FB politika privatnosti za nove korisnike

Meklaud

Iskusan
Poruka
5.857
Imao sam profil do pre godinu dana.Obrisao sam ga i danas sam otvorio potpuno nov.
Suočavam se sa ovom problematikom - ne mogu da anonimno objavljujem u grupama iako drugi korisnici u tim grupama to mogu.
Iako ne može da mi se vidi lista prijatelja, ne mogu da sklonim broj prijatelja koji imam, to vide apsolutno svi. Šta to ima koga da zanima.
U čemu je problem.

Imao sam profil do pre godinu dana.Obrisao sam ga i danas sam otvorio potpuno nov.
Suočavam se sa ovom problematikom - ne mogu da anonimno objavljujem u grupama iako drugi korisnici u tim grupama to mogu.
Iako ne može da mi se vidi lista prijatelja, ne mogu da sklonim broj prijatelja koji imam, to vide apsolutno svi. Šta to ima koga da zanima.
U čemu je problem.
A zasto ne otvoris nalog samo za te grupe? Iovako tamo nastupas kao anoniman clan.

U čemu je problem.
Da bi sakriio svoju listu prijatelja na Facebook-u, idi do podešavanja privatnosti profila, pronađi „Ko može da vidi vašu listu prijatelja?“ opciju i izaberi „Samo ja“ (ili drugu željenu publiku)

U čemu je problem.
Problem je sto je Meta odlucila da sluzi kao digital ID (i to prilicno davno). Prate te individualno za sve aktivnosti, nema anonimizacije koja je bila tamo negde na pocetku u dalekoj istoriji fejzbuka. Nece je ni biti, polako ali sigurno ce zatvarati sve funkcije za bilo kakvu vrstu anonimizacije koja je mozda bila moguca ranije a ukljucivati funkcije koje ce da te prate i profilisu. Pretpostavljam da nisi citao ToS kad si pravio novi nalog. To niko ne cita. ;)

Samo da znas i to da ispod FB haube stoji ozbiljan AI algoritam koji se hrani svime sto ljudi pisu i objavljuju i sta im se prezentira.

Posto je moj orginalni nalog osim imena odavno nije sadrzavao nikakve privatne informacije (sve je poskidano dok je jos moglo prilikom uspona) Meta mi je trazila da se identifikujem dokumentom. Nisu dobili ali to je meni vec bio signal da pocnem da izbegavam sve njihove servise.

Ta opcija koliko vidim ne postoji (vise).
Screenshot_20250317_144546_Stargon.jpg

Back