Фактор плус : за ЕУ 43%, против 39%

Zato izbori 90 : 10 protiv EU i Bricsa.
Ми немамо ни једну БРИКС странку. Ево ми овде на форуму који пратимо политику не знамо ништа о БРИКСу, а замисли сутра тамо неки неписмењаци треба да гласају за БРИКС програм.

Скоро цела политичка сцена је проЕУ, а имали смо Руску странку и гласало само 0,3% бирача.
Зашто Срби воле Путина, а када треба да се гласа за Руску странку, нико неће.

Ми немамо ни једну БРИКС странку. Ево ми овде на форуму који пратимо политику не знамо ништа о БРИКСу, а замисли сутра тамо неки неписмењаци треба да гласају за БРИКС програм.

Скоро цела политичка сцена је проЕУ, а имали смо Руску странку и гласало само 0,3% бирача.
Isto je bilo sa Boletom.

Značajan deo istraživanja posvećen je spoljnoj politici i pokazalo je da članstvo Srbije u Evropskoj uniji veoma poželjnim smatra 23 odsto, uglavnom poželjnim 20, neutralno 18, uglavnom nepoženim 19, potpuno nepoželjnim 20 odsto.

https://www.danas.rs/vesti/politika...-na-izbore-trecina-ne-zna-za-koga-bi-glasala/

Да ли су Шешељ и Вучић уништили српски национализам, преварили људе и пробудили критичко размишљање код одређеног броја Срба ?
Сетимо се да је Драшковић такође имао сличан утицај, али због сасвим других елемената.

Шешељ је био највећи заговорник антиЕУ реторике, чак је и написао књигу о томе.

Лако је бити против ЕУ, када имаш јаку десничарску базу која ће ти пунити мозак антиЕУ наративом, али данас тога више нема. Данас чешће мафијаши и издајници причају против ЕУ, него српски десничари.

Да ли је проблем тај што је Вучић постао далеко већи непријатељ од било кога.
Ovo neka greška

To i nije baš tako. Značajni deo Vučićevih birača su rusofili i još kad na to dodaš Miloša, Nestora i još niz suverenista....

Screenshot_2025-06-12-14-17-22-515_com.android.chrome-1.jpg

Samim tim što nijedna srpska vlast ne bi mogla uvesti sankcije Rusiji i nacionalizovati NIS govori da je većinski proruska a partije su balansero fazon. Eto i Đilasova partija koja se zalaže da se ide maksimalno ka EU i da se raskrsti sa Rusijom to ne bi mogla jer bi zavisila od onih koji to neće.
”санкције Русији”, ”признавање Косова”...
А да ми за почетак завршимо све оно остало што је много битније на путу у ЕУ?

Značajan deo istraživanja posvećen je spoljnoj politici i pokazalo je da članstvo Srbije u Evropskoj uniji veoma poželjnim smatra 23 odsto, uglavnom poželjnim 20, neutralno 18, uglavnom nepoženim 19, potpuno nepoželjnim 20 odsto.

https://www.danas.rs/vesti/politika...-na-izbore-trecina-ne-zna-za-koga-bi-glasala/

Да ли су Шешељ и Вучић уништили српски национализам, преварили људе и пробудили критичко размишљање код одређеног броја Срба ?
Сетимо се да је Драшковић такође имао сличан утицај, али због сасвим других елемената.

Лако је бити против ЕУ, када имаш јаку десничарску базу која ће ти пунити мозак антиЕУ наративом, али данас тога више нема. Данас чешће мафијаши и издајници причају против ЕУ, него српски десничари.

Verujem u tih 43% isto koliko i u Vučićevih 49%.

И ја сам тако размишљао, ништа добро од њих, али онда се запиташ зашто је већина у ЕУ, зашто још држава такође жели да се прикључи ЕУ.

Зашто једино ми Срби смо против ЕУ ? Онда сам схватио да није проблем у ЕУ, него у нама. Зашто ? Да није било ратова 90их, да није било санкција, да није било отимања КиМ, већина Срба би било за ЕУ, као што је и у другим европским земљама или балканским.
Samo ta sitnica...
Doduše, zaboravio si da su nas malo i bombardovali, ali možda tada nisi bio rodjen, ili nisi živeo ovde...a ko će pamtiti takve sitnice...

Вучићево власништво, а Данас објављује ... то је неспојиво.

И зашто би Вучић то форсирао, када већи део СНСа су радикали који мрзе ЕУ, не толико због Косова, колико због криминала.
Možda nisi primetio da je Vučić potrčko Brisela, a možda nisi čuo da već 14 godina ponavlja kako eU nema alternativu?

Bespredmetno je, ionako nikad necemo uci u EU, a vi se nadajte :D
Kazem, jedino sengen mi je ok. Sve lstalo, Dobija ne dobija nista, osim sto gubi dostojanstvo i mora da robuje jednoumlju.
A lepo je Kićo napisao, tona čjudi ce otici trbuhom za kruhom, da rade za Svabe i slicne.
Sta du tcoji argumenti? Zasto u EU, jer su svi ... pa nisu Rumuniji uzeli Kosovo, kad su ržRumunija i Buhžgarska primljene u tu nakaradnu tvorevinu, Srbija je bila svetlosnu godinu isored njih, a HR ispred Srbije, al oni su politicki u tom trenutku dogovarali, protiv uticaja Rusije na Balkan.
EU je dobro zamisljena, ali kao rob Americkog imeprializma je izrasla u nesto sasvim drugo.
Pričaš kroz emocije, a ne gledaš najbitniju stvar, a to je novac. Radim u firmi koja 60% svog provoda izvozi u EU. Možda i više. I suočavamo se nizom problema jer smo non-EU zemlja. Izvoz nam je otežan i skup zbog toga. Takođe, dosta sirovina koje uvozimo za proizvodnju su iz EU. I to nam otežava biznis i čini nas manje profitabilnijim. Plaćamo glupe takse i carinske dažbine. Da smo u EU, možda bismo bili najprofitabilnija firma u Srbiji. Ovako plešemo po nisikim marginama i minimalnoj zaradi

Ево, распада се већ три године без руског гаса.

Својевремено је Тикомир причао да ће Шулцу из Швабије гомно у дупету да се смрзне без руског гаса.
Prema procenama Nemačkog ekonomskog instituta (IW), izdaci za aktuelne krize koštali su Nemačku poslednjih godina skoro jedan bilion evra. Nemački ekonomski institut (IW), povezan sa poslodavcima, izračunao je da je tokom šest godina, počev od 2020, to rezultiralo ukupnim gubitkom od 940 milijardi evra realnog bruto domaćeg proizvoda (BDP), prenosi "Dojčevele".

To odgovara gubitku dodate vrednosti od preko 20000 evra po zaposlenoj osobi usled posledica pandemije korona-virusa, ruskog rata protiv Ukrajine i konfrontacione politike Sjedinjenih Američkih Država.

Možda nisi primetio da je Vučić potrčko Brisela, a možda nisi čuo da već 14 godina ponavlja kako eU nema alternativu?
Како потрчко Брисела, а једини није увео санкције Русији и скоро па једини који иде на руске параде ?
Биће пре да је свачији потрчко, то је још горе од тога.

Нисам приметио, као што нисам нигде видео да држи ЕУ заставе, док Тадић који је држао ЕУ заставе је више био Путинов човек.

To i nije baš tako. Značajni deo Vučićevih birača su rusofili i još kad na to dodaš Miloša, Nestora i još niz suverenista....

Pogledajte prilog 1858682
Мораш да одвојиш наратив партијских лидера од жеља њихових бирача, најчешће се они не поклапају.
Vlast + deo opozicije + dobar deo birača su proruski orijentisani.
Народ као и политичари се понашају као несрећни човек (Србија) који мора да живи са женом (ЕУ) коју никада није волео, јер са њом има заједничку децу и заједнички капитал, али када воде љубав он уместо ње замишља љубав свог живота (Русију), која никада није видео, али је замишља као савршено женско тело и њихов однос замишља као савршену љубав.

Samim tim što nijedna srpska vlast ne bi mogla uvesti sankcije Rusiji i nacionalizovati NIS govori da je većinski proruska a partije su balansero fazon. Eto i Đilasova partija koja se zalaže da se ide maksimalno ka EU i da se raskrsti sa Rusijom to ne bi mogla jer bi zavisila od onih koji to neće.
Радикали када су у опозицији, немају никакву одговорност и онда они могу да буду највећи русофили, али када дођу на власт онда су већи ЕУрофили од жутих.
Жути када су у опозицији, немају никакву одговорност и онда они могу да буду највећи русофоби, али када дођу на власт онда су већи русофили од радикала.

Zanimljiva su ta istraživanja. samo je pitanje na kom uzorku se rade. Al ko nas uopšte pita oćemo li u Uniju ili nećemo? Rusi nas neće držati da ne uđemo. Eno, jel skoro Bocan-Harčenko izjavio (a svi znamo da je on mnogo blagonakloniji našim vlastima od same Moskve) "Mi apsolutno ne zahtevamo, za razliku od EU, da Beograd, odnosno predsednik (Aleksandar) Vučić, odustane od tog famoznog evropskog puta u korist odnosa sa Rusijom".
Ni meni se ne sviđa EU ovakva kakva je sad, a još manje ono što neki krugovi u Briselu pokušavaju da od nje naprave, al ako su nam odredili da idemo u tom smeru, ako su nam takve karte podeljene, to nam je. Jel nas neko zvao da iđemo u Briks? Osim poziva za samit 2024. i za neku konferenciju gradova 2025., da budemo posmatrači i na jednom i na drugom, ništa. Na samit Vučić nije ni otišao, nego poslao neizbežnog Vulina, Batu Gašića i još par ministara. Naši organizovali u skupštini septembra prošle godine parlamentarnu konferenciju o Briks-u. Bilo tu dosta ambasadora iz zemalja Briksa, govorili neki poslanici i naravno, neizbežni Vulin i još neizbežniji Bajatović, ruski i kineski ambasador. I to je to. A gde je Brnabićka da makar pozdravi uvodnim govorom okupljene, gde su neki viđeniji SNS ministri da kažu nešto sa govornice? Oba ambasadora su u svojim govorima istakla želju i potrebu za saradnjom sa Srbijom ali nigde neki poziv, makar i nezvanični. Dobro, neki nezvanični dobismo od nekog Brazilca pre par dana, al to je u fazonu, e, aj dođite i vi, kod nas je baš fino, kao e, aj se družimo ti si super lik. U Briksu su velike države koje u svojim rukama imaju glavninu svetskih sirovina i koje imaju neke čudne eksplozivne ekonomije. Ne komentarošem njihova društvena uređenja, razvijenost demokratije, stepen sloboda. To su savim drugačije pribrede od naše. Za nas je to čista egzotika, ko ovi kineski gradovi - da gledaš i čudiš se šta sve ljudi napraviše. A mi smo mala zemlja, sa malim kapacitetima, malim rudnim bogatsvima (kad se uporedi sa Briksom). S druge strane, Rusima i Kinezima svakako odgovara da imaju neke (koliko-toliko) prijateljski nastrojene zemlje u EU. Da se manemo priča o nekom špijuniranju ili rovarenju tih zemalja unutar unije. Mali je uticaj i Mađarske i Slovačke, a još manji bi bio uticaj Srbije. Ako nečim žele da ucenjuju ili pritiskaju Evropu, imaju druge instrumente.
Da sad Srbija može da bude usred unije, neutralna u svakom pogledu, ko Švajcarska, to bi bilo super. Da imamo neki tajni napitak pa da budemo ko Asteriksovo selo usled Rimljana i da svima damo po ..ičci kad nam se prohte, to bi tek bilo žešće. Al, eto, nit smo jedno nit drugo.

Како потрчко Брисела, а једини није увео санкције Русији и скоро па једини који иде на руске параде ?
Биће пре да је свачији потрчко, то је још горе од тога.

Нисам приметио, као што нисам нигде видео да држи ЕУ заставе, док Тадић који је држао ЕУ заставе је више био Путинов човек.
Izvini, malo sam editovao tvoj originalni tekst, jer kad sam to pročitao, prva što mi kroz glavu prošlo je:
"Bože, sine Katice, pa ti ne znaš?"

Ovo ti je slika sa zvaničnog sajta predsednika na strani biografija

image_2026-02-13_011840086.png

A pazi sad

Vučić za Sputnjik: Putinu sam rekao šta je srpsko rešenje za Kosovo (video, foto) - 30.10.2018,

https://lat.sputnikportal.rs/20181030/aleksandar-vucic-intervju--1117667152.html
image_2026-02-13_012004453.png
https://lat.sputnikportal.rs/20181030/aleksandar-vucic-intervju--1117667152.html
Pa on se za Sputnikportal, ne za mekšu RT.rs, pa čak ni za dosta liberalniju Pravda.rs, nego za hardcore Sputnik se slika sa EU zastavom u pozadini. I još naslov, Putinu sam reko... ne predočio naše rešenje, nego ono, herojski, ja reko Putinu, ko Tito Staljinu. Jeste Kosovo je naše pitanje u koje Rusija ne treba da se meša, ali kako to zvuči onima u Moskvi sa sve EU zastavom iza? Šta to znači, imam ja leđa ko da mi čuva i ja odavde poručujem?
EU igrač bio i ostao. Jedino je pitanje koliko će i kako da igra sad kad nešto i Brisel počeo da zateže slavine. Neće pare više da mu daju, počelo veliko talaškanje nenamenskog trošenja sredstava u EU, hapšenja, a još i sa ovim Mrdićevim zakonima izašlo na veliko.

Mislim da nisu, realno gledano nikada nismo ni imali jak nacionalizam sem za vreme ratova 90ih. Ovo sada ne šatro-nacionalizam/šovinizam za šta se pomenuti zalažu, a kritičkog mišljenja kod nas nema te nema inače bi se bar videle neke nove/opipljive ideje/razmišljanja.

Suštinski mi ova istraživanja da li smo za ili protiv EU nemaju smisla jer ne odlučujemo mi da li hoćemo ili nećemo u EU, nego EU članica ako hoće ili neće da nas puste, a dok je Brisela, Hrvatske i sl. kontam da će uvek postojati novi uslovi i veto.
A preko svega Faktor plus nije nešto poznat kao neutralna agencija.

Pričaš kroz emocije, a ne gledaš najbitniju stvar, a to je novac. Radim u firmi koja 60% svog provoda izvozi u EU. Možda i više. I suočavamo se nizom problema jer smo non-EU zemlja. Izvoz nam je otežan i skup zbog toga. Takođe, dosta sirovina koje uvozimo za proizvodnju su iz EU. I to nam otežava biznis i čini nas manje profitabilnijim. Plaćamo glupe takse i carinske dažbine. Da smo u EU, možda bismo bili najprofitabilnija firma u Srbiji. Ovako plešemo po nisikim marginama i minimalnoj zaradi
Ima i toga slazem, se al primer jedne firme ne reflektuje sve negativne strane ulaska u EU.

Poslednja izmena:
Као што сам већ написао, ми треба да уредимо земљу по стандардима ЕУ, па кад то постигнемо, онда можемо као Норвешка да уђемо у Шенген и ЕЕП, ако баш нећемо у ЕУ.
А што се тиче једноумља у ЕУ, зар ниси ти хвалио Орбана и Фица да му не робују, а они су у ЕУ?
Oni se bune koliko mogu oa dobijaju po usima Bog toga. Pa Fico je i pricao o tom jednoumlju, njega sam slusao, i bezobrazluku Nemacke, Francuske itd. A Orban o eoliberla im oaryijama koje vladaju EU, Berlin i Brisel.

Ћаци, зар се толико плашиш студената, да мораш да понављаш те ћаци форе о жутима, а сви жути су у твојој СНС.
Како могу жути да се врате, кад сте их већину примили у ваш СНС ?
Који сте ви лицемери и лажови.
Ne etiketiraj me, Hvala. Ja sam protv EU Vucic je za da krenemo od toga.

Ne zivimo u Hitlerovoj Nemackoj, gde si imao opciju ili si za naciste, ili si protiv. Ja u "demokratiji" i "evropejskim vrednostima" imam "demokratko" pravo da budem za koga hocu, npr. apolitican, i da tebe tako savrseno boli uvo za to. Ja mozda samo ne zelim da budem deo ludila, jer mi je preko glave ovog naroda, generalano...pocevsi od mentalita.
Ni jedan oametan potez nismo imali u 20tom veku, od tad ide sunocrat u nepovrat.
gledam sebe i svoja poslao. A da se prodam necu i nisam bilo kome. A imao sam prilike.
Ti na osnovu mecega meni lepis etiketu caci, dram te bilo. Ko da ja sad tebi kazem da si ustasa, bez ikakvog argumenata.
Ниси одговорио за кога ћеш гласати кад имаш избор 1. твој АВ или 2. студенти
3. trenutno niko, al kad se pojavi neko, tebi cu prvom da javim.
Stusenti ne nude nikakvu aletrantivu osim na papriru, ai pribojavam se da se radi o oboje oj recoluciji, ima sve elemente. A na primeru 5. oktobra i Ukrajine, vidimo da obojene revolucije, nista dobro nikom nisu donele.
Ne valja se popaliti, hladna glava prijatelju, i racionalno.
Znam ja da su narodi na ovim prostorima vruce glave, zato ih je lako i manipulisati.
Srbi pate od kulta licnosti, i ti sto ga vole, i sto su voleli Tita, Milosevica, Tadica, ovog onig... ili ovo sto mrze... isto je, druga strane medalje. Nit volim nit mrzim, ako imam za koga da glasam, glasam, ko nemam, a nemam, glasam nekog bzv, manjinske partije i to, cisto da ne zloupotrebe.
Ti mislis da nekog Svdjanina boliuvo za predsednika, ako je los smenis ga, ako je dobar zadrzis...kakva histetija i slicno
I da, ja mrzim posesivnost i iskljucivost, sasvim dovoljno, da ne budem deo takvih projekata.

Poslednja izmena:

Sedelj je CIA korisni idiot/agent provokator
On ti je Bin Laden, a Vucic je Golani...

....

Back