Quantcast

Fazno hriscanstvo i Bozija trigonometrija

vcbccbc vcbcvb

Aktivan član
Poruka
1.639
Propade mi nadanje u programere, pa da proverim ima li jos naucnika, jel na casu veronauke.

Elem, hriscanstvo je moglo, postojala je ta mogucnost da zavrsi u zapecku kao i mnoge judaisticke sledbe. Da bude uguseno u samom startu, prvih vekova dok se, je l' nije institucionalizovalo. I mi znamo iz istorije koje muke su podneli prvi hriscani, pocev od apostola, zivote dadode ali se Hrista ne odrekose.

Vreme je proslo, hriscanstvo se prosirilo do te mere da ga je danas nemoguce ugusiti, mada ne negiram mestimicne muke i torturu kojom je izlozeno na b.i. npr. No, mi imamo interent, biblija je prevedena na sve jezike sveta, i prosto je nemoguce da djavo to anulira. Ali u pocetku nije bilo tako, rekoh, znamo da je bilo biti ili ne biti, slozicemo se svi. Mi ovde slobodno ispovedamo svoju veru, nikom ne fali ni dlaka sa glave... Zasto onda neki i dalje nastoje uporno da nas vrate na pocetak, kada se hriscanstvo jos nije prosirilo? Zasto nas plase neprijateljem? -to je sustinsko pitanje. Trebalo bi da znamo da je Crkva ziv organizam, da se razvija prolazi kroz faze, znamo da je Hristos glava...
Ponavljam, kome je u interesu da nas plasi, osim onome koji bi da nas prevari?

Pogledajte od kada je krenula prevara. Upravo od kada se Biblija pocela stampati, i danas kada je rasprostrta sirom interneta, kada ne postoji ni teoretska sansa da se eliminse, zabrani, obrise, danas figura znana kao djavo moze da se nada samo da nas prevari, prvo da nas uplasi, pa izmanipulise bezbrojnim tumacenjima, deniominacijama, da se covek izgubi.Vise se ne postavja pitanje da se neko odrekne Hrista, svi se deklarisu kao hriscani, i nikome se to ne brani, vec se postavlja pitanje jesu li se odrekli satane. Ne postavlja se pitanje sme li neko da bude VERNIK, vec da li je zarazen PREVAROM. A prevara je da se ljudima preti djavolom, narocito je sada prevara jer nikome nije zivot ugrozen od nas sto se deklarise hriscaninom. Boga se bojmo, a ne djavola. Djavo nem nakakvu moc, nikakav rat ne moze da povede, niti moze koga da ubije, vec samo moze da vas slaze, prevari lazno se predstavljajuci kao da dolazi u Hristovo ime i da se vreme priblizilo.

Danas se bojte, onda, ne da ce vam odleteti glava, vec da niste prevareni. Mnogi jesu, kao sto se nekada gubila glava, danas se gubi pamet.
 
Top