Federalni sudija potvrdio zabranu na meso uzgojeno u laboratoriji

Sensei

Master
Moderator
Poruka
83.993
Federalni sudija Floride potvrdio je državnu zabranu prodaje mesa uzgojenog u laboratoriji, odbacivši argument Upside Foods-a da se njihova uzgajana piletina treba tretirati kao konvencionalna živina prema saveznom zakonu

Istraživanje sa UC Davis sugeriše da je proizvodnja mesa uzgojena u laboratoriji intenzivnija od tradicionalne govedine, koja zahteva značajnu energiju i vodu za medijume za rast i sisteme bioreaktora

Proizvodnja mesa uzgojenog u laboratoriji suočava se sa izazovima uklanjanja endotoksina, što može dovesti do 25 puta više uticaja na životnu sredinu i zahteva energetski intenzivne metode prečišćavanja

Proizvodnja mesa uzgojenog u laboratoriji zahteva ekstenzivnu replikaciju ćelija, izazivajući zabrinutost zbog ćelijske disregulacije i zdravstvenih rizika, dok nedostaju esencijalni hranljivi sastojci koji se nalaze u konvencionalnom mesu

Odluka suda mogla bi da ohrabri druge države da donesu slične zakone koji ograničavaju hranu uzgojenu u laboratoriji, postavljajući presedan za regulisanje ovih proizvoda širom američkog tržišta

1732573544696.png

Načuo sam da hoće da tuže Gejca što je maltretirao narod svih ovih godina
Ja bih jela ali ne u ovoj fazi. Kad tehnologija bude dovoljno razvijena da isprati i prevaziđe kvalitet prirodnog mesa. Da ne spominjem etičke i ekološke razloge.

Kakve veze ima Gejts, ideja veštačkog mesa je starija

Зашто би забога ико хтео ТО да једе?!!!
Из разних разлога. Рецимо направе га тако да се споља баш и не види разлика па се зајебеш или, рецимо, то буде „јефтина пилетина” па народ навали јер је „повољније” или, што је још горе, немаш друге пилетине сем такве па или ајде на село и гај своје кокоши или купи то што има. Јбт, па не памтим више кад сам посљедњи пут видио нормалне јагоде, све велике ко јабука, треба да их гризем у неколико залогаја...

Ja bih jela ali ne u ovoj fazi. Kad tehnologija bude dovoljno razvijena da isprati i prevaziđe kvalitet prirodnog mesa. Da ne spominjem etičke i ekološke razloge.

Kakve veze ima Gejts, ideja veštačkog mesa je starija
Да превазиђе квалитет природног меса?! То једино кад ти превазићеш квалитет природне себе. :lol:

Back