F ODELJENJCE

E.....lepo pitanje si postavila :aha:
Jadan Baja..njega mi žao bre.
Ovi naši će doveka biti DVA ŠTENEĆE ŠTETOČINE :evil:
Imadosmo po 3 psa i savršenu travu i cveće.....Sad imamo savršene rupe na sve strane. ne mož se pokosi bre.....će otpadnu točkovi na kosilicu il će crkne motor. Svaki moj aranžman preurede.....Ima rupe da budu tu i tu i nikako drugačije. I znaju da su krivi. kad dolazim kući, samo izadju na trem i odmah begaju unutra da se samokazne na svojim mestima :zcepanje:

DA SE ZNA...........1 odrastao pas i štene može..........2 šteneta nikako :zcepanje:

- - - - - - - - - -

dobro, ništa nam nije bilo od nebarene, a tražila sam recept na netu.

Živka je uništila jednu palmu
potkopava tisu
istina
Baja je sve yapoceo...

ali
povodac ne stoji normalno oko njene glave
to odmah uhvati jedan kraj u zube i sama sebe kao vodi

i ono sto mi smeta
nema da ko svako stene lize no ujda ko sumanuta

1.jpg

HAHAHAHA BAŠ SU SLATKI.......a vi izujedani.

odoh kući da odmorim i sredjujem. 01.05.se vraća moja zaova iz sela (ona sa NZ) a dolazi i ovaj čovek iz Londona.....a u nedelju čuvamo Stefketa nekoliko sati Maca i ja jer svadba nikako ne mož da prodje bRez naše ćerke i zeta :zcepanje: Sva sreća svadba je u Bg i Cic će biti odsutna nekoliko sati a zetonja ostaje da animira društvo :lol:
e, šta će bude, i kako će bude, će vidimo. Mi idemo kod njih u stan, a ovi inozemni nek se snalaze :lol:

Ma nek' je na veselje, razredna. :zag:

Goco, Mari, mogu samo da vam pošaljem virtuelne :zag::zag:

Milevice, pominjala sam ti Živku pre neki dan kad je mm-ov kolega doneo kod nas u ambulantu jedno muško štene od 2,5 meseca. Mali je loše hranjen kod odgajivača, nema još ni naznaka dizanja ušiju... Ali i on gricka. Jeste me prvo izljubio ali još nosim podliv na uvetu od njegovih emocionalnih izliva. I bila je "tata spalio Đenku" scena-vidim ga da se unervozio i u roku od 5 minuta se ukakio kao omanja foka. :lol:

Dobro veče moje dame,
Spavala do malopre, od pola 7, sada ću vilenim do zore....Što se gljiva tiče, Taca je ekspert jer je bio više puta
na preživljavanju ( kao specijalac), tako da mu verujem ali ja gljive ne volim, sem smrčak, evo sličke

2411629309_b3b25e0242_z-640x352.jpg

On pravi neke marinade i to deli svima redom, ko voli, snajki u BG najviše a unucima peče na roštilj kad dodju leti ( kad nas se sete)

Inače, ovo je prvo proleće da ne posadih ni cvetak, još je skupo a i neću biti kući. Mada, sve je to obešeno po ogradi, mislim žardinjere, jer imam
ona dva stvora koja ne bih da opisujem da ne liči da prepisujem od Milevice i Ljilje, ali moji su pod dijagnozom, vidi se na prvi pogled.
Mačka Cuca, bre, dama, spram dotičnih :manikir:

:zcepanje:e ume da me nasmeja kao niko
za mari :heart:

Piši u pp a Taca nek diktira za te marinade :lol:
viš da mi kuma ukće što gi nisam baVrila no samo pohovala.....kuj zna s kaki otrovi narani porodicu...pametan Maca, neće da jede :lol:

Poslednja izmena:
Vidim Baja dobio opasnu konkurenciju po pitanju ... nestasluka :zcepanje:
U to da ce doticna biti stetocina mogli smo da se kladimo. Isto kao i da ces da je volis ;)
Citajuci ovo kako je Milevica alergicna na pecurke, pomislih: "Jadna zena!" Ja ne probah nista sto lici na pecurke a da mi se nije dopalo. Jako. Kako god da se spreme, sta god da im radim - meni su lepe.
Ipak ono sto me najvise raduje to je da nam se Mari vraca u formu... onako, sasvim :heart:
Inace, ono moje razmazeno stvorenjce dovelo me je veceras u visok stepen stresnog stanja.
Zadrzala sam se na poslu, pa svratila u prodavnicu, pa jurcala po (jos uvek otvoreim) radnjama ne bi li joj pribavila neku adekvatnu hranu (nadjoh girice) i kad sam stigla i pozdravile se, dok sam otvarala kapiju lepo je zamolim da udje u taj njen zatvoren prostor, da mi ne skita po ulici (po nekad izjuri, ali dok ja parkiram auto u garazu i vratim se da zatvorim kapiju, pozovem je - dodje bez problema), ali mi se izmigoljila iz zagrljaja i kidnula. Kad sam dosa da zatvorim kapiju, pozovem je - ne dolazi. Bi vec mrak pa nisam videla gde je, ali racunam - doci ce brzo.
To "brzo" je potrajalo vise od dva sata, od kojih sam bar sat ipo provela setajuci po kraju i dozivauci je.
Problem je i sto ona nema naviku da skita i blagog pojma nemam u kom pravcu je otisla. Vrata ostala otvorena,.. ako se princeza pojavi.Pokusala sam da ne mislim ni o cemu losem, ali sam bila ozbiljno uplasena s obzirom da se njoj ne desava da je toliko dugo nema.
I vec sam dosla po kljuceve i htela da pokusam da pravim veci krug autom - skitnica se pojavila. Vesela, raspolozena, sprema na igru! Bar joj se nista lose nije desilo...
Tek sam je zagrrliila onda sam otplakala jednu turu :zcepanje:

uuuuuuuuuuf Smeh
Dobro da joj nije ništa. Blesača jedna :heart:

Pojedjen jedan žuti karanfil od 3. Aranžman ispred kuće. Pojedjena i saksija. Otirač odnet na travu jer treba tamo da bude da se na njega legne. Nekad iznesu oba, svakom po jedan :lol:
Pobeglo se u kuću čim me ugledaše na kapiju. Mara je kasnije, kada me je čula da idem u letnju kuhinju, sišla da se umiljava, ali joj objasnih da ne može. Ali kako samo ulazi u letnju kujnu, sve me gleda, pa polako, traži dozvolu...zna djubre da je kriva iako su prošli sati od akcije :lol:

uuuuuuuuuuf Smeh
Dobro da joj nije ništa. Blesača jedna :heart:

Pojedjen jedan žuti karanfil od 3. Aranžman ispred kuće. Pojedjena i saksija. Otirač odnet na travu jer treba tamo da bude da se na njega legne. Nekad iznesu oba, svakom po jedan :lol:
Pobeglo se u kuću čim me ugledaše na kapiju. Mara je kasnije, kada me je čula da idem u letnju kuhinju, sišla da se umiljava, ali joj objasnih da ne može. Ali kako samo ulazi u letnju kujnu, sve me gleda, pa polako, traži dozvolu...zna djubre da je kriva iako su prošli sati od akcije :lol:
Pa ja uopšte nemam otirač... od kad imam Don :zcepanje:
Oni raniji su ga odvlačili samo povremeno... i uglavnom dok su bili mali. Ona čak i ne leži na njemu - "samo" se igra.
Ako dohvati neku krpu - pretvori se u froncle. Moja drugarica kaže - špagete.
Dakle... ona tvoja teorija o dva komada koji ostaju večiti štenci ovde ne važi. Ova je sama pa je ostala štene.

Otirač )1 komaT) opet na travi ......Mara samo istrčala na trem da vidi ko dolazi, i odmah se vratila na sprat.....mrki, nije hteo ni da silazi....čeka na mekom jastuku Marin izveštaj ..lenja buba :lol:
daklem........kuvanje, doček gostiju....plan se kod moju zaovu ne znaje....to je jednačina sa nepoznatim brojem nepoznatih :lol: Rešenje, mi si imamo svoj plan, a oni nek se prilagode. Roštilj u subotu za celu familiju :zcepanje:

:kafa:

Mnogo sam umorna...Napisaću večeras za ćeleta, uglavnom vretila sam ga u dom jer mora da prima neke berlithion ampule u infuziji a rekli sa mi da to kućna služba ne daje.kući. Uglavnom bolje mu je, opet postaje agresivan i laže..Sad ponovo zna da se javi na fiksni i da nazove a mobilni i dalje ne ume da koristi...Daklem od juče me zove , onda kuka kako ga ne podižu i neće da stave u kolica, onda ja jurim sestre da ga postave u kolica, idem svaki dan da ga šetam a on se svađa , priča raznorazne bljuvotine za mamu, lepo ću da skrenem od muke...

I da dodam sve to za tričavih 60000 mesečno plus lekovi, plus pelene mada je dok je bio kući tražio da ide u Wc i mama i ja ga uredno teglile.. A sve ovo što je prepisao profa kutija košta po 2000 to njegova penzija ne može da pokrije jer mu je odlukom Vlade smanjena za 16000...Čula sam da kod vojnih osiguranika sve to ide ne recept a on ima i vojnu penziju pa može da bira koju će da prima, ne znam kolika bi razlika bila ali niko ništa ne može da uradi jer on ne ume a nema staratelja...Ima paket za mobilni i internet 2500 a ne koristi ga uopšte ni to ne možemo da smanjimo i ukinemo, tek kad budem imala neku djagnozu mogu da probam da pišem molbu da se raskine paket, ima paket za total tv , ne znam kakva nas još iznenađenja čejkaju..

joj goco bas mi je zao sto je tako,
ovde jedna baba demetna kupila usisivac kirbi usisivac sad jadni ljudi odplacuju rate :dash:

moja baba je nocas imala nastup,vristala je u wc u pola 4 ujutru,kukala zapomagala, otac odlazio da vidi sta joj je,nije htela da kaze :dash: prepala me je,sad ne mogu ni da spavam od straha da me njeni krici ne probude.
i jutros cuti mudruje ne prica ni sa kim nit znamo sto je kukala,ma strasno.
mozda je ljubomorna ,majka se ukocila pa smo tu oko nje a babi krivo oce da privuce paznju :(

- - - - - - - - - -

UUUUUUUUUUUF :zag:

javljam se kasnije......mali svitac je bio diiiiiivan.....na nanu :manikir:

super za bebca :heart:

kako bilo sa rodjacima iz inostranstva?

Ciram Goco, i saosecam ali je to sve sto mogu - nemam iskustva sa slicnim problemima, jasno mi je da je tesko, ali ... ne biramo. Mene dusa boli sto svojim roditeljima nisam imala priliku da dodam ni casu vode.
Zar je neko sumnjao u Stefana da ce biti dobar sa nanom i dekom? Jos malo pa necete moci iz kuce da ga izbacite :zcepanje: (necete ni hteti, ali to je vec neka druga prica ;) )
Inace, posto su mi propali planovi za planirano putovanje, javio se visak vremena i nesto mi se u petak nije mrdalo iz kuce. Potrosih citav dan na cupkanje trave izmedju plocica (ne biste verovali koliko toga ima :roll:
sredjivanje uglavnom dvorista (mada moram da se pohvalim da su i prozori i zavese u dnevnoj sobi i kuhinji oprani :manikir:) juce sam malo skitala... cisto da uzmem dah i danas nastavila. Sve pocupala izmedju plocica i betona, ali i u "zelenm delu". Ono sto je i mene iznenadilo cak sam i prekopala deo baste!
Mora biti da me stiz godine... ranije mi to nista nije smetalo :zcepanje:
Dona, naravno, legla na to prekopano i obnovila svoju rupo ispod jele.
Ja zasadila 4 komada chery paradajiza :), zacinsko bilje mao po saksijama malo u zemlju... malo semena malo rasada. Pobacala i semene nekog cvece sto se naslo ... ako nikne bice cudno - rok trajanja davno istekao.
Nego... Da li ja mogu da posecem lisce i stabljike od lala i narcisa - popadalo je kad je precvetalo i ruzno izgleda i pametnije je i korisnije da tu turim neki rasad pa mi to lisce bas smeta? A ne mogu da se setim da li sam ga ranijih godina sekla ili ne...

Dragi eFovci,:)
Da se javnem i da vam kazem da vas nisam zaboravio..
Dosta radim , razne projekte, i eto tako vreme prolazi, malko Kubica, malko, zenskinje i vreme prolazi.
Da vas obavestim da sigurno dolazim za Moj Beograd ali tacno vreme , jos je nepoznanica, Maja 18 krecem za Nemacku a trebalo bi da sam na mom Faksu pocetkom Juna, barem mi je tako receno, da vidimo dal cemo ici napred ili opet nece bit nista.
Niko to jos ne zna , ma bogati ni Djekna. ostajem , sve do sredine Jula meseca , pa se nadam da cu imati prilike da dobijem po koju cusku onako vaspitnu od Razredne, normalno nece se moci proci ni od GocMrvca- valjda cu toga lava Beogradskoga , najzad i da vidim , mislim sa nekoga sigurnoga mesta. Sta ja znam , moze bit da je Lav gladan, jer na zalost ,kako vidoh Gordana ima buran zivot sa svojim Ocem. na zalost to je eto tako a Gordana umesto da uziva u plodovima penzionerskoga zivota, mora se bakcati sa nasom tj Vasom birokratijom.
Sto se tice Smeh, morat cu je pod Hitno da je na nekoi nacin ( sakriti u kofer) ili je poneti kao lutku, jer ima jedinstveno znanje i zelje za uredjivanjem enterijera , bas kao i prirodu, mislim da bi joj kod mene bilo, sasvim dovoljno za rada i rada.
nadam se da ste se ipak setili onoga 1 Maja, takozvanoga praznika rada, jer , mislim da je taj pelcer kod smeh , zastupljen ...
Mari, duh je vracen, i lepo je i procitati, i bit ce jos bolje ....Dona Mileva, Lepe su Pecurke, narocito Divlje a ja najvise obozavam onu koja se zove Jagnjetinovaca...Od nje nema da boli glava a bogumi ni trba.
Magi, sigurno cemo Ovoga puta imati prilike i popiti po Kavicu...
I moze se i desiti da i svratim do Kraljeva tj Posete Ribnici, kolega me zove u posetu, pa se moze desiti i da upoznam.....
Dakle Odeljenje, Pozz

Poslednja izmena:
joj goco bas mi je zao sto je tako,
ovde jedna baba demetna kupila usisivac kirbi usisivac sad jadni ljudi odplacuju rate :dash:

moja baba je nocas imala nastup,vristala je u wc u pola 4 ujutru,kukala zapomagala, otac odlazio da vidi sta joj je,nije htela da kaze :dash: prepala me je,sad ne mogu ni da spavam od straha da me njeni krici ne probude.
i jutros cuti mudruje ne prica ni sa kim nit znamo sto je kukala,ma strasno.
mozda je ljubomorna ,majka se ukocila pa smo tu oko nje a babi krivo oce da privuce paznju :(

- - - - - - - - - -

super za bebca :heart:

kako bilo sa rodjacima iz inostranstva?

Dobro jutro :kafa:
Ma Stefan je stvarno bio ok. Plašili smo se kako će biti jer je on mali još. Ima 6 meseci i onima koje viđa svaki dan silno se obraduje. Ali nas ne viđa. I sve je ok jer mu je uvek i mama tu :lol: Prethodnog dana, u subotu je bila kod nas roštiljijada, pa su naravno bili i oni i to je pomoglo da sutradan budemo poznata lica. Kuvali smo, šetali se, presvlačili, mazili, igrali. On vazda vodi diskusiju sa televizorom :zcepanje: Guguče, smeje se, pravi smešne face, ima svoje fazone i fore :lol: Malo plakanja samo pred spavkanje. Stvarno je bio super.
Ino su još tu. Večeras dolaze iz sela (juče odoše), pa ujutru Englez putuje nazad, a moja zaova valjda prekosutra za Toronto kod najmlađe ćerke.
Rodjaci

- - - - - - - - - -

Ciram Goco, i saosecam ali je to sve sto mogu - nemam iskustva sa slicnim problemima, jasno mi je da je tesko, ali ... ne biramo. Mene dusa boli sto svojim roditeljima nisam imala priliku da dodam ni casu vode.
Zar je neko sumnjao u Stefana da ce biti dobar sa nanom i dekom? Jos malo pa necete moci iz kuce da ga izbacite :zcepanje: (necete ni hteti, ali to je vec neka druga prica ;) )
Inace, posto su mi propali planovi za planirano putovanje, javio se visak vremena i nesto mi se u petak nije mrdalo iz kuce. Potrosih citav dan na cupkanje trave izmedju plocica (ne biste verovali koliko toga ima :roll:
sredjivanje uglavnom dvorista (mada moram da se pohvalim da su i prozori i zavese u dnevnoj sobi i kuhinji oprani :manikir:) juce sam malo skitala... cisto da uzmem dah i danas nastavila. Sve pocupala izmedju plocica i betona, ali i u "zelenm delu". Ono sto je i mene iznenadilo cak sam i prekopala deo baste!
Mora biti da me stiz godine... ranije mi to nista nije smetalo :zcepanje:
Dona, naravno, legla na to prekopano i obnovila svoju rupo ispod jele.
Ja zasadila 4 komada chery paradajiza :), zacinsko bilje mao po saksijama malo u zemlju... malo semena malo rasada. Pobacala i semene nekog cvece sto se naslo ... ako nikne bice cudno - rok trajanja davno istekao.
Nego... Da li ja mogu da posecem lisce i stabljike od lala i narcisa - popadalo je kad je precvetalo i ruzno izgleda i pametnije je i korisnije da tu turim neki rasad pa mi to lisce bas smeta? A ne mogu da se setim da li sam ga ranijih godina sekla ili ne...

:zcepanje:
stvarno te stigle godine :lol:
iseci ali ne vadi.

- - - - - - - - - -

E, pa Profo, će se vidimo :klap:

Profo, ja sam lenština neviđena što se tiče svih zemljoradničko baštenskih radova.
Da nisam ne bi ni bilo sve toliko zapušteno :zcepanje:
Nego... muče me i ploče kojima je popločano dvorište - male su a dvorište veliko. A između svake dve - trava.
Kažu da to poprskam... nekim čudom, a ja sve izbegavam zbog Princeze čije je dvorište životni prostor. Ovi btaničari kažu - ne seta, a ja nikako da u'vatim veterinara da od njega čujem smeta li joj to...
Inače, trebalo je da neradne dane provedem na putu... Drugarica i ja godinu dana planiramo posetu Đavoljoj Varoši, ali je i ovog puta ona odložila.
I tako ja dobih "slobodno" bez koncepcije, a nešto mi se u petak nije išlo na roštiljanje... pa čak mi se nije ni mrdalo od kuće.
Zato sam započela te... radove.
U subotu sam već odskitala... uz put kupila novu mušemu za sto na terasi i rasad aradajiza. I još neko rastinje... začinsko. E, da i neku voćku na čije pakovanju lepo piše "trešnja" ali i "višnja" tako da i dalje ne znam - šta je. Kad za koju godinu bude prvi plod onda ćemo znati. Naravno, ako bude :zcepanje:
E, kad sam već sve to fino kupila i kad sam već počela radove, onda sam juče rešila i da završim.
Od sad pa na dalje bavim se samo žardinjerama i cvećem u žardinjerama :manikir:
Sreća pa imam koga da pitam za one lale i narcise... taman da i tu turim neki rasad :)

Back