ponekad se pitam jel namerno pišeš takve stvari samo da bi privlačio (makar i negativnu) pažnju na sebe... ono, znaš da 80% forumaša neće otići dalje od ove izjave. mislim, nisam ni ja, iako sam pročitala ostatak...
Pa stičem utisak da misliš da nije tako.
A na mnogo različitih stvari i odnosa vidim da je stanje upravo tako, i što vreme više odmiče to i žene srednjeg doba i starije to isto vide i tvrde....
Samo što neko to tumači da su se skroz odvojile od stvarnosti, neko da su pukle, a ja bih ipak ostao na tome da je uzrok neka vrsta razmaženosti i stalnog povladjivanja koja im je činjena i čini im se stalno , kao hajde da se dami popusti.
I tako popusti ili pusti da priča danas, pa sutra , i nije ni čudno što se nadju u prilici da ne mogu korektno da procene istinitost svojih stavova i odnosa, i da im mediji daju izuzetno značajan udeo u formiranju mišljenja.Jer zaboga, ostali neće. Muškarci bi da budu fini i fer, a kad zavuku uglavnom je to bez puno priče.Drugarice su drugarice samo ako povladjuju i izuzetno koriste , ali ne prelaze bonus (dozvoljeni broj faulova,prekršaja) kod ukazivanja na različito mišljenje sa svojom drugaricom.
Protivnice su pakosnice, te njihovo mišljenje i ne dopire i ne uzima se u ozbiljno razmatranje, već samo kao duel....
A naravno da kad nešto ovako izjaviš, što se čini detinjastije nego da si rekao da su glupe žene, stvar postaje ozbiljnija nekima, jer svi smo mi ponekad u nekoj situaciji vrlo glupi i ne snalažljivi.
A to što stvarno treba prirprema za sve da bi polako uvodio pojam , pa polako slamao otpor i ostale medijske metode prodora misli, to je odavno van mog pristupa iznošenju stavova.....
A ako se ne slažeš sa ovom tezom , zanimljivo bi bilo da se izjasniš i zašto.....
Verujem da većini žena izgleda da su potpuno zrele i nimalo detinjasto kočoperne u izjavama i ponašanju , ali pogledaj pažljivije kakav je retorički stav koji zauzimate, a koliko od mudrosti i zrelog razmišljanja ustvari otpada na "analizu u sebi", kad se polako i bez nekih gluma i pekmezarenja vrlo posvećeno sagledavaju i ciljevi i metodi.
Neko je nekad upravo pokušao da analizira i tumači ženu kao više sujetnu , a ustvari je samo ta komponenta naglašena , ta nedokazivost u greškama, dok je odbrana od nemoći muški kult sujete, tj tu su oni mnogo više sujetno naglašeni.....