Feminizam u Srbiji

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moje mišljenje je da žene danas nisu gluplje od muškaraca (imaju različita interesovanja) ali su zbog različitih razloga prilično NEDOKAZANE.

Stoga se mnogim muškarcima čini da su glupe, jer niti priznaju i kada je jasno , niti prate logično , niti su često korektne kad treba, a očekivanja to je tek interesantno....

A posledica je to , kako mnoge žene kažu, nevaspitanja iz porodice i razmaženosti što su ih i očevi , a i majke tome naučili i popustili....
Ako mi dozvoliš, suviše uopštavaš, čak i za ovako uopštenu temu. Raspravljaš o nekim karakternim crtama kao da je to opšti trend.

Zašto pišem....
Pa zato što bih radije video autora koji očigledno iznosi svoje neslaganje sa globalnim tokovima i ženskim stereotipima današnjice, kako to ponašanje tumači na način koji će mu pomoći da uspostavi kontakt koji će i njemu samom doneti manje mržnje u takvom odnosu....
Mislim da je cilj autora pre neka vrsta provokacije (koja vrsta, procenite sami :wink: ) a ne bilo kakvo tumačenje, bilo kakvih "fenomena" i trendova. Neka me ispravi ako grešim, naravno. :lol:

sexy-towels.jpg

ponekad se pitam jel namerno pišeš takve stvari samo da bi privlačio (makar i negativnu) pažnju na sebe... ono, znaš da 80% forumaša neće otići dalje od ove izjave. mislim, nisam ni ja, iako sam pročitala ostatak...

Pa stičem utisak da misliš da nije tako.
A na mnogo različitih stvari i odnosa vidim da je stanje upravo tako, i što vreme više odmiče to i žene srednjeg doba i starije to isto vide i tvrde....

Samo što neko to tumači da su se skroz odvojile od stvarnosti, neko da su pukle, a ja bih ipak ostao na tome da je uzrok neka vrsta razmaženosti i stalnog povladjivanja koja im je činjena i čini im se stalno , kao hajde da se dami popusti.
I tako popusti ili pusti da priča danas, pa sutra , i nije ni čudno što se nadju u prilici da ne mogu korektno da procene istinitost svojih stavova i odnosa, i da im mediji daju izuzetno značajan udeo u formiranju mišljenja.Jer zaboga, ostali neće. Muškarci bi da budu fini i fer, a kad zavuku uglavnom je to bez puno priče.Drugarice su drugarice samo ako povladjuju i izuzetno koriste , ali ne prelaze bonus (dozvoljeni broj faulova,prekršaja) kod ukazivanja na različito mišljenje sa svojom drugaricom.
Protivnice su pakosnice, te njihovo mišljenje i ne dopire i ne uzima se u ozbiljno razmatranje, već samo kao duel....

A naravno da kad nešto ovako izjaviš, što se čini detinjastije nego da si rekao da su glupe žene, stvar postaje ozbiljnija nekima, jer svi smo mi ponekad u nekoj situaciji vrlo glupi i ne snalažljivi.

A to što stvarno treba prirprema za sve da bi polako uvodio pojam , pa polako slamao otpor i ostale medijske metode prodora misli, to je odavno van mog pristupa iznošenju stavova.....

A ako se ne slažeš sa ovom tezom , zanimljivo bi bilo da se izjasniš i zašto.....
Verujem da većini žena izgleda da su potpuno zrele i nimalo detinjasto kočoperne u izjavama i ponašanju , ali pogledaj pažljivije kakav je retorički stav koji zauzimate, a koliko od mudrosti i zrelog razmišljanja ustvari otpada na "analizu u sebi", kad se polako i bez nekih gluma i pekmezarenja vrlo posvećeno sagledavaju i ciljevi i metodi.

Neko je nekad upravo pokušao da analizira i tumači ženu kao više sujetnu , a ustvari je samo ta komponenta naglašena , ta nedokazivost u greškama, dok je odbrana od nemoći muški kult sujete, tj tu su oni mnogo više sujetno naglašeni.....

Samo što neko to tumači da su se skroz odvojile od stvarnosti, neko da su pukle, a ja bih ipak ostao na tome da je uzrok neka vrsta razmaženosti i stalnog povladjivanja koja im je činjena i čini im se stalno , kao hajde da se dami popusti.
Opet ti o ženama kao o nekom gigantskom organizmu koji evoluira otkad je ljudskog roda nezavisno od muškog organizma koji je, valjda, isti takav. "One su pukle". Moja tetka, ja, baba, sestra, drugarica, sve se isto ponašamo, ovo čak nije više ni generalizovanje, ovo je sjedinjavanje, ti si sjedinio sve žene i jedan organizam i ne znam da li je to smešno ili je više :|
Koliko se danas "damama" popušta videćeš kad izađeš iz uskog rama svoje struke, posla i mesta boravka, pa zaviriš malo po fabrikama gde su osnovno radno telo, moglo bi te čak iznenaditi koliko im se tamo povlađuje "zato što su dame" :)

Pa naglašeno je da ima i ovih i onih, ali se pogrešno tumače samo ove.....
Nisam se nešto trudio da sad postavljam scenu i da vršim striktnu podelu , jer tema je o nečemu drugom , samo kažem da to što se shvata na jedan način , može lako da se shvati i na drugi , za dalje odnose bolji način , a i približniji nekim reakcijama....

Godine ipak čine nešto , te ne verujem da ti baba cupka uz pivo, žvaće žvaku i stavlja mini val.....

Muskarci su cista greska prirode. Bog ih je napravio kad mu je bilo mnogo dosadno.
Kastracija je njihova vecna frustracija.
Najvise sto mogu danauce jese kako se zatvara slic.
U pogledu sopstvene seksualnosti su toliko zbunjeni da moraju da pitaju svoje mame kojeg su zapravo pola?
zbog cega su oni zapravo neophodni zenama? Pa zbog toga sto je majcinski instikt u zena toliko jak da je "usvajanje infantilnih muskaraca i briga o njima njihov zivotni poziv".:lol:

A sta je ovde sa diskriminacijom muskaraca?! :lol: :D

Nije to diskriminacija muškaraca, već priča jedne od onih što beže od jakih muškaraca.
Jer stvarno od toliko muškaraca koje znam , teško da se baš i pola može podvesti pod uticaj majke, a ostali su baš svoji , toliko da istim tim ženama što kukaju smeta što ti muškarci traže svoj prostor bez obzira na njihovu ljubav....

A da je potencija jedno od bitnih pitanja kod muškarca, to možda jeste u pravu, bar ono kako mi se čini iz ugla posmatranja drugih odnosa bilo socijalnih , bilo psiholoških. Tu ne mislim na direktno vezane odnose sa seksualnošću , već upravo na one koji na prvi pogled nemaju veze....

Postavlja se pitanje zašto kad ja izjavim da ima ovakvih i onakvih žena, sve žene ili većina ovde se nadju pogodjene i prepoznate, a kad žena izjavi da su muškarci mamine maze, samo se deo nadje pogodjen, a tu čak ni djm ne uzimam kao primer, dok ostali samo sa smeškom proprate.
Dok o bitnosti potencije, kao značajnom momentu za muškarce, iako je to nelogično ženama ili previše nezrelo ili primitivno , možemo da pričamo , jer tu je muškarac ostao mužjak i ništa više od toga....u suštini....
Retki su izuzeci , a smatram da i ti izuzeci moraju da budu pogodjeni nekim dejstvima svoje izuzetnosti.....u ovom pogledu....

Postavlja se pitanje zašto kad ja izjavim da ima ovakvih i onakvih žena, sve žene ili većina ovde se nadju pogodjene i prepoznate, a kad žena izjavi da su muškarci mamine maze, samo se deo nadje pogodjen, a tu čak ni djm ne uzimam kao primer, dok ostali samo sa smeškom proprate.
To je zato Patak što što se mi samo branimo, dok ti istinu zboriš pa nas ubodeš u karakternu osobinu i moramo da se brecamo na tvoje promućurne generalopsihoanalize... da ne pogrešim pa napišem psihoze :lol:

Naime, ti ne znaš ni 50% maminih sinova, ja ne znam ni 10% razmaženih seka, bar ne znam toliko njih koje su razmažene - zato što su žene. Ono, nije da ih nema, ali razlozi su treći..... uglavnom opet mama i tata koji ili nemaju drugo dete ili i drugo tako vaspitavaju.
I ko je sad u pravu?

Onaj ko nema psihozu , mislim da je odgovor lak.....
Strah ne štiti uplašenog, samo ga ogradjuje i otudjuje.....
Neogradjen čovek ude ka sve rafiniranijim utiscima i dogadjajima.Krupno se već izgustiralo.

Zar stvarno ne poznajes ni 10% zena koje u razgovoru ne teže nerešenom rezultatu.
Na šta mislim.
Mislim na odnos prema stvarima i ljudima , prema komunikaciji sa ljudima , gde se u svakoj komunikaciji javlja stav da mora biti uzajamnog "poštovanja".Naziv poštovanje nije baš najbolje odabrano , ali ga tako zovu mnoge žene.
Osnovno je da se u komunikaciji očekuje isti ili sličan broj prihvaćenih izjava i stavova od svakog učesnika u komunikaciji , a kao neki izraz uzajamnog "poštovanja".

Pasivne ženske osobe (muške ne pominjem samo zato što ovde pričam sa lexom i o ženskom obliku sujete) često samostalno isfiltriraju "višak" , tj prečuju....
Sugestivne i submisivne osobe već ne spadaju pod ovakav tretman...

Ta borba za sopstveno poštovanje bez obzira na sadržaj onoga što imamo reći ili šta kazujemo je po meni primer razmaženosti ili pokondirenosti.
Iako nisu kmeze, ovakve osobe dovode vrlo često odnos do nerešive situacije, jer svaka komunikacija je uslovljena nerešenim rezultatom (slično kao kod kafenisanja što se traži neki paritet i obično završi na kapacitetu najnižeg).
Ograniči broj prenešenih informacija na nekoliko,i nadaj se da neće nastupiti neka situacija koja će zahtevati duže objašnjenje izabranog stava od par rečenica .Inače nema zatvorenog i logički jasnog kruga otkud takva odluka i zbog čega...

P.S. Nekad je bilo da su razmažene osobe one koje su jedinci i jedinice, jer su takve osobe bile manje komunikativne i nisu osetile kompromise, niti naučile da ih čine....
Danas je taj uslov nepotreban , tj i bez uslova jedinca i jedinice , ispunjen je uslov male društvenosti i nedostatak iskustva stvaranja kompromisa, sukoba i praštanja, prilagodjavanja socio okruženju (ne mislim na prilagodjenje u načinu razgovaranja sa ljudima , kao što se obično tumači prilagodjenje socio okruženju, već suživot i razumevanje istog).

Bas je smesan ovaj Boban, crknut cu od smeha. Feminizam stvarno zna da bude zanimljiv.

Hm smesne su feministkinje, ta sorta u Srbiji definitivno nema prodju.
Pre ili kasnije sve se one slome i uvide u kakvoj su zabludi bile.

Evo juce sam gledao na tv-u Maju Odzaklijevsku kukumace i jauce za pravim muskarcem.
Rekla je da zeli pored sebe konacno da vidi pravog muskarca koji ce
da je bukvalno scepa za kosu i umlati i pokaze joj ko je glavni.:lol:

Kaze da su joj se smucili savremeni i smotani ljigavci koji samo
odobravaju i klimaju glavom.
Treba joj kaze neki domacin da zavrne sijalicu, popravi cesmu...

A ne da pegla ves, kuva rucak i zajedno sa njom sedi bespomocno
pred obicnim svakodnevnim problemima.

Eto to je rekla bivsa feministkinja.......:lol::lol:

bobane
mislim da smo našli rešenje i za tvoj problem
eto pojavila se prava žeMska za tebe
i posle kažu da ne treba gledati tv
ccc
mada ne veruj previše
tv je podjednako virtuelna kao i ovaj forum

Ovo sam pisala pre koju nedelju na Kultnim.

Verujem da između muškaraca i žena nema bitnijih razlika (naravno, mislim na psihološku konstituciju).
Postoji i ženski šovinizam, po imenu feminizam.
Mene su...hm...ovde neke optuživali da sam feministkinja. Zapravo, to su činili muški šovinisti, koji ne shvataju pojam emancipovane žene.
Šta je muški šovinizam?
1) Tradicionalna podela na majke i supruge, s jedne strane, i žene kao potrošnu robu, s druge (to su oni koje privlače žene, neopterećene predrasudama, a oženjeni su dosadnim suprugama; takvi se šunjaju i po ovom podforumu, pokušavajući da nas, žene, gledaju s visine);
2) Polovična homofobija, jer većina muškaraca pod homofobijom podrazumeva samo mušku populaciju homoseksualaca, dok im lezbejke ne smetaju, tj. rado maštaju o situaciji da budu «u sendviču» (žene su mnogo elastičnije, i maštaju o obe opcije);
3) Verovanje da su žene nemoćne, tj. da ne umeju da ukucaju ni ekser;
4) Teorija po kojoj žene nisu pametne kao muškarci, tj, koriste polovinu mozga;
5) Seksizam (žena kao objekat);
6) Teorija o «glupim plavušama»;
7) Tvrdnja da su žene nastale od Adamovog rebra, što doživljavam kao uvredu za ceo ženski rod. Naime, rebro se može izvaditi (Šer je povadila barem 2-3, kako bi imala lepši struk); rebro nije vitalni organ. Rebro je, bre, NIŠTA! Ako ćemo stvari posmatrati sa filozofsko-idealističkog stanovišta, više mi se sviđa Platonova ideja o tome da je prvi čovek bio biseksualno biće, tj. pola muško, pola žensko, i da, otkako su ta dva bića silom odvojena (od strane pakosnih grčkih bogova), teže da se pronađu i ponovo sjedine.

Ovo sam pisala pre koju nedelju na Kultnim.

Verujem da između muškaraca i žena nema bitnijih razlika (naravno, mislim na psihološku konstituciju).
Postoji i ženski šovinizam, po imenu feminizam.
Mene su...hm...ovde neke optuživali da sam feministkinja. Zapravo, to su činili muški šovinisti, koji ne shvataju pojam emancipovane žene.
Šta je muški šovinizam?
1) Tradicionalna podela na majke i supruge, s jedne strane, i žene kao potrošnu robu, s druge (to su oni koje privlače žene, neopterećene predrasudama, a oženjeni su dosadnim suprugama; takvi se šunjaju i po ovom podforumu, pokušavajući da nas, žene, gledaju s visine);
2) Polovična homofobija, jer većina muškaraca pod homofobijom podrazumeva samo mušku populaciju homoseksualaca, dok im lezbejke ne smetaju, tj. rado maštaju o situaciji da budu «u sendviču» (žene su mnogo elastičnije, i maštaju o obe opcije);
3) Verovanje da su žene nemoćne, tj. da ne umeju da ukucaju ni ekser;
4) Teorija po kojoj žene nisu pametne kao muškarci, tj, koriste polovinu mozga;
5) Seksizam (žena kao objekat);
6) Teorija o «glupim plavušama»;
7) Tvrdnja da su žene nastale od Adamovog rebra, što doživljavam kao uvredu za ceo ženski rod. Naime, rebro se može izvaditi (Šer je povadila barem 2-3, kako bi imala lepši struk); rebro nije vitalni organ. Rebro je, bre, NIŠTA! Ako ćemo stvari posmatrati sa filozofsko-idealističkog stanovišta, više mi se sviđa Platonova ideja o tome da je prvi čovek bio biseksualno biće, tj. pola muško, pola žensko, i da, otkako su ta dva bića silom odvojena (od strane pakosnih grčkih bogova), teže da se pronađu i ponovo sjedine.
Borka, ovo komotno mozes da objavis u Gloriji.
Veruj meni, nikakva recenzija ti nije potrebna. Ja tu nista ne bih dir'o.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back