ФЕДЕРАЛИЗАЦИЈА СРБИЈЕ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam ZA.. Federacija bi se sastojala od Srbije i Republike Srpske..
Sto da ne :kafa:

Убедио си ме у једној реченици.

- - - - - - - - - -

Nosi slobodno, to ionako ne priznajem za Beograd. :mrgreen:

Вас Београђане ћемо да изгеноцидишемо да би СРбији било боље.

Da ja sam za decentralizaciju. Četiri jedinice: Beograd DC i pokrajine: Dunavska, Moravska, Drinska.

Децентрализација да, федерализација никако.

Добар модел децентрализације је онај који је наслеђен из Краљевине Југославије и био на снази до 60-тих година до доношења новог устава.

Тада су постојали срезови као испоставе републичке власти, али су сва овлашћења била концентрисана у општинама.

Општина је била као порески обвезник. Сви приходи на њеној територији су припадали њој, а она је имала обавезу да по закону уплаћује држави један број пореза. Тако није сав приход ишао у Београд, а отуда се по нечијој вољи трансверовао општинама.

Живео сам једно време у једном већем подјастребачком сели, општинском месту које је сада месна заједница. Сећам се, на збору грађана донесу одлуку о увођењу струје, и то ураде својим парама. Тако је било и за водовод, изградњу станова за наставнике и медецинско особље и т. д..

U ovoj zemlji nemoguće je ponuditi glupost koja neće imati repsektabilan broj pristalica.

Наравно,
Ффедерализацијом би се мултиплицирали адмистративни органи
тако да би све стринке, тетке, тече, бабе, деде, старлете......могли да се запосле на буџет
Сендвич корпус доживљава Павловљев ефекат - условни рефлекс на седвич

Наравно,
Ффедерализацијом би се мултиплицирали адмистративни органи
тако да би све стринке, тетке, тече, бабе, деде, старлете......могли да се запосле на буџет
Сендвич корпус доживљава Павловљев ефекат - условни рефлекс на седвич

Pokrajinska administracija je takođe skup i besmislen brozovski relikt, treba je ukloniti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back