FBI отвара канцеларију у Београду ???!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.180
Pomoć kolegama iz Srbije
FBI U BEOGRADU: Cilj borba protiv terorizma i visokotehnološkog kriminala!

Društvo 02:01, 12.12.2014.

Ovaj dolazak je rezultat nedavnih razgovora ministra policije Nebojše Stefanovića sa delegacijom FBI, koju je predvodio rukovodilac za region Evroazije Stiven Hersem
Agent FBI: ILustracija
BEOGRAD - U Srbiju je stigla prethodnica FBI. Prvi od stručnjaka američkog Federalnog istražnog biroa već je došao u Beograd.
Određen je i prostor gde bi mogla da bude njegova kancelarija, a još je neizvesno koliko kolega će mu se pridružiti i kada. Cilj kancelarije biće, kako saznajemo, da pomogne ovdašnjim organima u borbi protiv terorizma i visokotehnološkog kriminala.Ovaj dolazak je rezultat nedavnih razgovora ministra policije Nebojše Stefanovića sa delegacijom FBI, koju je predvodio rukovodilac za region Evroazije Stiven Hersem. Kako je tada zvanično objavljeno, Stefanović i Hersem ocenili su da je "saradnja MUP i FBI izuzetno dobra i da će u oblasti razmene podataka i policijske saradnje biti dodatno unapređena upućivanjem agenta FBI za viskotehnološki kriminal u Beograd". Ovaj agent je formalno stupio na dužnost još u oktobru ove godine.

Stefanović je prilikom ovog susreta zatražio podršku Federalnog istražnog biroa u borbi protiv organizovanog i visokotehnološkog kriminala, ali i odlaska državljana Srbije na ratišta u Siriji i Iraku.

Pre toga, početkom godine, tadašnji premijer Ivica Dačić dogovorio se sa direktorom FBI Džejmsom Komijem o saradnji između američkih i srpskih službi, i tada se takođe pričalo o tome da FBI otvori kancelariju u srpskoj prestonici. Federalni biro je trebalo u roku od pola godine da razmotri Dačićev predlog, i ako se ne odluči za zvaničnu kancelariju, bar da u Beograd pošalje stručnjaka za visokotehnološki kriminal i borbu protiv sajber terorizma.

I američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi najavio je u septembru, prilikom potpisivanja Sporazuma o saradnji između Srbije i SAD o kontroli narkotika i sprovođenju zakona, sa ministrima policije i pravde, da će agenti FBI u narednih nekoliko meseci boraviti u našoj zemlji da bi "pomogli pri izgradnji institucija".

Pre izvesnog vremena od američkog ministra pravde Erika Holdera saznali smo da će i 70 federalnih tužilaca doći na Balkan, Bliski istok i u Severnu Afriku da pomognu u borbu protiv terorizma. U Beogradu se već nalaze dva pravna savetnika pri ambasadi SAD, inače federalni tužioci, plus još dvoje u kancelariji koju finansira američki Biro za praćenje trgovine narkoticima.

Pres-ataše američke ambasade Stiven Stark rekao je za "Novosti", da u međuvremenu nijedan novi tužilac nije došao u Srbiju, kao i da nije planiran dolazak agenata ili stručnjaka FBI. On je dodao da još nije počela ni najavljena saradnja sa regionalnim savetnikom za borbu protiv tero

*****************************************************************************
Финооооо....... дивота....... па за који ће ми мој онда уопште наш МУП ако треба да окупаторима отварају канцеларије у сред Београда???

Нема дана да се Јенкији или ЕУ-нацисти не попишају по овој развалини од државе ...

.... .... ....
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top