Farbanje hrastovih vrata izlozenih i suncu i kisi

spasa037

Početnik
Poruka
1
Treba mi savet cime da ofarbam spoljna hrastova vrata izlozena i suncu i kisi.
Ja bih najradije neki lak ili eventualno da toniram nekim sadolinom pa osle lak... ili nesto trece??? Koji lak je najpogodniji - uljani ili nitro...? Neki mi kazu da je za takve situacije najbolji lak za camce???
Vrata su bila jedanput farbana nekakvim lakom ali se on sav izljuskao i ispucao. Ja sam ih sada dobro osmirglao i skunuo sav taj prethodni lak tako da je ostalo cisto drvo.
Inace, licno bih voleo da vrata imaju sjaj i po mogucstvu da se vidi tekstura drveta. :)

Treba mi savet cime da ofarbam spoljna hrastova vrata izlozena i suncu i kisi.
Ja bih najradije neki lak ili eventualno da toniram nekim sadolinom pa osle lak... ili nesto trece??? Koji lak je najpogodniji - uljani ili nitro...? Neki mi kazu da je za takve situacije najbolji lak za camce???
Vrata su bila jedanput farbana nekakvim lakom ali se on sav izljuskao i ispucao. Ja sam ih sada dobro osmirglao i skunuo sav taj prethodni lak tako da je ostalo cisto drvo.
Inace, licno bih voleo da vrata imaju sjaj i po mogucstvu da se vidi tekstura drveta. :)

Надам се да ће неко стручнији да се појави и да ти бољи савет, али ово сам ја чуо.
Ако су врата изложена сунцу не би требало да се третирају лаком. И не треба их превише натапати садолином, боље је сваке године намацкати поново ради заштите него одједном утопити у садолин.
Овај савет сам ја добио од једног старијег мајстора дрводеље али могуће је да постоје нека средства која су скорије пуштена у продају а која задовољавају твоје потребе за сјајем.

Back