...vece, drugari...(: ...
Nakon sto smo prespavali...uz jutarnju kaficu smo se dogovorili da odemo u obilazak nekoliko zanimljivosti Bohol-a...
Izlazim pred hotel i odmah mi prilazi jedan uredan mladic, pita me da li sam zainteresovan za aranzman obilaska ostrva (kao porucen

)...govorim mu da mi nije bas do toga (samo da ga ispitam kolika je cijena i koliko zeli da me zakine)...odmah mi govori da ako se prijavim, dobijam specijalan popust od 500 Pezosa...10 CHF tj 8.90 Evrica...
Pitam ga, a sta on to nudi (pravim se lud)...i on mi stvarno predlozi ono sto smo htjeli uz jos par stvari za koje nisam znao...govorim mu da MOZE te da idem po drustvo (: ...
Nakon nepunih sat vremena dolazi njegov rodjak na recepciju hotela, pita za mene, oni me kontaktiraju, okupljamo se i upucujemo se na malo putovanje...
Prvo sto smo posjetili je bila PRVA crkva koja je sagradjena na Boholu...
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
...ono sto je zanimljivo u vesi sa ovom crkvicom je da je PRVA sagradjena crkva na ostrvu Bohol i da je gradjena od kamenja koji je klesan od koralnog grebenja...
Pri ulasku u crkvu sam se iznenadio njenom velicinom posto sam ocekivao nesto manje sa zamisli da sigurno nije ulagano toliko truda u izvlacenje grebenja iz vode da bi se gradila velika crkva.
Sto je jos zanimljivije...je da je kamenje isklesano iz koralnog grebenja ljepljeno ne cementom posto toga tada tamo nije bilo...vec da su koristili BJELANJAK od jajeta

...sto me jos vise odusevilo...
Cijelo vrijeme sam se pitao koliko su vremena i truda ulozili u izvlacenje grebenja iz mora, pa klesanje kamenja, pa tek onda potrosili JAJA za gradjenje ove velike crkve...
Jedno je istina...to je moja naklonost tom narodu na tolikom trudu...
Nakon toga smo se uputili na malo opustanje...koje je trajalo nekih 45minuta...
Placa se nesto manje od 3 Evra...
Uploaded with
ImageShack.us
...nakon cega smo odlucili da prvo posjetimo cokoladna brda...
Naime, rjec je o neobicnoj formaciji zemljine povrsine koja lici poluloptama do visine od 50m. Zovu ih cokoladnim brdima zato sto su u kisnoj sezoni zelena a i ljetnoj dobijaju smedjkastu boju cokolade...
Poznata kao prva turisticka atrakcija tog ostrva...nesto sto sam prvi put vidio...
Ulaz se ne placa.
Preporuka je da se voda ponese sa sobom posto tamo deru cijenama...
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
...jako zanimljivo vidjeti uzivo...kao i okolna polja pirinca...
Nakon toga smo se uputili posjeti sume u kojoj zive najmanji primati koji pripadaju porodici majmuna...
Tu smo platiti ulaz +-2 evra...cim smo dobili karte i licnog vodica...
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
...aktivni su samo nocu...malo su manji od prosjecne velicine zenske sake, jako su agresivni i svoju grancicu brane zivotom

...
Uploaded with
ImageShack.us