Microwave
Buduća legenda
- Poruka
- 28.623
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa naš knjigovođa tako računa! I njene koleginice u kancelariji. I moja nekadašnje knjigovođa - isto.
Pitala zašto, pitala odakle im to - niko nema pojma! Oni samo znaju za koeficijente i apsolutno ne ulaze u to odakle oni dolaze...
Mislim, jeste lakše množiti dva broja nego deliti, ali pošto sve te operacije radi mašina - svejedno je. A jednostavnije je ukucati NN:1,18 nego NNx0,8474...
Zato sam pitala Ljilju... dal' postoji neki razlog ili oni to onako?
......
Uh sto volem matematiku...pa ajd da probam da resim dilemu....prvo imas cenu koja je 100 % i na nju dodat 18% to je ukupno 118 %...a procenat nove cene se racuna 118 puta x=100( kada je cena 100 posto tj nije umanjena ili uvecana) onda je x =100: 118 a to je 0,84745763 ,tj ako je cena sa pdv 2000 onda je 118 % puta x= 2000 a ti zelis da izracunas kolika je cena bez pdv onda racunas 118 puta x : 100= 2000 118puta x= 100 puta 2000 118 puta x = 200000 x = 200000 : 118 x=1694.91525 a to je 0, 84745763 puta 2000= 1694.9152 joj...........
![]()

ebala si mu majku uzduž i popreko
2000 x 15,2542%= 305,09 to je pdv
- 305,09
=1.694,91 osnovica![]()

Di ces sad...taman slusam muziku....Ajd pa laku noć...uvatila i mene nostalgija za prošlim vremenima

Je pitala da treba da racuna vrednost bez pdv....od cene koju ima...a ja da joj pokazem kako se matematicki racunaju procenti, tj da razresim dilemu, zasto se tako racuna....al tesko je objasniti ovako...stvarno...![]()
[/SPOILER] Di ces sad...taman slusam muziku....
bem ti starostpa pokazala si joj bre.....sve je svatila....još samo da knjigovodjama objasni hahahaahaha
ma sve sam se raspilavio...a i onako me uvatila neka tuga zadnjih danabem ti starost

ma sve sam se raspilavio...a i onako me uvatila neka tuga zadnjih danabem ti starost

znas ne kaze se star covek , vec mudar...onaj sto ima iskustvo...
Pa valjda knjigovodje znaju matematiku.....doduse vremenom se ne primenjuje logika vec rutina....sto jes jes....
Ajde...mlad u dusi....tj mlad duhom...kakve bre godine stare...nemas ti jos iskustvo....tek da gi sticas...znas ne kaze se star covek , vec mudar...onaj sto ima iskustvo...
![]()
uzni malko vitamini.....da živneš![]()

uzni malko vitamini.....da živneš![]()

on neje mudar...on je samo star hahahaahah

E sad nađo ovo...i ima se stvarno utepam...a i ovi mladi kad čujuJao Ljiljo ....sad ce se utepa skrozzzzz![]()

Jao Ljiljo ....sad ce se utepa skrozzzzz![]()

Ako neko stari....toj sam ja...ne smijem da si mesam te vitamine sa lekicima....apstiniram....![]()

Za utepavanje...E sad nađo ovo...i ima se stvarno utepam...a i ovi mladi kad čuju
s vitamini.ima da dobije ono kako se zove kad imaš višak.....vitamina![]()

s vitamini.ima da dobije ono kako se zove kad imaš višak.....vitamina![]()