Femicid - ne udaraj ženu

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
354.900
9187427755c7fcf1eb336f261922588_v4_big.jpg

"Mel je opet udario.Bol je polila po jagodici i vilici zaslepivsi joj levo oko.Otrgla se od njega stiteci se rukom.Kliznula je niz zid, na pod.Udaro je nasumice,ciilo se da nema druge zelje ni namere osim da je bije.Njegove cizme su udarale po njenim rebrima i prsima ostavljajuci je bez daha kada je pala.Udario je nogom u trbuh,zatim u kicmu.Buljila je u njega nesposobna da se pomeri,da misli,osecajuci kako je ponovo udara nogom po telu.Lice mu je bilo bezizrazajno,hladno.Izraz necoveka je bio u njegovim ocima.Pogled joj je bio zamucen od bola.Izgubila je svest.":

Kao uvod u temu posluzio mi je ovaj kratak odlomak iz romana Brdo zime.
Uvek sam se pitala koja je granica izmedju ljubavi i mrznje i od kuda potreba muskaraca da biju i zlostavljaju zene.
Zar se svaki nesporazum ne moze resiti razgovorom.

Kakav je osecaj kada udarite zenu..jel ste vise muskarac tada ili vam skace potencija..ego, hrabrost ?

O cemu se tu radi i sta mislite o svemu ovom ?

balkanski mačo bambusač misli da je regularno da mu žena sedi kući kuva ručak i gaji decu dok on vata krivinu gde stigne jer šta će kad je plejboj međutim čim posumnja da i žena nešto slično radi kao reakcija na to njegovo ponašanje tu nastaje problem jer to vidi kao izdaju i onda kreće nasilje jer kad on vara on pljuje iz kuće a kad žena vara ona pljuje u kuću lol ovo sam stvarno čuo negde nisam izmislio uglavnom preljuba i loši međuljudski odnosi su povod za nasilje

Pogledajte prilog 1349969

"Mel je opet udario.Bol je polila po jagodici i vilici zaslepivsi joj levo oko.Otrgla se od njega stiteci se rukom.Kliznula je niz zid, na pod.Udaro je nasumice,ciilo se da nema druge zelje ni namere osim da je bije.Njegove cizme su udarale po njenim rebrima i prsima ostavljajuci je bez daha kada je pala.Udario je nogom u trbuh,zatim u kicmu.Buljila je u njega nesposobna da se pomeri,da misli,osecajuci kako je ponovo udara nogom po telu.Lice mu je bilo bezizrazajno,hladno.Izraz necoveka je bio u njegovim ocima.Pogled joj je bio zamucen od bola.Izgubila je svest.":

Uvek sam se pitala koja je granica izmedju ljubavi i mrznje i od kuda potreba muskaraca da biju i zlostavljaju zene.

Kakav je osecaj kada udarite zenu..jel ste vise muskarac tada ili vam skace potencija..ego, hrabrost ?

Нема потребе мушкараца да бију жене већ потребе психопата, идиота, нестабилних људи да муче све око себе, а прва на удару им је жена...

Свакако је страшно. Мушкарац сме и треба физички да се сукоби само са другим мушкарцем

И само у одбрани

Мислим да ово нема везе са фемицидом. Ретко ко шутира некога ко већ лежи на земљи, у трбух и кичму, па још кад је слабији и мањи од њега. Са тиме нешто није у реду у глави, невезано са полом.

Pa dobro ovako cemo,ima nasilnika,pijanica,ubica itd,nemoj da biraju takve,a onda dodjosmo do izazivanja neproblematicnog a nigde ne kazu cime su ga izazvale,da da znamo ono pravi muskarac nece nikad udariti zenu,pa oce,jer ga namerno izaziva,jer zna da ce ga svi osuditi,jer se m/z odnos zavrsio,pa sad ko sta hoce jedno od drugog,on ima snagu,ona ima nakaradne zakone i opet nisu ravnopravni

da da znamo ono pravi muskarac nece nikad udariti zenu,pa oce,jer ga namerno izaziva,j
Није проблем да се бијеш са неким или да удариш некога, али да шутираш некога много слабијег у кичму, ребра и стомак док лежи неспособан на земљи, није нормално. То није класичан афекат, већ патологија.

Pogledajte prilog 1349969

To samo mogu bolesnici, pičkice i kukavice udarati ženu i još je ta žena sa njima. Tu nema oproštaja i njih treba kažnjavati maksimalno.

Ko zna koliko godina je nije ni pipnuo i što bi rekao pokojni Balašević "i prekardašilo".
Žene misle da sad mogu sve, da su zaštićene kao beli medvedi pa ne vide kada pređu sve mere i granice, pogotovo ako su slabijeg obrazovanja i nižeg staleža. Mada i intelektualacu može da se smrkne pred očima kakvih žena ima. Nismo ni mi od kamena, imamo emocije.
Nema opravdanje za sve to što si napisao. Naravno da žene mogu sve, kao prvo treba da znaju prepoznati nasilnika i za početak ne biti sa takvima. Ti ovdje pravdaš one koji biju ženu. Ne može to druže, oni jednostavno treba da vise i da ih se obilježi za čitav život. Čuj emocije što imaš i one te tjeraju da biješ nekoga ko ti ne može uzvratiti. Zašto kad te emocije stignu ne odeš i nađeš nekog muškarca pa se sa njim pobiješ ima da vidiš kako ćeš proći?

Milijardu muskaraca trpi nasilje i nepravdu ali mi ne idemo da se borimo za njihova prava,nego cemo reci budi muskarac,sto podrazumeva snagu,ne lajanje kev kev,nego muda,svet se osvaja,brani porodica,ognjiste,obraz,sloboda,ratuje sve snagom,ne laprdanjem,po cemu onda neka dembela nedojebana feministkinja i lezbejka ima prava glasa na svakom koraku da siri mrznju na sve muskarce i to lazima kako su sve zene ugrozene,jer je nacula da je tamo neka pre pola veka trpela nekog jer nije imala gde da se vrati,ajde bre

Drugo: svetska statistika pokazuje da 90% nasilja trpe muškarci od drugih 10% muškaraca i prestanite više da se prenemažete i kukate, idite na treninge, kupite pištolj, prijavite policiji, ali pre svega uključite ono malo mozga što vas dovodi u situaciju da izaberete troglodita za partnera.
Jeste, sve to ide tako kao u filmu. Upišu kurs samoodbrane i sve bude divno.
Ne opravdavam nasilje ni u kom pravcu, ni muškarac da udari ženu a ni obrnuto.
Da ne pomisliš da te napadam, ne radim to nego ne treba ovako suditi, nikad ne znaš šta se kome dešava iza zatvorenih vrata. Ima žena koje trpe zbog dece, koliko god zvučalo kao kliše. On ima pare, veze, može da joj uzme decu, ko zna čine je ucenjuje itd.. Mnogo žena strada od ruke takvih šonja..
Meni je ovo teška i tužna tema.. Naravno ima i veštica koje maltretiraju muškaraca samo se to u većini slučajeva karikira. Gledala sam pre nekog vremena socijalni eksperiment, muškarac "udari" ženu svi okolo počnu da skaču na njega, kamermani bacaju kameru da im objasne da je eksperiment a posle toga kad žena "udari" muškarca svi okolo se smeju i gurkaju. I tome treba stati na kraj.

Da ne pomisliš da te napadam, ne radim to nego ne treba ovako suditi, nikad ne znaš šta se kome dešava iza zatvorenih vrata. Ima žena koje trpe zbog dece, koliko god zvučalo kao kliše. On ima pare, veze, može da joj uzme decu, ko zna čine je ucenjuje itd.. Mnogo žena strada od ruke takvih šonja..
А како само ми као друштво допустили да такве шоње буду толико утицајне? 😅

Gledala sam pre nekog vremena socijalni ekspreiment, muškarac "udari" ženu svi okolo počnu da skaču na njega, kamermani bacaju kameru da im objasne da je eksperiment a posle toga kad žena "udari" muškarca svi okolo se smeju i gurkaju. I tome treba stati na kraj.
Није физичко насиље са женске стране проблем. Мушкарцима је дифолт физички напад, а женама вербално-психички.

Meni je ovo teška i tužna tema.. Naravno ima i veštica koje maltretiraju muškaraca samo se to u većini slučajeva karikira. Gledala sam pre nekog vremena socijalni eksperiment, muškarac "udari" ženu svi okolo počnu da skaču na njega, kamermani bacaju kameru da im objasne da je eksperiment a posle toga kad žena "udari" muškarca svi okolo se smeju i gurkaju. I tome treba stati na kraj.
Nikad žena fizički ne može ugroziti muškarca kao on nju. Muškarci nemaju ni jedan jedini razlog da prebiju ženu ma kolika da je vještica. Tu treba biti nulta tolerancija. Ako ne možeš sa njom idi id nje i to je to.

Back