Fajnenšel tajms: Hrvatska lenja zemlja koja stalno čeka pomoć EU

gost 23146

Buduća legenda
Poruka
46.396
ZAGREB - Londonski list "Fajnenšel tajms" opisao je Hrvatsku kao "lenju zemlju", čija vlada okleva sa sprovođenjem ozbiljnih reformi.

List britanske poslovne elite smatra da je u Hrvatskoj problem i to što se, umesto ozbiljnih reformi, stalno očekuje pomoć iz Evropske Unije, preneo je danas zagrebački "Jutarnji list".


Tekst govori i o velikom povratku turista u Hrvatsku, uglavnom zbog nestabilnosti grčke ekonomije, kao i o uspehu prethodne turističke sezone, koja je u odnosu na prošlu godinu uvećana za tri do šest odsto."Fajnenšel tajms", takođe, podseća da je Hrvatska ove godine odbila da zatraži pomoć Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), uprkos velikim dugovima. Većina duga se odnosi na privatni sektor, a nacionalna valuta, kuna, je u stalnom padu u odnosu na evro, navodi se u tekstu.


Hrvati EU više ne vide u previše pozitivnom svetlu, jer su postali skeptičniji od građana Unije, navedeno je u tekstu "Fajnenšel tajmsa", a kao pozitivan primer ovaj list ističe borbu protiv korupcije koju sprovodi premijerka Jadranka Kosor.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/222257/Fajnensel-tajms-Hrvatska-lenja-zemlja-koja-stalno-ceka-pomoc-EU

Gledam i ne verujem,da li je to moguće?
 
ZAGREB - Londonski list "Fajnenšel tajms" opisao je Hrvatsku kao "lenju zemlju"
Gledam i ne verujem,da li je to moguće?
Наравно! Кромањони су неопеване ленчуге. Једино је смешно да о њима било шта кажу Британци који су морбидни евромрзитељи.
 
E u ovakvim situacijama mi je drago što smo mi, Srbi, nadrkani na samu pomisao o ulasku u EU, tako ti je to kad ubeđuješ, ne samo druge, nego i sebe, da si bolji nego što je to zaista tako.

I ne znam što ovo toliko začuđuje, kad su oni dobili mnogo više zahteva od EU u odnosu na Srbiju koje moraju da reše, da bi moglo da se razgovara o njihovom članstvu.
Mislim na ono pismo koje su dobili premijeri pre nekoliko nedelja.
Ima i pre da uđemo u EU od njih, ako je to merodavno. A onda će da crknu od muke.
 
Očekujem oštre hrvatske demantije i tvrdnju da ih Englezi mrze zato što su bolji od njih u fudbalu...
Колега, ја као апсолутиШе неумерена особа очекујем од обе наведене стране да се колективно баце у море и допливају до евро зоне. Uрвати прИко Јадрана до Италије, а Енглези преко Ла Манша до Француске!:hahaha::rotf::zcepanje:
 

Back
Top