- Poruka
- 12.877
Ugo dobio zvaničnu opomenu, sledeći put ...
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
F22 je seriski avion
Su 35 opitni
To je velika razlika.
Drugo Tačno je da F22 ima bojli odnos potiska i mase od Su 35. To dokazuje da je u stanju da leti 1.5M bez DS.
Ima jači radar, tačnije AESA radar, radar sa aktivnim elektronskim skeniranjem. Radar za Su 35 je još na razvojnom stolu i skici, što je velika razlika.
Su 35, Su 37,Mig 35 proizvedeni su samo opitni i to po dva primerka i svi su opremljeni francuskom elektronikom, firme Tomson. To je opše poznato. Pogotovo elektronika na Su 35 i Su 37.
To si u pravu za dejstva ciljeve na zemlji, jer F22 nije namenjen za to, nego prevlast u vazduhu.
Snaga motora je približna, malo su jači motori F22, ali zato ima manju masu i to za 3tone. 15000 kg, prazan, naspram 18000 kg za Su 35.Velika razlika. Tačno je da Su35 ima radar koji se nalazi pozadi. sa nekim dometom od 55 km za ciljeve veličine 3m2.
Ajde da se drzimo cinjenica a ne vrednosnih sudova, to sti si rekao da f-22 unistava sve u vazduhu bi trebao potkrepiti nekim dokazom,necim gde on pravi kvalitativnu razliku u odnosu na su-35, koji nije avion 4 generacije vec 4+++ a to stvarno nije isto. Cena f-22 je posebna prica,on je trebao bit skup da je proizvedeno 950komada koliko je planirano,ovako sa 140 proizvedenih,on je prosto promasaj.zrnane mnogo gresis ne znam odakle da pocnem da te ispravljam ,F-22 unishtava sve u vazduhu ali je zato i skup.
Su-35 ,mozete mu stavljati brojeve koje ocete ali to je i dalje stara 4 generacija aviona.
evo ovo probaj da mi objasnis ? Pre svega moze ga detektovati na zavidnoj daljini, i to uopste ne koristeci radar vec OLS,IRST,EOS. sto su sistemi koje f-22 ne poseduje.istina je da u Su-35 jedino sto pilot moze da uradi jeste da povuce rucicu (katapulta) ,posto nema sanse da vidi F-22 dok ne bude prekasno.
Ovo je F-35 mladji brat raptora ,ali neke tehnologije su slicne....
\sami rusi priznaju da ne mogu parirati americkom AESA radaru!
ijoooj kako samo razbija ruse....
pa uporedi podatke,mozda ce ti se javiti samo,dotle ili pitaj ili nauci,a ne da izadjes sa tvrdjnjom koja prosto nije tacna, f-22 nikako ne moze napasti su-35 prvi,niti to uraditi a da se neotkrije, to fizicki nije moguce.
Kizo a odakle si poceo da ga ispravljas,ne vidim ni jednu cinjenicu nego samo prazno lupanje.Sta ti znaci taj video,to je obicna simulacija koja je uradjena radi reklame samog aviona ,nema to nikakve veze sa realnoscu!U simulacijama mozes da stavis i hot dog opremljem senfom i pavlakom pa da obara sve sto leti i su 35,f 22 itd.I sve to u svrhu reklame koliko je hot dog dobar,ako verujes u ovo verovao bi i u mocnu kobasicu!
Zar su-35 ne poseduje PESA (passive electronically scanned array) a ne AESA?
cinjenice ? kakve crne tajne,sve se tu ili zna tacno,,ili nagajda nista tu nije svemirska tehnologija.momci ,to nije nikakva reklama ,to je F-22 radio odavno a sada se polako otkrivaju njegove tajne da bi se sto bolje prezentovao F-35 koji koristi slicnu tehnologiju.
za ovo boldovano stvarno nemam kometar , ic odraz je smanjen ogromnim izduvnicima,i pretezu misljenja da se vise izgubilo nego dobilo,smanjen je ic odraz,a tezina aviona povecana za dosta tereta,ipak to smanjenje je za nove uredjaje tipa OLS-35 neznatno.Zrnane F-22 koristi regenerativno hladjenje vrucih delova konstrukcije da bi stelt materijal sacuvao svoje karakteristike ,kao jos jedan plus je i smanjen IC odraz aviona ukljucujuci i superkrstarenje i specificne izduvnike.
A radarsko zracenje sa AESA radara je vrlo usko i precizno i nemoguce ga je otkriti dok nije prekasno.
....tako da pogledajte filmic jos jednom ali doobro i bice vam jasno.
U našoj vojnoj knjižari, ima knjiga koja je skoro, relativno izdata i odnosi si se na nove avione. Nisam je kupio ali dok sam je listao, pročitao sam da F22 ima uređaj za detekciju radara, tj da sa daljine od 200 km otkrije avion i prepozna tip radara, a da pri tome ne koristi svoj radar. Kako bi maksimalno ostao radarski nevidljiv, sve dok ne dođe u situaciju da gađa, kada je potrebno da aktivira nišanski radar. Ne znam tačno kako se zove taj uređaj, zaboravio sam, ali svako može da prelista i da pročita, a ko želi da i kupi knjigu.
Tu se piše o svim tipovima aviona, F22, F35, Su35.37.... Mig 35, F2000..itd.
U našoj vojnoj knjižari, ima knjiga koja je skoro, relativno izdata i odnosi si se na nove avione. Nisam je kupio ali dok sam je listao, pročitao sam da F22 ima uređaj za detekciju radara, tj da sa daljine od 200 km otkrije avion i prepozna tip radara, a da pri tome ne koristi svoj radar. Kako bi maksimalno ostao radarski nevidljiv, sve dok ne dođe u situaciju da gađa, kada je potrebno da aktivira nišanski radar. Ne znam tačno kako se zove taj uređaj, zaboravio sam, ali svako može da prelista i da pročita, a ko želi da i kupi knjigu.
Tu se piše o svim tipovima aviona, F22, F35, Su35.37.... Mig 35, F2000..itd.
Verovatno mislis na AN/ALR-94. To je izuzetno ozbiljan (pasivan) sistem, ali koji je i coupleovan sa AN/APG-77 aktivnim radarskim sistemom koj, zahvaljujuci njemu, moze da se fokusira u izuzetno uskom snopu.
Naravno, F-22 nije prvi avion koji ima Threat Detection and Identification System...ima ga cak i MIG-29, samo sto nije ni priblizno toliko sofisticiran - radi se o uredjaju SPO-15LM BERYOZA.
ti nisi procitao moj post iznad
ja opet kazem, f-15 modernizovan je bolji avion od f-22.
Pretpostavljam da analogno tome tvrdish da je modernizovani Su-27(Su-35BM) bolji od PAK-FA. Shta chekash, idi reci to Rusima da ne bacaju pare na razvoj PAK-FA, ti si bolji ekspert od njih.
PAK-FA ne znam kakav je,ne zna niko... a nisam ja jedini ekspert, i njihovi eksperti su se dozvali pameti,i odkazali projekat f-22 a krenuli u modernizaciju flote f-15, sto je jeftinije a ucinkovitije.... sa pocetnih 950 aviona f-22 , dostigao se broj od 140 i to je sve sto ce biti napravljen... odlican avion , jedino ga je ''pobedio'' f-117a koji je jedinstven slucaj u istoriji avijacije da se avion penzionise posle 22 godina sluzbe. I to avion za koji se govorilo da je poslednja rec tehnike.
F-22 nije otkazan vec privremeno je obustavljena proizvodnja. Te pare ce preusmeriti ne na F-15 vec na JSF. F-22 projekat je zapochet dok je josh postojao SSSR, gvozdena zavesa i sumnja da je Su-27 superioran nad F-15 i F/A-18. F-22 je radjen kao air dominance fighter, medjutim kad su sad sve karte na stolu(Ameri su kupili Su-27 od Ukrajine) znaju da je stari F-15 superioran i nad Su-35BM, a kamoli F-35, tako da je Raptor potpuno suvishan. Osim toga kad Rusi budu imali onoliko Su-35BM koliko Ameri sad imaju Raptora ili kad Kina zavrshi projekat J-XX, a ako se JSF ne pokazhe, bez problema ce obnoviti proizvodnju F-22.