F dijagnoza i posao

Zar nije torta hladna

Aktivan član
Poruka
1.200
Dragi forumaši, ja imam 19 godina i želim da radim neki posao ali postoji jedna prepreka. Naime, ja imam tri F dijagnoze koje su ozbiljne i danas sam bio na razgovoru za posao magacionera i kad je poslodavac spomenu da je neophodno lekarsko uverenje ja sam hteo da mu saopstim da se trenutno lecim psihijatrijski. On je na to odgovorio da ja zbog toga necu proci na lekarskom uverenju bas zbog F dijagnoza. Moje pitanje glasi gde mogu da radim ako imam ozbiljne F dijagnoze ako uopste i mogu da radim. Hvala.

Dragi forumaši, ja imam 19 godina i želim da radim neki posao ali postoji jedna prepreka. Naime, ja imam tri F dijagnoze koje su ozbiljne i danas sam bio na razgovoru za posao magacionera i kad je poslodavac spomenu da je neophodno lekarsko uverenje ja sam hteo da mu saopstim da se trenutno lecim psihijatrijski. On je na to odgovorio da ja zbog toga necu proci na lekarskom uverenju bas zbog F dijagnoza. Moje pitanje glasi gde mogu da radim ako imam ozbiljne F dijagnoze ako uopste i mogu da radim. Hvala.
Veliki pozdrav. Nije na poslodavcu da ocenjuje tvoju radnu sposobnost niti da te obeshrabruje. Otići ćeš na lekarski pregled , gde će te pregledati psihijatar , pitati koje lekove koristiš i od čega boluješ i utvrditi tvoje trenutno stanje. On će proceniti da li si sposoban da obavljaš taj posao u ovom trenutku. Ako bude negativan odgovor ili se ti ne osećaš najbolje , kao što je napisala KDC, biće vremena za to kasnije kada ti bude bolje. :heart:

za posao magacionera ti ne treba da budeš superfunkcionalan....verovatno si sa lekovima koje uzimaš dovoljno funkcionalan za taj posao

Usredsredi se na lecenje i kada prodje kriza dobices i posao.Mlad si i treba da mislis prvenstveno o zdravlju,kasnije ce sve doci na svoje mesto.

Ako se spolja ne vidi ništa posebno lepo odeš na lekarski i ne pominješ nikakve dijagnoze, lekove i ostalo. Ako te pitaju samo reci ''ne''.
To su sad sve privatne ustanove i nema provera kod državnih.
Za magacionera te neće niko ništa pitati.

Ako se spolja ne vidi ništa posebno lepo odeš na lekarski i ne pominješ nikakve dijagnoze, lekove i ostalo. Ako te pitaju samo reci ''ne''.
To su sad sve privatne ustanove i nema provera kod državnih.
Za magacionera te neće niko ništa pitati.
Nemojte da mu sugerišete ništa. Za svaki posao se obavlja lekarski pregled a lekara ne treba lagati. Ja lično mislim da ako se on oseća dobro sa lekovima to neće biti prepreka.

Ne pominji nikakve dijagnoze, ne pise ti na celu...

Mislim da to zavisi od procene psihijatra a ne od poslodavca da li ce te oceniti kao radno sposobnog za neki posao sa odredjenim F dijagnozama.
I moj savet ti je da ne pominjes to potencionalnom poslodavcu unapred zbog stigme vezane za F dijagnoze vec jednostavno odes na pregled pa ako ti daju uverenje daju.Ako ne,trazis drugi posao koji ne trazi lekarsko uverenje.

Moje F dijagnoze se racunaju kao relativno blage ali sve jedno sam imao malo strah uvek oko toga da li ce me poslodavci iz predrasuda odbiti zbog njih.

Ja sam protiv tog srpskog principa cuti i muljaj..
Vise sam za to da se kaze tacno kakvo je stanje...obostrano je korisnije..

Naravno , ko ebe sta ja kazem, ali moje misljenje je takvo, ne zbog istine, ja sam poslednji koji je za istinu u Srbiji , nego zbog gradjenja onih odnosa koji tebi odgovaraju..

Ja sam protiv tog srpskog principa cuti i muljaj..
Vise sam za to da se kaze tacno kakvo je stanje...obostrano je korisnije..

Naravno , ko ebe sta ja kazem, ali moje misljenje je takvo, ne zbog istine, ja sam poslednji koji je za istinu u Srbiji , nego zbog gradjenja onih odnosa koji tebi odgovaraju..
Psihijatrijska dijagnoza je kao neko zigosanje. Ne slazem se sa tobom. Ukoliko mozes da radis, dakle, ne smeta
ti da obavljas posao, ne vidim razlog zasto eliminisati sebe, i ne moci dobiti posao zbog toga...

Psihijatrijska dijagnoza je kao neko zigosanje. Ne slazem se sa tobom. Ukoliko mozes da radis, dakle, ne smeta
ti da obavljas posao, ne vidim razlog zasto eliminisati sebe, i ne moci dobiti posao zbog toga...
Pa ne eliminises ti sebe ako poslodavcu vrh poslodavcu kazes svoje F stanje..
Mozes uci u program pomoci zaposljavanja npr, ili ces dobiti bolje radne uslove, bolji polozaj, prilagodjenije radno vreme....

A ne treba ti poslodavac koga ne interesuje kakav je zivot radnika...dugorocno..
Kratkorocno ti da zrtvujes svoje stabilnosti zbog prilike da radis, je narocito u ovom slucaju velika greska....a i inace je greska..

F dijagnoza nije zigosanje, cak ni u narodnom zivotu..
Iako se cini , narocito kod seljaka..
Danas je toliko ludih ljudi na ulici , da je F bar sigurica da si stabilan sa svojim terapijskim lekovima..

F dijagnoza nije stigma danas, osim sto mnogi to misle....ovako nebitni , ali u praksi sto je jako bitno , nije stigma...
Samo kod dece i tinejdzera...ne kasnije..
Nije stigma ni kod zena, samo objasnis da mozes da prestanes uzimanje lekova kad zatreba da joj pravis dete ili kad zatreba oko seksa...
To pricam iz prakse..ali morao bih da pitam ljude kako to funkcionise konkretno , za dete znam, ali ovo oko redovnih seksualnih aktivnosti ne znam tacno...

Pa sta kazu lekari,mislim da bi ako drzava odbija morala da plati invalidsku

Sve je to ok al ako ima neku iz F20 dela onda moze da bude problem I to veliki.
Mislis da to treba precitati?
Recimo dal bi voleo da u skolu u koju ti deca idu radi neko, kao sto je neko napisao gore sa f20.2 dijagnozom? Naravno da je precutao da ima....

Такође, имам 19 година и Ф дијагнозе. Не могу те посаветовати али знам да има проблема када сам се распитивао за војску. Свеједно, било како било, подршка

Такође, имам 19 година и Ф дијагнозе. Не могу те посаветовати али знам да има проблема када сам се распитивао за војску. Свеједно, било како било, подршка
EEE, pa ne u vojsku , ne bi dao nikom ko ne prodje psiholoski pregled, imao nemao F dijagnozu , da ide u vojsku...
Nema decko F dijagnozu ali je lud ko struja, , nije vaspitan, potencijalni ludak i jos gore kapisla da opali...

Slucajno sam nasao kako da ga kontrolisem, ali slucajno...
Sta da nisam nasao, bio bi mi problem...

Plus tu su nozevi , bajoneti , puske...Kakva vojska i F dijagnoza....

Ako si povucen tek onda ima da odlepis u vojsci...

EEE, pa ne u vojsku , ne bi dao nikom ko ne prodje psiholoski pregled, imao nemao F dijagnozu , da ide u vojsku...
Nema decko F dijagnozu ali je lud ko struja, , nije vaspitan, potencijalni ludak i jos gore kapisla da opali...

Slucajno sam nasao kako da ga kontrolisem, ali slucajno...
Sta da nisam nasao, bio bi mi problem...

Plus tu su nozevi , bajoneti , puske...Kakva vojska i F dijagnoza....

Ako si povucen tek onda ima da odlepis u vojsci...
Да, али знаш да су психолошки тестови свакако обавезни за војску тј добровољни војни рок. Обавезан и неопходан за све, селекцију вида и рода и свега тога...

Back