Farbanje vozila GSP u tamno-plavu

lukabeograd

Aktivan član
Poruka
1.338
Šapić: Vozila javnog prevoza neće više biti „soc-crvena“, kao štandovi za viršle

bus.jpg

Gradska vlast je ponovo rešila da farba vozila gradskog prevoza. Prvo su autobuse iz žute boje farbali u crvenu, pa će sada iz crvene u plavu. Da li je ovo zaista potrebno? Koja je poenta ovakvog poteza? Ne verujem da Šapiću lično smeta crvena boja, jer ona i nema veze sa komunističkom prošlošću, jer su i u kraljevini Jugoslaviji vozila bila crvena. Da li je ovo samo još jedno pranje para?

A taman smo bili blizu da se vozila unificiraju i budu sva crvena, a sada ćemo imati sledeću situacjiu:
Tramvaji Španici i Česi - dve različite crvene
Tramvaj Švajcarac - zelena
Trole i stari busevi - crveni
Novi busevi - plavi
EKO busevi - plavo-zeleni

Dakle opet se pravi šarenilo, kao na vašaru.

Koje je vaše mišljenje na ovu temu?

Taxi treba da bude žute boje kao svuda u svetu jer je to uočljiva boja na daljinu.

Sva istraživanja u svetu - žuta najmanje nesreća.

Po meni i autobusi treba da budu oker žute boje bez daljih filozofiranja. A ne u resavskoj koja ima drveće, uveče pogledam i od crveno teget ili zelenog tramvaja vidim samo farove.

Ko crnac glovo vidim samo oči i zube.

Taksistima su isto dali rok do februara da oboje svoja kola u belo.
reče mi jedan taksista pre neki dan...
mislim da bi boja za prevoz trebalo da bude uniformna
a to što naši političari (dobri ljudi) vide priliku da se ugrade u javnu nabavku to je već neki drugi problem
u svim normalnim zemljama taksisti imaju posebno obojena vozila da bi bili prepoznatljivi na ulici i na taj nacin se sprecavaju i divlji taksisti.

Šapić: Vozila javnog prevoza neće više biti „soc-crvena“, kao štandovi za viršle

Pogledajte prilog 1622822

Gradska vlast je ponovo rešila da farba vozila gradskog prevoza. Prvo su autobuse iz žute boje farbali u crvenu, pa će sada iz crvene u plavu. Da li je ovo zaista potrebno? Koja je poenta ovakvog poteza? Ne verujem da Šapiću lično smeta crvena boja, jer ona i nema veze sa komunističkom prošlošću, jer su i u kraljevini Jugoslaviji vozila bila crvena. Da li je ovo samo još jedno pranje para?

A taman smo bili blizu da se vozila unificiraju i budu sva crvena, a sada ćemo imati sledeću situacjiu:
Tramvaji Španici i Česi - dve različite crvene
Tramvaj Švajcarac - zelena
Trole i stari busevi - crveni
Novi busevi - plavi
EKO busevi - plavo-zeleni

Dakle opet se pravi šarenilo, kao na vašaru.

Koje je vaše mišljenje na ovu temu?
Kad ti ovo "Gradonačelnik"

Od svih mogucih situacija gde me prave glupim, bojenje buseva i taksija mi najmanje smeta....

Ja sam za i ako pretvore sve buseve u tuktuk lampion buseve....sa sve muzikom ringispila....
Ima u amanu oni automati gde treba da upecas lutku za 50 dinara, zarazna muzika...tako nesto...

Nek pitaju dzeparose pa koja im boja najmanje smeta pri dzeparisanju , tu nek izaberu...

Od svih mogucih situacija gde me prave glupim, bojenje buseva i taksija mi najmanje smeta....

Ja sam za i ako pretvore sve buseve u tuktuk lampion buseve....sa sve muzikom ringispila....
Ima u amanu oni automati gde treba da upecas lutku za 50 dinara, zarazna muzika...tako nesto...

Nek pitaju dzeparose pa koja im boja najmanje smeta pri dzeparisanju , tu nek izaberu...
Rešavaju vodovod i kanalizaciju za 2/3 Beograda.

Nikad mi nije bilo jasno zasto ako vec moraju da peru pare ih ne operu kroz nesto sto ce svima koristiti. Sto ih ne operu na primer farbanjem bolnica ili skola, nego autobusa? Jel ne mogu pare da se operu tako sto ce urediti parkove za decu, napraviti kanalizaciju gde je nema, napraviti nesto sto je korisno za sve?
Verovatno im je ovo jednostavnije. Ne zaboravimo da nije bitno samo koliko oprati para nego i komplikacije ili vreme potrebno za to. Ovo ide lančano 1500 + autobusa, jedan tender dok bi za tu istu količinu oprsnih para morali da se iscimaju sa 100 vrtića, 100 direktora, 100 tendera...i bar tri različite boje, ograde vrtića se tako farbaju. A oni nemaju vremena, čeka ih privatni biznis za novo pranje para...

Pranje para/jedinica vremena je njihova formula

Verovatno im je ovo jednostavnije. Ne zaboravimo da nije bitno samo koliko oprati para nego i komplikacije ili vreme potrebno za to. Ovo ide lančano 1500 + autobusa, jedan tender dok bi za tu istu količinu oprsnih para morali da se iscimaju sa 100 vrtića, 100 direktora, 100 tendera...i bar tri različite boje, ograde vrtića se tako farbaju. A oni nemaju vremena, čeka ih privatni biznis za novo pranje para...

Pranje para/jedinica vremena je njihova formula
Ti znaš...

Back