"Filip Moris" otpušta 500 radnika

JOPE

Aktivan član
Poruka
1.271
Izgleda da je ovoj, dragoj nam, napacenoj zemlji Srbiji bilo malo bombardovanja od strane Amera pa je danas k'o bomba odjeknula vest da je "Filip Moris" doneo (ne)ocekivanu odluku da otpusti ni manje ni vise vec oko 5oo zaposlenih medju kojima su i bracni drugovi. Danas svi ti sa spiska a rec je o radnicima obezbedjenja, usluge oishrane zaposlenih (citaj Drustveni standard), administriranja interne poste i recepcije, usluge higijene u Nisu kao i poslovima u depoima (citaj stovarista cigareta)-priprema i pakovanje robe. Svim tim radnicima danas je pod hitno podeljen materijal i resenje o godisnjem odmoru od 1.8.-31.8.2009. i brosura o mogucnosti zaposlenjana slicnim poslovima, kod drugih privatnih firmi. Darezljivi Amer u obavestenju istice da ce radnicima za svaku godinu rada isplatiti po jedan prosecan LD za poslednja tri meseca a ne vise od 2o sto je daleko manje od onog ati je BAT u Vranju dao otpustenim.
I u svemu ovome ne bi bilo niceg cudnog do da "Filip Morisu" trebaju sve te sluzbe ali ne zeli one koji su stasavali uz Nisku fabriku. Zele sto veci kolac pa ce tako od nekadasnjeg giganta sa preko 2.500 zaposlenih ostati samo jedna trecina cime ce brkovi Amera biti jos masniji a Drzava, ko mari za nju, i novih 500 porodica bez egzistencije.
Cvetkovicu (premijeru), u vreme prodaje DIN-a bio si direktor Agencije za privatizaciju, Vlahovicu, Zivkovicu, gde ce Vam dusa.
Da li ce radnici otpreti, a i Srbija, jos jednu sramotu Amera koji DIN kupise, pokradose i rasturise...
 
Poslednja izmena:
Они су демократе они могу да отпусте све раднике јер то раде у интересу Србије.Само ми обични грађани нисмо у стању да то схватимо појасниће нам већ неки стручњак...
Замисли шта би било да су Руси купили ДИН.....
 
I u svemu ovome ne bi bilo niceg cudnog do da "Filip Morisu" trebaju sve te sluzbe ali ne zeli one koji su stasavali uz Nisku fabriku. Zele sto veci kolac pa ce tako od nekadasnjeg giganta sa preko 2.500 zaposlenih ostati samo jedna trecina cime ce brkovi Amera biti jos masniji a Drzava, ko mari za nju, i novih 500 porodica bez egzistencije.
Cvetkovicu (premijeru), u vreme prodaje DIN-a bio si direktor Agencije za privatizaciju, Vlahovicu, Zivkovicu, gde ce Vam dusa.
Da li ce radnici otpreti, a i Srbija, jos jednu sramotu Amera koji DIN kupise, pokradose i rasturise...

Шта хоћете ви у ствари, па ви сте предњачили у "борби" за , "демократију", "слободу", против "диктатуре". Нисте могли да смислите Милошевића, па сте чекали да вас усреће капитализмом и ко зна још са чим

Добили сте тражено
 
Meni je žao kad se otpuštaju radnici iz bilo koje privredne grane u Nišu...

Generalno...

Što se tiče duvanske, tu se još najmanje cimam... Propali su onoliki ljudi uz MiN i Ei, a da nikad ništa nisu dobili od svojih preduzeća... Duvanci su bar izvukli nešto...

Btw...

Nikotin ubija.
 
:eek: Амери отпуштају раднике !!!???.Е то још нисам видео,мислио сам да то само Руси раде.:dash:...

i meni ovo deluje neverovatno :eek:


i ja sam mislio da samo pijani sibirski hrtovi dele te otkaze... :eek:

ne verujem ja ovo nista dok dellboy ne javi filatelisti da proveri a sve to na kraju ne potvrdi DellNs :ljutko:
 
ne samo da su nas izdali u DIN-u nego nas izdadose i u Zelezari :sad2:

“Ju es stil” otpušta 206 radnika
13:23 | izvor:B92
206 radnika kompanije "Ju Es Stil Srbija" ostaće bez posla. Radi se o radnicima iz administracije preduzeća, koji će biti proglašeni tehnološkim viškom.

al i za ovo kao i za Filip Moris odgovornost snosi srBska kampanja protiv valjanog belog lima i celika :evil:
 
DIN otpušta čak trećinu radnika
13:30 | Izvor: Beta
Niš -- Duvanska industrija Niš (DIN) će otpustiti oko trećine radnika, od ukupno 910 zaposlenih, da bi sačuvala konkurentnost i održivost poslovanja u toj fabrici.

"Detaljne analize su pokazale da za efikasno i održivo poslovanje DIN ne treba da ima više od 580 zaposlenih, dok trenutno zapošljava gotovo 910 ljudi", navodi se u saopštenju niške fabrike, koja posluje u okviru međunarodne duvanske kompanije "Filip Moris internacional".

Kako se precizira, planirano je da nišku fabriku napusti između 280 i 330 radnika, ali će se tačan broj zaposlenih koji će ostati bez posla biće poznat u septembru, kada bude završena reorganizacija u DIN-u.

Duvanska industrija Niš će za radnicima koji ostanu bez posla isplatiti neto otpremnine od po 1,5 miliona dinara, odnosno 1,7 miliona dinara bruto, za šta će ukupno biti potrebno oko 550 miliona dinara, navodi se u saopštenju. Promene u poslovanju DIN-a koje bi trebalo da se završe do kraja leta osim smanjenja broja radnika predviđaju i usredsređivanje na osnovnu delatnost - proizvodnju cigareta.

Niška fabrika cigareta će, kako se dodaje, ubuduće određene poslovne aktivnosti poveriti specijalizovanim kompanijama - obezbeđenje, ishranu zaposlenih, održavanje, kao i pripremu i pakovanje robe. "Budućnost DIN-a u najvećoj meri zavisi od fleksibilnosti, efikasnog upravljanja unutrašnjim troškovima i dobre organizacione strukture", ocenio je generalni direktor DIN Skip Bornhiter.

Menadžment DIN-a navodi da je, kako bi dodatno pomogao zaposlenima koji napuštaju kompaniju u pronalaženju novog posla, dogovorio sa kompanijama kojima će biti povereno obavljanje određenih poslovnih aktivnosti da pruže mogućnost zaposlenja bivšim zaposlenima DIN-a. "Procenjuje se da bi na ovaj način više od 80 bivših zaposlenih moglo vrlo brzo da dobije priliku za novi posao", navodi se u saopštenju.

Menadžment DIN-a navodi da će novi poslovni model omoguć ti DIN-u da se prilagodi sve zahtevnijem poslovnom okruženju, koje takvim čine povećanje konkurencije pre svega u nižem cenovnom segmentu, što je u najvećoj meri posledica CEFTE, ali i ukupnih nepovoljnih ekonomskih kretanja.

Uz investicije vredne više od 630 miliona evra od 2003. godine, novi poslovni model i organizaciona struktura obezbediće dobre temelje za izgradnju održive budućnosti fabrike cigareta u Nišu, navodi se u saopštenju.
 
svakim danom sam sve ubedeniji da srbiju zadnjih decenija vodi sve go diletant,koji nije u stanju da odgovori ni na jedan izazov....nedokazani hvalisavci samopostavljeni i nazalost verifikovani od naroda....
a narod naivan i nepismen.....godinama radimo u korist sopstvene stete....
 

Back
Top