Ex's and oh's

Možda jeste u toj situaciji, možda ste bili ili niste uopšte, svačija perspektiva je dobrodošla.

Kako gledate na to ako je vaš partner u dobrim odnosima sa njegovim bivšim? Da li ste ljubomorni i nepoverljivi, da li bi tražili od njega da taj odnos prekine ili ste skroz kul sa tim?

Ebe se mene šta ona i s kim divani kad skuva, očisti, opere, ispegla i namiri me.

To se zove poverenje. :lol:

Pa sve dok taj odnos ne prelazi granicu druzenja,ne bi mi smetalo.I ja sam u sasvim dobrim odnosima sa bivsima, ali ne previse prisnim.Sta je bilo pre ostaje u proslosti...

Da, tako nešto bih i ja hteo. Pominjao sam na drugim temama, nikad nisam ostao u kontaktu sa bivšim devojkama i taj koncept da moramo da prekinemo svaki kontakt mi je oduvek bio nekako bezveze, pogotovo ako smo se normalno razišli, bez nekog velikog sukoba i slično. Mislim, za neke mi nije žao, ali za neke jeste što sam ih izgubio iz života čisto kao ljude, jer mislim da su super osobe, ne upoznaješ se sa takvima baš svaki dan.

I sad bih hteo da sa poslednjom bivšom ostanem u kontaktu, videćemo da li ću uspeti i kako će to da ispadne, porota još uvek veća, al to ne bi bio sad bff odnos ili tako nešto, već bih je s vremena na vreme pozvao, pitao kako je, šta radi, šta ima novo i to. Ako smo blizu, našli bismo se i popili kafu, što da ne. Čisto da ne postane totalni stranac.

Pa me sad zanima, ako bih to ostvario, kako bi neka buduća gledala na taj moj odnos sa njom?

Ja nisam imao baš takvo iskustvo, ali mislim da bih bio ok. Što kaže Kosta, to na kraju dana i jeste stvar poverenja. A ja poverenje dajem kao blanko menicu kada uđem u vezu, jer smatram da je to neophodno da bi veza bila zdrava. Ako mi kaže da je bivši zaista bivši i da nemam razloga da brinem, verujem joj. Neću da se brinem, da se svađam, da ljubomorišem i pravim scene, da je špijuniram, da je proveravam... ali ako primetim da je izigrala moje poverenje, odlazim zauvek.

Da,bas to i ja mislim o tome.
Primer- jedna od bivsih skoro mi javlja da je ponovo trudna,treba da rodi drugo dete,i zaista mi je bilo drago,nasla je sjajnog muza,a i ona je dobra i normalna.
Nista nema lose u tome,da je trebalo da traje ne bi prestajalo.A nisam bio sa devojkama koje mi ne odgovaraju kao ljudi,i razilazili smo se uglavnom bez skandala...

Pa ipak smo ljudi pre svega. Žalosno je kad ne možeš da održiš OK kontakt s nekim s kim si dugo provodio kvalitetno vreme. Ipak, ne zavisi samo od tebe. Nego i od druge strane. Tu nije bilo SAMO strasti. Već i nekog možda divljenja ili samo poštovanja, prijateljstva u svakom slučaju.

Nego brinu novi partneri, oni misle: aha, drže bivše za ne daj Bože.

Ili je ljubomora samo zato što nije sa TOBOM. Hoće da te otkače i od prijatelja, porodice. z:cry:

Pa ipak smo ljudi pre svega. Žalosno je kad ne možeš da održiš OK kontakt s nekim s kim si dugo provodio kvalitetno vreme. Ipak, ne zavisi samo od tebe. Nego i od druge strane. Tu nije bilo SAMO strasti. Već i nekog možda divljenja ili samo poštovanja, prijateljstva u svakom slučaju.

Nego brinu novi partneri, oni misle: aha, drže bivše za ne daj Bože.

Ili je ljubomora samo zato što nije sa TOBOM. Hoće da te otkače i od prijatelja, porodice. z:cry:
Pa da ti kazem,ne trpim ljubomoru ni u kom vidu.Ne dajem povoda za ljubomoru,a i nisam ljubomoran.I ne krijem bivse,ali se i ne ponasam prema njima drugacije nego prema svim ostalim drugaricama.

Ma bre,ne cujes se sa prijateljima sa kojima si svaki bogovetni dan bio.
Jesam se cula dugo sa prvom ozbiljnom vezom,javljala se njegovoj devojci i ona meni,ali nisam kafenisala.
Cula sam se par meseci i posle suzivota.
Ali mislim da to nisu normalni odnosi i da su samo period privikavanja.
Mislim ako ti neko toliko super,sto nisi u vezi sa njim i dalje.

Ma bre,ne cujes se sa prijateljima sa kojima si svaki bogovetni dan bio.
Jesam se cula dugo sa prvom ozbiljnom vezom,javljala se njegovoj devojci i ona meni,ali nisam kafenisala.
Cula sam se par meseci i posle suzivota.
Ali mislim da to nisu normalni odnosi i da su samo period privikavanja.
Mislim ako ti neko toliko super,sto nisi u vezi sa njim i dalje.
Pa ima raznih razloga zasto se ljudi razilaze...Ja licno znam dosta primera gde su bivsi supruznici ostali u dobrim odnosima,cak jedan par ide coporativno na more,sa njegovom zenom i njenim buducim muzem.Drugi ostave dete kod njegove bivse zene kad krenu u izlazak,mala vise voli kod nje da ostane nego kod babe i dede :)

Pa ima raznih razloga zasto se ljudi razilaze...Ja licno znam dosta primera gde su bivsi supruznici ostali u dobrim odnosima,cak jedan par ide coporativno na more,sa njegovom zenom i njenim buducim muzem.Drugi ostave dete kod njegove bivse zene kad krenu u izlazak,mala vise voli kod nje da ostane nego kod babe i dede :)
:lol:
Za tebe znam kako gledas na to i cudno mi je,ali prihvatljivo u skopu licnosti.
Znas ti kako su mene vaspitavali,udata zena ne sme da sedi sama,pazi sad,ni sa bratom u prostoriji,pa ti vidi

Možda jeste u toj situaciji, možda ste bili ili niste uopšte, svačija perspektiva je dobrodošla.

Kako gledate na to ako je vaš partner u dobrim odnosima sa njegovim bivšim? Da li ste ljubomorni i nepoverljivi, da li bi tražili od njega da taj odnos prekine ili ste skroz kul sa tim?
Ne smeta mi, ja takođe održavam lepe odnose sa nekim bivšim. Ne očekujem da neko izbriše iz svog života važne ljude zato što sam sad ja došla i postala takođe važna. Priroda tih odnosa se svakako promenila. Stvar poštovanja i poverenja, bez čega ne bi bilo ni naše sadašnje veze.

Ložnjava je interesantnija i intenzivnija kad imate toliku bliskost i poverenje u novoj vezi da možete da pričate o bivšim iskustvima. Ima i ta činjenica, te bivše si zamenio baš ti, s evidentnim razlogom.

Ložnjava je interesantnija i intenzivnija kad imate toliku bliskost i poverenje u novoj vezi da možete da pričate o bivšim iskustvima. Ima i ta činjenica, te bivše si zamenio baš ti, s evidentnim razlogom.

Ja bih pitao devojku za bivše koji su još uvek u njenom žvotu, kao što bih je pitao za bilo koju osobu s kojom se druži.

Za one koji nisu u slici mislim da je bespredmetno da pitam bilo šta.

Ako pod dobrim odnosima misliš da kažu zdravo jedno drugom,pitaju za zdravlje i familiju kada se sretnu i generalno se ne hejtuju onda ok. Ako vode duge razgovore noću i dopisuju se na dnevnom nivou onda bih bio "malo sumnjičav" i itekako stavio do znanja da mi smeta.
Osim u slučaju zajedničke dece ne vidim potrebu za bliskim odnosom sa ex-ovima svih vrsta. Ja ne mogu...."nema toga nakon ljubavi".

Ma ne to, to ne radiš ni sa kim osim sa partnerom. Mislim na kao nekog druga koji ti nije u užem krugu, ali se čujete povremeno, ne znam... možda jednom mesečno ili tako nešto.
Kao što rekoh, neko casual javljanje i izostanak hejtovanja je u redu. Ne vidim i ne razumem potrebu za intezivnim druženjem sa bivšima

Back