Фактор плус : за ЕУ 43%, против 39%

Poruka
20.215
Značajan deo istraživanja posvećen je spoljnoj politici i pokazalo je da članstvo Srbije u Evropskoj uniji veoma poželjnim smatra 23 odsto, uglavnom poželjnim 20, neutralno 18, uglavnom nepoženim 19, potpuno nepoželjnim 20 odsto.

https://www.danas.rs/vesti/politika...-na-izbore-trecina-ne-zna-za-koga-bi-glasala/

Да ли су Шешељ и Вучић уништили српски национализам, преварили људе и пробудили критичко размишљање код одређеног броја Срба ?
Сетимо се да је Драшковић такође имао сличан утицај, али због сасвим других елемената.

Шешељ је био највећи заговорник антиЕУ реторике, чак је и написао књигу о томе.

Лако је бити против ЕУ, када имаш јаку десничарску базу која ће ти пунити мозак антиЕУ наративом, али данас тога више нема. Данас чешће мафијаши и издајници причају против ЕУ, него српски десничари.

Да ли је проблем тај што је Вучић постао далеко већи непријатељ од било кога.

Nije moguce, ja bukvalno ne znam nikog ko je za EU, namesteno. Tipujem max 20 % za i jos 10 ~15 mozda.
И то је тачно. Међутим, мораш да разумеш српски менталитет, јер просечан Србин неће о томе причати, а чак и ако прича против, он ће гласати за партију која је за ЕУ, јер свакако и нема неку алтернативу.
Зашто ? Па рецимо да имаш само две партије које су против ЕУ, једна је отворено удбашка, а друга је вероватно удбашка.
Онда гласаш за неку проЕУ партију која не форсира то питање превише, док је у опозицији.
Или ... имаш отворено антиЕУ партију, али чим дођу на власт промене наратив и приступ.

Зашто је ЕУ проблем ? Није у питању никаква накарадна идеологија која је неспојива са нашим друштвом, него ми мрзимо ЕУ због отимачине КиМ и делујемо емотивно.

Ne znaš zato što bežiš od neistomišljenika.
И то је тачно, али не мораш чак ни да бежиш од неистомишљеника, довољно је да се једном закачите око тема за ЕУ или против, за АВ или против и онда више никада не потежете ту тему. Или ако си у доминантно антиЕУ друштву, прилагодиш се томе, као и обрнуто, да не би испао ''будала'' у друштву.

Замисли бруку да почнеш да пљујеш ЕУ и да неко помисли да си Шешељев ћаци, каква брука.

Ne mislim da bezim, ali cuo bih valjda negde.
Cak i neki za koje znam sžda du za EU su u vazonu, nista dobro al bar Šengen i mozemo da radimo u inostranstvu lakse.
И ја сам тако размишљао, ништа добро од њих, али онда се запиташ зашто је већина у ЕУ, зашто још држава такође жели да се прикључи ЕУ.

Зашто једино ми Срби смо против ЕУ ? Онда сам схватио да није проблем у ЕУ, него у нама. Зашто ? Да није било ратова 90их, да није било санкција, да није било отимања КиМ, већина Срба би било за ЕУ, као што је и у другим европским земљама или балканским.

EU se kao prvo raspads po savovima, i nije to samo otimacima KiM, vec nacisticko jednoumlje Brisela i Berlina, malo Pariz ajd.
Ja sa tim neoliberalinim olosem nemam nisata. Pogotovo ne sa ono bestico Ursulom , ili fenomenom prirode, pobacajem evolucije Kajom Kalas. To su ludi ljudi jednostavno. Slušam Orbana i Fica, pamet i ljudi, ne slazem se sve, al su u pravu za mnoge stvari.
EU da mi eksplatise zemlju, da mi naseljava migrante, da vrsi pritoske, da lupa sankcije, i ucene kad ne igras kako oni sviraju.
Neka, da EU valjda Norveska i Svacarska bi bile u EU.
Oh a nakaradnim vrednostima necu ni da pricam.

EU se kao prvo raspads po savovima, i nije to samo otimacima KiM, vec nacisticko jednoumlje Brisela i Berlina, malo Pariz ajd.
Ja sa tim neoliberalinim olosem nemam nisata. Pogotovo ne sa ono bestico Ursulom , ili fenomenom prirode, pobacajem evolucije Kajom Kalas. To su ludi ljudi jednostavno. Slušam Orbana i Fica, pamet i ljudi, ne slazem se sve, al su u pravu za mnoge stvari.
EU da mi eksplatise zemlju, da mi naseljava migrante, da vrsi pritoske, da lupa sankcije, i ucene kad ne igras kako oni sviraju.
Чекај, јеси ти ћаци ? Кажи отворено, како бих знао да ли можемо да наставимо дијалог.

raspada se 30 godina, pustite te gluposti vise. AKO se EU raspadne, onda ce to prva osetiti srbija i ostatak balkana koje ce bukvalno u srednji vek da odu.

Ako je u nemackoj zima ovde ce biti kuga, da to lepo zapamtite. Drzava se navikla na to prosjacenje za pare i tako radi, nisu hteli ili nisu sposobni da sprovedu reforme da se smanji zavisnost na strane investicije, pa da imamo makar deo suverenosti i politicku vrednost (pa da nas i prihvate u EU

a inace vec ti eksploatisu zemlju zbog neoliberala vucica koji je sve sto je uhvatio prodao za male pare kao i ovi prosli

EU se kao prvo raspads po savovima,
није тачно али неће постојати и досадашњем облику то је сигурно занимиљиви су ми људи овде који олако тврде да се нешто распада углавном су то нато ботови из хрватске који трвде да 🇷🇺 распада по шавовима, али има и они других углавном одавне по задатку који то исто тврде за 🇺🇸 а има и трећих који су из ове друге углавном који то тврде за 🇪🇺 све ти небулозе неће се распасти ни пропасти ниједна од три стране 🇷🇺🇺🇸🇪🇺

ма какав фактор плус то је Вучићево власништво
Вучићево власништво, а Данас објављује ... то је неспојиво.

И зашто би Вучић то форсирао, када већи део СНСа су радикали који мрзе ЕУ, не толико због Косова, колико због криминала.

није тачно али неће постојати и досадашњем облику то је сигурно занимиљиви су ми људи овде који олако тврде да се нешто распада углавном су то нато ботови из хрватске који трвде да 🇷🇺 распада по шавовима, али има и они других углавном одавне по задатку који то исто тврде за 🇺🇸 а има и трећих који су из ове друге углавном који то тврде за 🇪🇺 све ти небулозе неће се распасти ни пропасти ниједна од три стране 🇷🇺🇺🇸🇪🇺
Amerika de ne raspads, ne raspads se ni Rusija, ali bez ruskog gasa, i u americkom duznickom ropstvu, EU se ne pise dobro.
Sto trxe ko sinje kukavice u Indiju i Kinu da klece i mole za pomoc? A do juce prezili sankcijama 😁 E pa autogol.
Ja ti kažem, bice dzumbusa velikih po Evropi u narednih 10-20 godina. Evropa gubi bilo kakav uticaj na svetskoj sceni. Bez Amerike, su 0, a Amerika im je okrenula ledja.

Amerika de ne raspads, ne raspads se ni Rusija, ali bez ruskog gasa, i u americkom duznickom ropstvu, EU se ne pise dobro.
Sto trxe ko sinje kukavice u Indiju i Kinu da klece i mole za pomoc? A do juce prezili sankcijama 😁 E pa autogol.
неће се распасти ни ЕУ а то што се не пише добро не важи за главне играче у њој Немачка и Француска првествено већ за ситне рибе унутар 🇪🇺

Nije moguce, ja bukvalno ne znam nikog ko je za EU, namesteno. Tipujem max 20 % za i jos 10 ~15 mozda.
Твоји познаници са којима си разговарао на тему ЕУ нису репрезентативни узорак.

Друго, обично су гласнији на политичким темама они који су незадовољни. Како Србија иде ка ЕУ, задовољни пуштају да брод плови.Немају разлога да пропагирају ЕУ. Већ живе своје животе. Они незадовољни тиме су гласни и пропагирају свој поглед на свет, па се чини да их има више.

Slušam Orbana i Fica, pamet i ljudi, ne slazem se sve, al su u pravu za mnoge stvari.
Слушаш Орбана и Фица чије су земље пуноправне чланице ЕУ и немају намеру да излазе, али уредно шаљу своје функционере и службенике у ЕУ, а ти их слушаш како се ЕУ распада, а?

Примећујеш да је ту нешто баш, баш чудно?

Ja ti kažem, bice dzumbusa velikih po Evropi u narednih 10-20 godina. Evropa gubi bilo kakav uticaj na svetskoj sceni. Bez Amerike, su 0, a Amerika im je okrenula ledja.
Ево, распада се већ три године без руског гаса.

Својевремено је Тикомир причао да ће Шулцу из Швабије гомно у дупету да се смрзне без руског гаса.

Мислили смо да ће ЕУ све то радити, али испоставило се да нам то раде домаћи криминалци и издајници.
Није само издајник Србије, већ и Београда, јер Вучић је уништио град у коме је рођен.

СНС нам експлоатише земљу, СНС нам насељава мигранте, СНС врши притиске и баве се криминалом, СНС нам лупа санкције и деле друштво, чак су и СПЦ поделили, СНС нас уцењује да играмо како Вучић свира.

Окрени обрни, мораш да признаш да је већина у ЕУ, то што спомињеш две три државе које су изван, то је само бедни изговор.

Институције у ЕУ државама су тотално другачије од СНС институција данашње Србије.

Слушаш Орбана и Фица чије су земље пуноправне чланице ЕУ и немају намеру да излазе, али уредно шаљу своје функционере и службенике у ЕУ, а ти их слушаш како се ЕУ распада, а?

Примећујеш да је ту нешто баш, баш чудно?
Па управо због тога су њих двојица паметни, замлаћују свој народ неким антиЕУ наративом и ове овде замлате, а нико неће да изађе из ЕУ и нико неће да повуче признање Косова.

Ми Срби смо незрели, емотивно лабилни и такође тотално финансијски неписмени људи, који чим дођу до већих пара купује станове.

Па управо због тога су њих двојица паметни, замлаћују свој народ неким антиЕУ наративом и ове овде замлате, а нико неће да изађе из ЕУ и нико неће да повуче признање Косова.

Ми Срби смо незрели, емотивно лабилни и такође тотално финансијски неписмени људи, који чим дођу до већих пара купује станове.
S&P 500 je druga tema.

Да ли су Шешељ и Вучић уништили српски национализам, преварили људе и пробудили критичко размишљање код одређеног броја Срба ?
Mislim da nisu, realno gledano nikada nismo ni imali jak nacionalizam sem za vreme ratova 90ih. Ovo sada ne šatro-nacionalizam/šovinizam za šta se pomenuti zalažu, a kritičkog mišljenja kod nas nema te nema inače bi se bar videle neke nove/opipljive ideje/razmišljanja.
Лако је бити против ЕУ, када имаш јаку десничарску базу која ће ти пунити мозак антиЕУ наративом, али данас тога више нема. Данас чешће мафијаши и издајници причају против ЕУ, него српски десничари.

Да ли је проблем тај што је Вучић постао далеко већи непријатељ од било кога.
Suštinski mi ova istraživanja da li smo za ili protiv EU nemaju smisla jer ne odlučujemo mi da li hoćemo ili nećemo u EU, nego EU članica ako hoće ili neće da nas puste, a dok je Brisela, Hrvatske i sl. kontam da će uvek postojati novi uslovi i veto.

Орбан и Фицо су у ЕУ :D
Норвешка није у ЕУ, али је у Шенгену и ЕЕП (Европски економски простор).
Швајцарска је такође у Шенгену.
Ми нисмо нигде.

Back