F ODELJENJCE

Milevice,
Pametna odluka i divno je da ste dobili novog clana porodice :klap:
Bice to lepo druzenje sa puuuuuno medjusobne ljubavi.
Ja sam samo jednom pored odraslog psa donela stene (sin mog Larija, dobijen od parenja, dok sam "obradjivala" drugaricu da ga uzme i navikavala ga na voriste) i upravo sam to radila: obojica unutra ii obojica napolje. S tim sto Lari nije navikao na drustvo, uvek je bio sam i jedini, ljubomoran - ko pas. Jako brzo oni uspostave poredak i jako brrzo mali nauci sta sme a sta ne. I to je nrmalno i super da je tako. Cak je i moj (pre)ljubomorni Lari naucio da se igra sa malim debelim i po malo i tuzio kad je ponovo ostao sam. I kad god su se njih dvojica sretali kao odrasli psi - super su funkcionisali.
Ja bih malo o tvojoj ljubavi i "izdaji"
Pazi, ja nikad nisam imala dva psa istovremeno, upravo zato sto sam se uvek jako vezivala za jednog. I kad ostanem bez njega, to je ... znas i sama.
Kada sam nakon Amijve smrti konacno odlucila da uzmem stene iste rase i kad je dosao Lari, prvih dana je bilo upravo tako: sta ce on meni, nikad ga necu voleti kao Amija, niije ni lep kao Ami... ma, grozno. Plus taj osecaj da "izdajem" sopstvenu ljubav i psa koji je bio bas poseban.
Naravno, stene kao stene... slatko, simpaticno, sasavo... jednostavno covek ne moze da ga ne zavoli. I onda pocnes da prepoznajes njega, njegove osobine i shvatas da ti pored one velike i ispunjene ljubavi prosto raste jos jedna... i naravno da se vezes i za tog nivog antihrista i imate neki drugi zajednicki svet koji ni na koji nacin ne ugrozava mesto i pijedasstal onog sa kim si se ranije druzila.
Izmedju Larija i Done je proslo cetiri godine. Ima tu i objektivnih okolnosti, ali i cinjenice da nisam imala snage... on je takodje bio poseban pas,koji me je bukvalno naterao da ga volim... I kad smo uzeli Donu, raadost sa jedne strane i tuga i podsecanje sa druge. Ona je opet, toliko umiljata i slatka (takva je sasava i dan-danas) da nije bilo nikakve sanse ne zavoleti je... I jeza me hvata na pomisao da ima punih 8 godina i razmisljam o tome da bi pametno bio uzeti stene cisto da "pokupi" neke njene osobine (bilo bi dobro da neke preskoci), ali me koci pomisao da bi se mozda mogla osetiti izdanom, manje voljenom i sl. Htedoh reci da te razumem i emotivno, ali opet racionalno sam gotovo ubedjena u to da je psima lepse, zabavnije, ispunjenije... kada ih ima vise. Pogotovo za tvog Baju koji je citavog svog zivota imao i psece drustvo.
Dakle... ne brini. Oni ce se vec snaci, a i ti ces :)
Samo se opusti :heart:

uf....
mala bezimena (teska su sporenja oko imena od mojeg Beba, Aninog Azra do Radetovog Živka i Aleksinog da mu se nista od toga ne svidja
daklem
ja je uoptnp yovem Beba
ona je zlatna, zavesu je povukla, iščupala jednu biljkicu u toku noci
dva puta se ispiskila na sred dnevene sobe i to ce biti najveca muka
a sa Bajom nikako
iyneli smo je napolje u dvoriste a njuemu stavili korpu
e sad onog trenutka kad smo to uradili on čeka šetnju i ne konstatuje je
ona trči ide ka njemu ali je on ne konstatuje
alli
u dve situacije dok je on ležao a ja ga mazila doje beba a on tako zareži, a jednom kad mu je prišla od poyadi odmah krenuo glavom na nju kao da je ujede ja imam utisak
Rade mu vikne, on se smiri i pomeri od nje
ma ignoriše je totalno
al najveći problem biće Lara šarplaninka prva komšinica
iste sekunde kad ju je videla krenula je da laje da se pentra na ogradu da gura šape kroz istu
pobesnela je načisto
bale na sve strane a ona u stanju ludila
džabe je komšija smiruje
inače ona laje na svakog ppsa koji prodje ulicom
čak i na Baju i Donu kad su na ulici, u dvorištu ne
nju Baja često kroz ogradu laje i ne da da je mazim
uglavnom
što laje nek laje
ali hoće da se preskoči
4e to me plaši

popodne dolazi veterinar
Baja da primi vakcinu protiv besnila a bebac šts već treba

najgore što sam zaboravila koliko količinski treba da jede

mala naročito voli da uhvati moju trenerku i da vrti glavom levo desno kao da ubija plen
i nece da pusti

Ahaha, prava malina. :super: Jesu u pitanju mačke ali imaju tu neku sličnu crtu... I Mirko je Gingera hteo da pojede prvo, a onda smo ga branili od komšijskog čopora i tad ga je moj debeli usvojio. Možeš tu ludu šarplaninku da iskoristiš, ali jaaako oprezno. S druge strane, Mirko jeste kastriran i to mi je bila olakšavajuća okolnost.

A ta izdaja... Mrvica ima novo, posebno mesto u mom srcu, tupsonka kakva jeste, a Gizmo ima svoje. Volim ja nju kolliko i njega ali na drugi način, jer svaki član porodice/čopora se voli na svoj način. Baja oseća tvoja osećanja, zato je takav prema maloj, budi sigurna. Možda bi Ana bolje izbalansirala od tebe, s obzirom da već ima posebnu vezu sa malom. A ime, doćiće samo. :)

Milevice,
Pametna odluka i divno je da ste dobili novog clana porodice :klap:
Bice to lepo druzenje sa puuuuuno medjusobne ljubavi.
Ja sam samo jednom pored odraslog psa donela stene (sin mog Larija, dobijen od parenja, dok sam "obradjivala" drugaricu da ga uzme i navikavala ga na voriste) i upravo sam to radila: obojica unutra ii obojica napolje. S tim sto Lari nije navikao na drustvo, uvek je bio sam i jedini, ljubomoran - ko pas. Jako brzo oni uspostave poredak i jako brrzo mali nauci sta sme a sta ne. I to je nrmalno i super da je tako. Cak je i moj (pre)ljubomorni Lari naucio da se igra sa malim debelim i po malo i tuzio kad je ponovo ostao sam. I kad god su se njih dvojica sretali kao odrasli psi - super su funkcionisali.
Ja bih malo o tvojoj ljubavi i "izdaji"
Pazi, ja nikad nisam imala dva psa istovremeno, upravo zato sto sam se uvek jako vezivala za jednog. I kad ostanem bez njega, to je ... znas i sama.
Kada sam nakon Amijve smrti konacno odlucila da uzmem stene iste rase i kad je dosao Lari, prvih dana je bilo upravo tako: sta ce on meni, nikad ga necu voleti kao Amija, niije ni lep kao Ami... ma, grozno. Plus taj osecaj da "izdajem" sopstvenu ljubav i psa koji je bio bas poseban.
Naravno, stene kao stene... slatko, simpaticno, sasavo... jednostavno covek ne moze da ga ne zavoli. I onda pocnes da prepoznajes njega, njegove osobine i shvatas da ti pored one velike i ispunjene ljubavi prosto raste jos jedna... i naravno da se vezes i za tog nivog antihrista i imate neki drugi zajednicki svet koji ni na koji nacin ne ugrozava mesto i pijedasstal onog sa kim si se ranije druzila.
Izmedju Larija i Done je proslo cetiri godine. Ima tu i objektivnih okolnosti, ali i cinjenice da nisam imala snage... on je takodje bio poseban pas,koji me je bukvalno naterao da ga volim... I kad smo uzeli Donu, raadost sa jedne strane i tuga i podsecanje sa druge. Ona je opet, toliko umiljata i slatka (takva je sasava i dan-danas) da nije bilo nikakve sanse ne zavoleti je... I jeza me hvata na pomisao da ima punih 8 godina i razmisljam o tome da bi pametno bio uzeti stene cisto da "pokupi" neke njene osobine (bilo bi dobro da neke preskoci), ali me koci pomisao da bi se mozda mogla osetiti izdanom, manje voljenom i sl. Htedoh reci da te razumem i emotivno, ali opet racionalno sam gotovo ubedjena u to da je psima lepse, zabavnije, ispunjenije... kada ih ima vise. Pogotovo za tvog Baju koji je citavog svog zivota imao i psece drustvo.
Dakle... ne brini. Oni ce se vec snaci, a i ti ces :)
Samo se opusti :heart:

Ebem mu misa, kada bi se stavilo tu ,izmedju redova- Musko- isto bi se sve i na njega odnosilo.:hahaha:

E da je Bulgakov ziv , pa da napise jos jedno delo "Psece Srce" tj nastavak ...Ihhh sto bi to bilo....;)

Eh Da , Dobro Jutro, Sneg polako pada, tj nema merdevina pa da sa njih pada, ali eto taj izraz ostade od davnina....:lol:

Dakle, em sto je hladno , em jos snega, em...

ma daj da se popije jedna kafa, Smeh, moja drugarica -koleginica, iz Zrenjanina mi je donela rakiju-domacu , u divnoj flasi i ispisanim divnim recima i o Zrenjaninom, da je steta sto , onako polako , nestaje.

more , ima se neki marsovac, koji stetu cini i flasu mi dira.

uf....
mala bezimena (teska su sporenja oko imena od mojeg Beba, Aninog Azra do Radetovog Živka i Aleksinog da mu se nista od toga ne svidja
daklem
ja je uoptnp yovem Beba
ona je zlatna, zavesu je povukla, iščupala jednu biljkicu u toku noci
dva puta se ispiskila na sred dnevene sobe i to ce biti najveca muka
a sa Bajom nikako
iyneli smo je napolje u dvoriste a njuemu stavili korpu
e sad onog trenutka kad smo to uradili on čeka šetnju i ne konstatuje je
ona trči ide ka njemu ali je on ne konstatuje
alli
u dve situacije dok je on ležao a ja ga mazila doje beba a on tako zareži, a jednom kad mu je prišla od poyadi odmah krenuo glavom na nju kao da je ujede ja imam utisak
Rade mu vikne, on se smiri i pomeri od nje
ma ignoriše je totalno
al najveći problem biće Lara šarplaninka prva komšinica
iste sekunde kad ju je videla krenula je da laje da se pentra na ogradu da gura šape kroz istu
pobesnela je načisto
bale na sve strane a ona u stanju ludila
džabe je komšija smiruje
inače ona laje na svakog ppsa koji prodje ulicom
čak i na Baju i Donu kad su na ulici, u dvorištu ne
nju Baja često kroz ogradu laje i ne da da je mazim
uglavnom
što laje nek laje
ali hoće da se preskoči
4e to me plaši

popodne dolazi veterinar
Baja da primi vakcinu protiv besnila a bebac šts već treba

najgore što sam zaboravila koliko količinski treba da jede

mala naročito voli da uhvati moju trenerku i da vrti glavom levo desno kao da ubija plen
i nece da pusti

Zašto korpu? Nisam imala slučaj, ali mislim da grešite sa korpom. Baja je to vezao za šetnju i korpa je ok van dvorišta, ali u dvorištu će to vezati za Bebu.....i šta onda? Kako mislite da držite Baju sa korpom u avliji a ona da se švrćka okolo slobodna i izluđuje onu šarplaninku?

Kumo, uz svo dužno poštovanje, Baja je odrastao dominantan mužjak i Beba na to mora da se nauči. I hoće, ako joj dozvolite. I Baja će naučiti da je ona tu, deo čopora, uz vašu kontrolu, naravno, jer iskreni da budemo, vi nemate bilo kakve mazne pse, već malinoe, izuzetno radne i izuzetno karakterne pse.

Pih, jedna biljka ko ni jedna....a piškenje je ok, pa tek je stigla......a i zavese ti dugačke, da su kraće ne bi ih beba dovatila :lol:

Poslednja izmena:
Baja je ignorise
beyi od nje
pravi se da ne postoji
nece da je ppgleda
po sisemu ako se ja dugo pravim da je nema moyde i nestane

ona jadna trci ya njim ko luda
kad je on legao ona oce da ga sisa
a on kad yareyi ja se uplasim
moyda nista ne bi uradio
ali ne smem bey korpe da ga pustim uz nju

uf....
daklem
ja je uoptnp yovem Beba
................
E, pa nije fer!
Da li je beba (sa malim "b" jer ona jeste beba) lepo i nedvosmisleno odabrala Anu za svog omiljenog clana?
Jeste.
Samim tim je sebi odabrala i ime - no koje joj Ana odabere.
Tako je najpostenije.

Baja je ignorise
beyi od nje
pravi se da ne postoji
nece da je ppgleda
po sisemu ako se ja dugo pravim da je nema moyde i nestane

ona jadna trci ya njim ko luda
kad je on legao ona oce da ga sisa
a on kad yareyi ja se uplasim
moyda nista ne bi uradio
ali ne smem bey korpe da ga pustim uz nju

znaći ti si problem......znala sam

Slušaj, vidi se da ti nikad nisi dovela štene u avliju. SVI odrasli psi tako reaguju na dosadno štene....ignorišu ga i prave se da ga anema. To prvo rade. Ako štene hože da ih onjuši odpozadi oni polude i krene režanje, keženje, belasaju se očnjaci, dlaka se diže....SVI.....nema veze koja je rasa. To je njihov razgovor, njihovi znaci, njihovo vaspitavanje. Čovekovo mešanje je samo u domenu fizičkog prisustva, praćenja i eventualne oštre komande zaustavljanja odraslog psa. Sve ostalo, sa čovekove strane, je narušavanje njihovog odnosa koji mi iz straha ne razumemo.

y8XwkxF.png

Vidi decka kakav je :zaljubljena:
kakvu košulju ima dasa :lol:

Mrvica oprat , bio je prljav za medalju crnilo, čak je i smrdeo a kupala sam ga prošlu nedelju :aha: Ne znam gde su ga šetali i šta su radili da se ovako unakazi za nedelju dana. E sad je lep i pep i mirišljav :D

da dodješ i one moje okupaš kad si već verzirana :zcepanje:

falaaaa.....sinoć mu Cic dade prvi put neku bebeću prvu kašicu od žitarica....kažu jedna kašičica prvi put....lele....samo cokće i pojede 3 bebeće kašičice :zcepanje:
qa ovo sa suvim mesom i slaninom se zezali, ali se Stefketu mnogo dopada....pa jes, nema na koga :lol:
a jes vidla farmerke :lol: to mu kupila Boki, Makijeva devojka

Ma sav je cakan.Videla i farmerke :lol: Još bre patike da mu se kupe smesta :rtfm:

Hoću ako mi ih neko ubaci u kadu :lol: ili nek uskoče sami ...Znaš koliko smo ga sušili, umorih se bre i ovako sam kiloster, ubi me ovo svaki dan šetaj do eminentne ustanove, onda na posao i baš sam umorna, ali nazire se kraj,,još 5 komada na ožiljak i gotovoooooooooo.

falaaaaaaaaaa :zag:
malo nana da se fali :manikir:

ovde je bio nešto ozbiljan, a inače je veseo i mnogo dobar kad dodju gosti :lol:
sinoć smo bili kod njih da uzmem moj lap top i papire od Cic jer joj je Maki odneo papire da radi da mi pomogne i uradila je mnooogo :heart: i ovaj mali se toliko smejao i gugutao. Maca mu priča kako će da mu pravi kućicu, pa ringišpil a on samo guguče i diskutuje sa dekom...ma usta ne zatvara, a nema vala ni na koga :zcepanje:

falaaaaaaaaaa :zag:
malo nana da se fali :manikir:

ovde je bio nešto ozbiljan, a inače je veseo i mnogo dobar kad dodju gosti :lol:
sinoć smo bili kod njih da uzmem moj lap top i papire od Cic jer joj je Maki odneo papire da radi da mi pomogne i uradila je mnooogo :heart: i ovaj mali se toliko smejao i gugutao. Maca mu priča kako će da mu pravi kućicu, pa ringišpil a on samo guguče i diskutuje sa dekom...ma usta ne zatvara, a nema vala ni na koga :zcepanje:
Dusica jedna lepa medena :heart:
To si ti ljubomorna sto se on i deka tako savrseno razumeju - vidis da covek hoce kucicu... I ringispil :zcepanje:

Pravi muskic, taki su ....:)

A sto se tice, kosulja , pantalona tj farmerke, bogami , bit ce tu jos posla za cure, Evo ti njega, jos za koji dan i ima da juru Cure....:mrgreen:

Dobar Dan eFovci.:)

Kako ste mi na ovoj zimi,:whistling:

Dusica jedna lepa medena :heart:
To si ti ljubomorna sto se on i deka tako savrseno razumeju - vidis da covek hoce kucicu... I ringispil :zcepanje:

Ma da si samo čula te diskutante. Stefke menja intonaciju, grimasu kako deda priča, mlati rukama i nogama.....pa se kao buni, pa onda odobrava, pa se smeje dok mu ovaj nešto priča.....smejali smo se :lol:
ne znam samo gde će deka da smesti svu tu skalameriju. Moraće da smisli nešto vazdušasto na sred travnjaka koji samo u tragovima postoji od ona dva antrza :rtfm: pa po potrebi unukojov a i svojoj da spušta potrebno postrojenje :rotf:

- - - - - - - - - -

Pravi muskic, taki su ....:)

A sto se tice, kosulja , pantalona tj farmerke, bogami , bit ce tu jos posla za cure, Evo ti njega, jos za koji dan i ima da juru Cure....:mrgreen:

Dobar Dan eFovci.:)

Kako ste mi na ovoj zimi,:whistling:

Si vido......:cool::smeker:
će juri cure, nego šta će....al, kako stvari stoje za sada, mislim da će bude diplomata :rotf:

ja sam radno, fala na pitanje, a ti snežni čoveče :lol:

Ma da si samo čula te diskutante. Stefke menja intonaciju, grimasu kako deda priča, mlati rukama i nogama.....pa se kao buni, pa onda odobrava, pa se smeje dok mu ovaj nešto priča.....smejali smo se :lol:
ne znam samo gde će deka da smesti svu tu skalameriju. Moraće da smisli nešto vazdušasto na sred travnjaka koji samo u tragovima postoji od ona dva antrza :rtfm: pa po potrebi unukojov a i svojoj da spušta potrebno postrojenje :rotf:

- - - - - - - - - -

Si vido......:cool::smeker:
će juri cure, nego šta će....al, kako stvari stoje za sada, mislim da će bude diplomata :rotf:

ja sam radno, fala na pitanje, a ti snežni čoveče :lol:

E pa ,kada se kod nas , ljudi ne mogu dogovoriti, pa svi hoce da se samo u Subotu , desavaju stvari, onda je tesko bit na dva mesta u isto vreme.:roll:

Vec dugo se reklamiralo predstava Svlacenje od Bobic Mojsilovic sa glumicama Jelicom Sretenovic i Katarine Zugic, i i vece Stara Raska sa prikupljanjem dobrovoljnih priloga za decu sa Kosova.Muzika, vecera i ...:)

Predstava je za 10, i ako imate prilike da je pogledate...bilo bi dobro, fabulu radnje da ne pricam, ne bi bilo fer., E jedino ,majkumu ,da su se Glumice ,bre promenile, a secam se kako su bile pre 30 godina. Cccc, sta li vam cine Tamo u Sebiji da se bre ...fizicki, menjate.:eek:
I posle Predstave, trk do Oplenca, samo da se da Kuverta , nakratko vidi sa ljudima, popije malko vina , i prodje bre 1 sat ko piksla.

A Sneg i bljuzgavica, i mraz, bas kao da sam bre u Kanadi, a tek kako je , Juzno od nas ,Njima , jos gore...Hehehehehe. Otkazuju letove....:rotf:

A sto se tice da ce malac da UBRZO da vata Cure, pricaces Ti nama , cim malko on pocne da hoda, malo, pa malo, Cure ce bit te koje ce ga i podizati i ljubiti i Tak,,to sve ide po redu , Godinama.

Back