Facebook

Искрено, не знам да ли ово мислиш збиља или си ироничан, пошто сам ја овде више пута тврдио да је Iks-Pe стабилнији и поузданији од седмице и посебно од десетке. Сва ра усавршавања су мало битне ситнице.
Као са аутима: Једном човеку забаговала електроник брава, морао да зове да дођу, пуко човек 120 еврова.
Или ТВ: сећемо се клаисчних, ветар помери антену, мало снежи слика, али може да се гледа. А ово модерни, ЛЕД, осетљиви, супер слика ако је сигнал 10,0000% добар, а ако је 99,9999999999%, само мала сметња, нема ни снега ни слике.
Mislim ozbiljno, samo zahebavam TheBill Gejtsove majmune! Oni se smenjuju svakih 5-6 godina, i naravno novi misle da ono ranije ne valja, sve ispremeštaju i uk*njaju, onda 5-6 godina to ispravljaju i dorađuju... a kada su postigli nešto zadovoljavajuće, dobiju nogu i dolazi nova ekipa sa sličnim 'revolucionarnim i nezamenjivim novim' idejama! A debilni korisnici sve to pushe i plaćaju! :zcepanje:

Mislim ozbiljno, samo zahebavam TheBill Gejtsove majmune! Oni se smenjuju svakih 5-6 godina, i naravno novi misle da ono ranije ne valja, sve ispremeštaju i uk*njaju, onda 5-6 godina to ispravljaju i dorađuju... a kada su postigli nešto zadovoljavajuće, dobiju nogu i dolazi nova ekipa sa sličnim 'revolucionarnim i nezamenjivim novim' idejama! A debilni korisnici sve to pushe i plaćaju! :zcepanje:
Него, сад кад сам вратио стари изглед Фб, пре 3 дана сам имао 2 обавештења о "френд риквестима".
Отворим, видим ко ми је послао захтев или прихватио мој.
Међутим, поново и поново 2обавештења. Она иста.
Па дудуци, рекли сте ми. Видео сам. Сјашите сад.

1603782287636.png

Ukinuli i Revert Site, sinoc mi prebacivao na novi izgled kada udjem na svoj profil, da bi posle bilo sve ok, pa nije uopste radilo. Danas ne radi. Oni nisu normalni, izgleda da i na fejsbuku uvode novu stvarnost.

Screenshot_3.png

Ekstra, nisam to znao. :ok: Doduše, ja još nisam primetio neke drastične promene u (inter)fejsu (dok, recimo, moj otac jeste), ali dobro je znati za ovo.

Него, шта се дешава сада:
1. Када одем ан нечији профил, нема са леве стране подаци о њему. Морам да идем на about али и тамо готово ништа.
2. А синоћ, пар пута, добијем ФБ преко целог екрана. С краја на крај слика или текст онога што читам. Затворим тај таб па отворим нови, и тамо одем на Фб, све нормално.
3. Доле елво, искоче прозорчићи са неким клиповима. Не, није оно горе где је watch него неки мањи. И , пола од тих клипова-нека еротика. Свашта. Ко ми то намеће? Ако ми је до порнића,има их на претек на Нету, зашто ми се намећу на Фб. Мада, понекад на Фб има више перверзије него... Мислим - оне духовне...

Угасили су и Олдлејаути и Реверт. Него, како је кретенски имбецилан нови: Хоћеш да "едитујеш" коментар, или чак свој пост и добијеш опцију кансел. Нема опције да потврдиш.
Или, када постављаш нови пост, нема оног POST

Poslednja izmena:
Da li vam se dogodilo da imate prijatelja na fb-u i čiji je status nedostupan. Nije ni online, ali ne piše ni kada je bio online. Prosto je prazno. Ok, to znači da je ta osoba sakrila online status za sve ili od vas. Ili sam ja sakrio online status pa ne vidim za druge. Međutim, ta osoba nije sakrila online status od mene, ali ja svejedno ne vidim kada je online (iako u tom momentu komentariše postove) i ne vidim kada je zadnji put bila online.

Ali kada toj osobi kažem da pogleda da li sam joj ja online, odjednom vidim tu istu osobu online, ali čim ode off, opet isto u krug. Jeste li imali sličan problem?

Ne baš, ali mi se događa da mi u njuzfidu jednostavno ne izlaze objave neke osobe, iako ih ona postavlja, nego moram da odem na njen profil da vidim nove statuse. Ne znam, stvarno, kakav algoritam tu radi.

Pretrazivao sam i na njihovom odseku za help i dosta korisnika ima iste zamerke i zahtevaju da se nesto uradi ali nista.

I sto je najveca ironija, kod mene ne pokazuje online status devojke. Od svih mogucih ljudi. XD

Од како је уведен овај накарадни нови изглед, привикавам се на Опери, али она доста зеза када је Емаил у питању.
Међутим, на Мозили је изглед тотално поремећен. Кад неко постави рецимо слику, она оде на целу страну, односно ако постави линк, неки сајт, Јујтуб и сл, такође заузме цео екран, што вишеструко продужава време скролирања, и непрегледно је.
Онако, са мањим приказом, одмах видиш њих неколико на страни и одлучиш шта ћеш игнорисати а шта видети. Овако, један "пост" или линк - цела страна.

Kvaka2020-12-15_114214.jpg

Видите и ову новотарију на Фб.
ИДИОТИЗАМ.
Хоћеш рецимо да откуцаш неки коментар. Па одустанеш. А нови идиотски изглед ти не да, Немаш опцију настави, одустајем и сл...
1608302634225.png
И, шта мораш да урадиш? као коментар откуцаш рецимо само тачку. Касније одеш па делете тај "коментар" принудни

Нико ми не одговори, ваљда ће неко касније.
Приметих чудну ствар: На тој опцији Фб на Мозили, где је све раширено преко целог монитора, има и једна добра ствар: Коментар не оде аутоматски кад куцаш Ентер, што и јесте глупо, јер много пута хоћеш у нови ред, кликнеш Етер а оно оде коментар.
Него, овде имаш да кликнеш POST.

1608649528225.png

И онда приметим да на Мозили заправо није иста адреса Фб као на осталима. Има убачено ово m.
Можда од речи Мозила?
Да није неки фишинг?
Наиме, када сам oдређивао homepage за Мозилу, изабрао сам Фб. И када кликнем ка кућицу, изађе та раширена опција са m.facebook...
Али, када укуцам ручно ww.facebook... онда добијем нормалан изглед као на другим претраживачима,
1608649353878.png
1608649087077.png

Prilozi

• 1608649414132.png
    1608649414132.png
    3,2 KB · Pregleda: 6
Poslednja izmena:
m.facebook.com - jeste mobilna verzija facebook-a i naravno da se razlikuje od verzije na računaru. Pošto na mobilnoj tastaturi imaš "enter" i onda napraviš red, pa tek onda možeš post. Ali na web verziji kada pritisneš "enter" post se odmah pojavi, što ti ne želiš. Ako želiš nov red pritisni CTRL+enter i time dobijaš nov red.

Što se tiče toga stay on this page, ja samo ugasim taj fb prozor i otvorim nov i nema problema.

Back