem da nas ima koji gledaju i nekoliko filmova dnevno. Ne može odmah da se iznedri taj jedan jedini najbolji, moramo malo da se preslišamo, uporedimo sa mišljenjima i idejama drugih filmofila itd. Ima fore do decembra 2020...
:malav:
Da dodam onda još neki na listu. :malav:

X-Men: Days of Future Past

komedija

The Brothers Grimsby

Back