GocaMrvica
Stara legenda
- Poruka
- 80.564
što ...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Taman će oni da izgostuju stižu amerikanci
ja ću da pobegnem kod mojih na plac :da do kraja letaTaman će oni da izgostuju stižu amerikanci
ja ću da pobegnem kod mojih na plac :

Jutro odeljence
Liljo ne zabušavaj

pometeni izgleda samo ti znaš značenje

pometeni izgleda samo ti znaš značenje
Stigoh kući..izela mi deca moj deo ručka...

Mimi, kada pada prodaja robe, onda još više pada nabavka robe ili onih trškova na koje se ima pravo odbiti pdv.
Deo tog smanjenog pazara se zbog nelikvidnosti troši na podmirenje troškova (plata, doprinosa, zaostalih neplaćenih računa dobavljačima (iz tih faktura je već korišćen preneti pdv u mesecu nabavke robe), za podizanje keša da se preživi itd) koji nemaju pdv. Ako pogledaš u radnju videćeš da imaš manje robe nego pre a nemaš pojma gde su ti pare![]()
Dakle, obračunati pdv je toliki koliki je u tim manjim pazarima, preneti još manji nego inače, te je razlika za doplatu veća.
pazi sad......ako se ta tendencija nelikvidnosti nastavi, ono što sledi je da čoveku padne na pamet ideja da zatvori radnju. E, tu ga tek čeka kolaps jer na robu na zalihi mora da plati pdv a nije je prodao, znači nema slobodnih sredstava, a takodje mora da plati dobavljače koji su neplaćeni jer nema prometa.
Sve u svemu, pdv zbog ugradjenog debalansa, je jedan Frankenštajn od poreskog propisa koji smo mi, tj. ovi školUvani koji nam rade o džepu i glavi, svojim blistavim umovima napravili još frankenštanskijim![]()

šta li su oni štetnici danas uradili
otromboljena debela gornja usna ...što je smešna bila
sad je to splaslo
da kuća ne bude sama .....mnogo dobar čuvar ...Maca istovari sa ljudima pod njegov prozor čitav kamiončić skele u delovima....lupnjava, priča....ovaj nema pojma...
i sednem ja na trem da prebrojim i složim pare...podgo sam 20000 (koji će mu moj al ajd..ionako brka pare)....pseta oko mene sede.........kad
duuuunuuuuuuuuu veeetaaaaaaaaaaaar.......sve se razlete po dvorištu
.....skupio sam ....i Mara i mrki su mu pomagali ......Mari sam izvadio 200 dinara iz usta i to je pocepala (pokazao mi tui novčanicu) a 500 dinara mi fali i to mora da je ovaj debelguzan pojeo 

![]()
![]()
Čik da nadmaše šašu ona samo hiljadarke jela
Idi bre Ljiljo smejem se suze mi cure..zamišljam scenu![]()

) juri za parama 

Mimi, kada pada prodaja robe, onda još više pada nabavka robe ili onih trškova na koje se ima pravo odbiti pdv.
Deo tog smanjenog pazara se zbog nelikvidnosti troši na podmirenje troškova (plata, doprinosa, zaostalih neplaćenih računa dobavljačima (iz tih faktura je već korišćen preneti pdv u mesecu nabavke robe), za podizanje keša da se preživi itd) koji nemaju pdv. Ako pogledaš u radnju videćeš da imaš manje robe nego pre a nemaš pojma gde su ti pare![]()
Dakle, obračunati pdv je toliki koliki je u tim manjim pazarima, preneti još manji nego inače, te je razlika za doplatu veća.
pazi sad......ako se ta tendencija nelikvidnosti nastavi, ono što sledi je da čoveku padne na pamet ideja da zatvori radnju. E, tu ga tek čeka kolaps jer na robu na zalihi mora da plati pdv a nije je prodao, znači nema slobodnih sredstava, a takodje mora da plati dobavljače koji su neplaćeni jer nema prometa.
Sve u svemu, pdv zbog ugradjenog debalansa, je jedan Frankenštajn od poreskog propisa koji smo mi, tj. ovi školUvani koji nam rade o džepu i glavi, svojim blistavim umovima napravili još frankenštanskijim![]()

Divan je Mrcko!Vako ide priča
Dodjemo danas kući jako rano, oko 17,45. Otvaram kapiju a mara stoji podalje....vidim čudna mi....kad ona mukica otekla sva jer je vijala ose....njuška joj bila kao u bokseraotromboljena debela gornja usna ...što je smešna bila
sad je to splaslo
Udjem u kujnu da brzionski ispržim piletinu sa pavlakom makiju koji mora da ide dalje, kad se otud iz svoje sobe dere moj tatko kao da sam u centru naselja a ne na 3 metra od njega
Utanjim ono meso i otidnem si.....on poče od kulina bana da priča, kako eto, samo njemu i njegovim psima tako nešto moćže da se dogodi......reko, jezdimire ubrzaj pržim meso
"Dobro....ja sam danas išao u poštu da podignem pare ali to sve ćerko brzinom zvukada kuća ne bude sama .....mnogo dobar čuvar ...Maca istovari sa ljudima pod njegov prozor čitav kamiončić skele u delovima....lupnjava, priča....ovaj nema pojma...
i sednem ja na trem da prebrojim i složim pare...podgo sam 20000 (koji će mu moj al ajd..ionako brka pare)....pseta oko mene sede.........kad
duuuunuuuuuuuuu veeetaaaaaaaaaaaar.......sve se razlete po dvorištu
.....skupio sam ....i Mara i mrki su mu pomagali ......Mari sam izvadio 200 dinara iz usta i to je pocepala (pokazao mi tui novčanicu) a 500 dinara mi fali i to mora da je ovaj debelguzan pojeo
![]()
Pričam to sad njemu kao još jedan u nizu argumenata za nabavku odraslog psa, pored tate Baje sa izedenim đubrovnicima, ružom i ostalim dvorišnim inventarom i sina Baje koji ljušti mrežicu sa fasade...