Extreme - novi album.

VanderGraaf

Primećen član
Poruka
593
Grupa Extreme, poznata po velikim hitovima "More Then Words", "Hole Hearted", "Get the Funk Out", izdaje novi album. Petnaest godina nakon zadnjeg albuma, nova pesma je objavljena nedavno, i zove se "Rise". U celoj pesmi, koja je u tipicnom Extreme" stilu, centar paznje je neverovatna gitara i pogotovu solo, koji je odsvirao Nuno Bettencourt. On je ranije objavio da mu je gol da se nastavi Van Hejlenovo sviranje gitare, ali tesko da je bilo ko ovekivao ovako nesto.
Vec sada, za ovaj solo se smatra da ce verovatno biti najbolji solo odsviran ove godine, i da bolji solo nece biti odsviran do kraja godine ni na jednoj drugoj pesmi bilo koje grupe. Guitar magazin je napisao da je solo neverovatan za uopste shvatiti, "jer kao da nadilazi ljudske sposobnosti, pruzajuci vrtoglave skale i akrobacije na gitari od kojih otpada vilica.
Inovativan solo koji traje manje od minute ima neverovatno mnogo da prikaze, i to u fazama u kojima je svaki ton besprekorno uradjen i odsviran. Bettencourt je svirao kao da je sama buducnost sviranja gitare u pitanju" pise u magazinu.
"Kada je Edi van Halen preminuo, to me je jako pogodilo. Ja necu biti neko ko ce preuzeti tron od Edija, ali ja sam osetio odgovornost da odrzim sviranje gitare zivim, sto cete cuti na albumu" izjavio je Bettencourt.
Novi Extreme album se zove "Six" i pojavice se 9-og. juna ove godine.

 

Back
Top