EXPO '27 razvojna sansa ili konacan ekonomski krah drzave?

Svetsko prvenstvo u gamingu
Neuporediva situacija, odgovorio sam u prethodnim odgovorima da vecina troskova nisu vezana za sam expo i da se ogromna vecina ne moze vratiti.
Vi jednostavno ne citate sta sam napisao, niti pokusavate da razumete, niti zaista zelite da razumete i shvatite situaciju, i zato jeste tu gde jeste, da ste malo realniji ne bi ni bilo expa.

U redu sve to, shvatam, ona je zapravo odustala od kandidature, ali pak jos niko nije ni pohrlio na nas EXPO, pa nije kasno ni da se otkaze. Hocu reci, tvoja pretpostavka o nekoj sramoti ne vazi, jos nije kasno.
Opet nisu procitala prethodne idgovore, krediti su uzeti, Kineske firme su dobile ugovore…
Ne mozes da ne vratis Kinezima kredite- Grci su im morali predati luku Pirej na ‘99 godina, drugi su isto tako.
Samo nali deo od novca je vezan za samo odrzavanje manifestacije, a ipak ce manifestacija generisati nesto novaca.
Ja sam bio protiv ideje expa, i nisan fan, ali realno- sad otkazivati expo bi bilo poprilicno stetno, jedino u slucaju da ne mogu da zavrse samu organizaciju i da odrze manifestaciju- sto bi bila orava katastrofa.

Neuporediva situacija, odgovorio sam u prethodnim odgovorima da vecina troskova nisu vezana za sam expo i da se ogromna vecina ne moze vratiti.
Vi jednostavno ne citate sta sam napisao, niti pokusavate da razumete, niti zaista zelite da razumete i shvatite situaciju, i zato jeste tu gde jeste, da ste malo realniji ne bi ni bilo expa.
Hajde sad cu da te citam, objasni sta je to nepovratno potroseno , ili uslovljeno , a gore je nego gejming...
Znaci organizacija skoro da ne zahteva nista....bas nista...mogli su da podignu cirkuske satore i cao djaci...
kao i u parizu...

Dakle ajd da citam sta je to nepovratno u organizaciji expa....a da nije tako objasnjeno papanima od strane SNS

Nema smisla zaustavljati ga, to bi bila karastrofalna odluka, jer bi onda drzava placala kazne i bila bi to poprilicna steta za imidz drzave, i losa poruka investitorima,
trebali ste se buniti kad je doneta odluka da se Srbija kandiduje za EXPO, ne nakon nekoliko godina se setili.
Niko normalan nece blokirati Expo, to bi bila velika steta za drzavu, jer jos vece finansijske stete, Srbija bi se pokazala kao neozbiljan partner i drzava koja neispunjava svoje obaveze.
Kad ovo napises a znamo da nije istina, sta ocekujes da te citam..moras da budes precizniji , a ne drzava ce da placa penale, nece da placa penale...

Drzava nece da placa penale, mozda cak nista...a ako je neki balvan potpisivao , onda ce mozda da placa neke sitne penale.....a to je sitno..
Dakle sve se moze otkazati i tu sad nastupas ti da nam dokazes kako to nije moguce...
Evo ja cu sad da citam, a izvinjavam se sto nisam citao do sada, ali rekoh , ako napises bice penala velikih , a svi koji su radili neku organizaciju nekog dogadjaja, pa i inostranog znaju da to nije slucaj, oni se iskljuce odmah..

Sto se tice prijava, ova vlast je netransparentna.....prijavili su mlade fudbalere sa albanskim za koorganizaciju u ovom trenutku .....
Jel se to cini pametnim ii se cini provokativvnim,
Ja nisam neki mrzitelj, ali nisam ni blenta....pa da namerno cackam rulju...ali eto , nekome je stalo da sezaebava u mozak...

Drzava objavi da ce svaki strani investitor biti kompenziran odredjen broj godina zdravstvenog osiguranja, odredjen broj godina profita, odredjen broj godina socijalnih davanja, a nista od toga ne ispuni , iako to stoji kao odluka drzave i stoji na sajtu drzave ali posto odredjena firma nije dala mito odredjenom zameniku ministra ili ministru onda piju pik ne vazi , i sta , jel drzava placa penal, placa djoku...

Poslednja izmena:
Inace ja sam za da se odrzi expo , samo nisam da bude neproverenih transakcija....znaci ok, ali svaki dinar da se gleda, pa ces videti cudo .....ima svi izvodjaci i podizvodjaci da se kolju ko ce da dobije posao , a onda ce biti ebeno....plus nema nisam mogao , porasle cene...za svaki slucaj das tri projekta izgradnje novih zatvora i to plave kragne i sve ces ih popuniti...

A plus ces imati masovnog odustajanja ako je i bilo apanaze illi nekkog predujma..avansa

Svaka proizvodnja narocito povecana spusta cene.....sto se vise proizvodi , to su uracunate zarade po komadu manje ....
Ali tu nema dobio sam zemljiste zato sto komandujem katastrom , za dz, pa kao da je moje , i ne dodjem nista, a posle napravim jeftine stanove i onda se dobro ugradim...pa sinko i ja mogu da budem milioner, za manje od godinu dana, akok mi das 1 ha zemljista za dz...pored BG , ja mogu , nisam siguran da bas svako moze, ali mogu jos nas 5, sigurno , mozda jos nas 10.....

Evo ja cu sad da citam, a izvinjavam se sto nisam citao do sada, ali rekoh , ako napises bice penala velikih , a svi koji su radili neku organizaciju nekog dogadjaja, pa i inostranog znaju da to nije slucaj, oni se iskljuce odmah..
Ne moras me citati uopste, ne ocekujem da me iko cita- ali ocekujem kad udaris repliku na moju poruku, da je red da pre toga procitas i znas sta sam napisao, inace se sve svodi na utrkivanje, tako da slobodno me mozes staviti na "ignore" ili ako zelis da udaris repliku, onda moras znati zasto udaras repliku, a penali se placaju kad ne odradis svoj dio ugovora ili na vreme- npr drzava je placala penale jer nije na vreme izgradila brzu prugu Beograd-Nis, i sto se tice "osmeha vojvodine" i tu bi mogao biti isti scenarij, ponekad se neki projekti otkazu jer nastavak projekta vise kosta nego otkazivanje- ali i tada moras platiti mnoge obaveze koje si potpisao.
Bio AV balvan ili ne to nije bitno- on je ugovore potpisao u ime drzave, a ne u svoje ime.
A slobodno nemojte platiti Kinezima, umesto expa- imat' cete Kinesku cetvrt u Bg, sto zapravo i ima vise smisla od expa jer je tehnicki gledano Srbija Kineska kolonija, po svim parametrima. Kao i bivse kolonijalne sile- oni uzimaju resurse za bam-badava i stimulisu infrastrukturu koja je njima potreban, sve strucne poslove oni rade, nema ni prenosa znanja ni tehnologija, resursi odlaze u Kinu....

Pa tako kazi , Vucic potpisao da nesto mora da plati kinezima, a sta to nesto mora da plati kinezima?

Zna on da potpise da je kao duzan nesto da plati , a ustvari samo uzme pare na crtu , daju kinezi tako , tako pokupi 20 120 miliona, ni reci kinezi ne kazu , potpisao covek da ce da plati , kao kockarski dug...

Samo to nije vezano za expo , to je nesto opet kako on zna, kao fabrika, kao ovo ono , nema to veze sa expo...

Poslednja izmena:
Zna on da potpise da je kao duzan nesto da plati , a ustvari samo uzme pare na crtu , daju kinezi tako , tako pokupi 20 120 miliona, ni reci kinezi ne kazu , potpisao covek da ce da plati , kao kockarski dug...
Kinezi su vec uzeli dosta toga, pisao sam na drugoj temi- prosle godine su imali obrt od preko 600 miliona dolara od naseg zlata, a mi smo od toga dobili 20 miliona, plus neki drugi troskovi, al sica.
Da su ti ugovori dobri po nas- siguran sam da ne bi bili tajni, i da bi Vucic mahao svuda papirom i hvalisao se,
zapravo i ova prica od 18 milijardi i ekspo je zapravo njegova prica namenjena njegovim biracima- eto gradi se, uzet je novac ali zaduzenost nesme preci 60% GDP, i onda se njegovi biraci oduseve s grandioznim planovima, a citava prica je sto bi rekli nemci "dreck",
jer GDP pokazuje ukupni obrt novca u drzavi, ali taj novac uglavnom ide negde drugde- dakle rudnici zlata su imali 600+ miliona zlata obrta, ali je 20ak ostalo nama, i naprimer da se otvorio rudnik litijuma bilo bi 800+ miliona dolara obrta, ali nama bi ostalo 25 miliona. Znaci od milijardu i pol odnosno 1.5 % mi bi imali 45 miliona. Dakle ni s ekonomske strane rudnik litijuma nema smisla, a da ne racunamo opasnosti- no na srecu ovde su aktivisti protestovali na vreme i prvi i drugi put, unapred.

Dakle- borio bih se da se povisi rudna renta- s 3% barem na 5% sasvim realan cilj.

Ali isto onako kako ne isplacuje obaveze stranim ulagacima i piju pik ne vazi , tako ne vazi ni taj njegov papiric kao obaveza kinezima, nek ga juri trijada...
Svako bi reko da moze, odradi milijarde sa kinezima i kaze posle, kinezi imaju potpisano , zabole me sto imaju potpisano , i da jesi imao legalnost, a nisi , boli me uvo , prosla vremena, sad su nova vremena, razgovaraj sa kinezima, pa se vadi sam...

Nema tu nikakve obaveze niti penala....narocito ne kad je Vucic u pitanju koji ne sme nista da potpise sve sto potpise je nelegalno.....
A to sto ga pokrivaju , pa nek ga pokrivaju to je znak da se tale....osim ako su budale pa na forumu pricaju da tako mora a ne uzimaju nista za tu zvaku...

Sad opet moram da te pitam sta da citam, jer ovo sto si napisao da citam opet dovodi do toga da ispadam sa citanja, tj nikakve obaveze ne postoje, niti osnov za penale....
A da ne ulazim u pravnu struku , da postoji , ugovor bi bio nevalidan....zamisli i to postoji zastita od prevare pristupom ugovoru....da ne moze sve sto pise u ugovoru da bude obavezujuce, setili se ljudi da to ne omogucuje da papir trpi sve....

ja predlazem cim otopli studenti da naprave kamp na ekspo placu i da se ne daju nikakvi radovi, da se tamo presele svi protesti
Koliko je meni poznato studenti su razmisljali o blokadi expo 27, ali su odustali, ipak su studenti iako nisu mozda zavrsili studije obrazovani ljudi, i zato podrzavam studente jer razmisljaju svojom glavom i racionalno donose odluke (barem do sada), dok vi srljate bez razmisljanja, oni su krenuli s blokadama, a onda ste vi krenuli da razmisljate o blokadama, sto me zabrinjava, poprilicno, nadam se da ce studenti i dalje da nastave borbu bez vas "strucnjaka".

Koliko je meni poznato studenti su razmisljali o blokadi expo 27, ali su odustali, ipak su studenti iako nisu mozda zavrsili studije obrazovani ljudi, i zato podrzavam studente jer razmisljaju svojom glavom i racionalno donose odluke (barem do sada), dok vi srljate bez razmisljanja, oni su krenuli s blokadama, a onda ste vi krenuli da razmisljate o blokadama, sto me zabrinjava, poprilicno, nadam se da ce studenti i dalje da nastave borbu bez vas "strucnjaka".
mi strucnjaci smo im rekli da se strpe, a sada cemo im teci da je cilj blokada vaseg ekspa, mozete samo da pizdite, stvar je vec resena

Било је 100 бољих инвестицја од ове.

Као што није нормално правити станове у земљи која има празне куће колко хоћеш.

Вацање пара.
Apsolutno se slazem, ja sam prvi bio protiv expo-a, ali sad je kasno, trebalo je o tom govoriti pre nekoliko godina.
mi strucnjaci smo im rekli da se strpe, a sada cemo im teci da je cilj blokada vaseg ekspa, mozete samo da pizdite, stvar je vec resena
Kad ste rekli? Sigurno niste rekli na vreme, jer da ste rekli ne bi bilo expo-a, lako je biti general posle bitke.
Videli ste od studenata da treba protestovati, samo sto vi ne znate kad i gde treba protestovati, "videla zaba da se konj potkiva, pa i ona digla noge"- e to je sistina vase filozofije cucali ste u vasim misjim rupama i onda ste odlucili da izadjete iz tih rupa kad vam je bezbedno, a bolje da niste ni izasli jer samo stetite vasim nerazmisljanjima, ako zelite da pomognete onda sledite one koji nesto znaju, nemojte donostiti blesave odluke na osnovu vaseg nahodjenja, pustite ljude koji znaju nesto da razmisljaju za vas, ili ce sve otici u 3 lepe.

"videla zaba da se konj potkiva, pa i ona digla noge"- e to je sistina vase filozofije
pukli ste, i sada kmecite, aljek hapsi, cekamo da dodje do vas forumasa

a mitinzi su vam zali boze, samo se brukate vec mesecima, dok se zakazu izbori, nestacete sa pol. scene
Apsolutno se slazem, ja sam prvi bio protiv expo-a, ali sad je kasno, trebalo je o tom govoriti pre nekoliko godina.
to vi sns lopine lazite nekog drugog, ni sada nije kasno, nego vam je zinulo da maznete milijarde... u istoriji nisu postojale vece lopine i lupezi od vas sns

Poslednja izmena:
pukli ste, i sada kmecite, aljek hapsi, cekamo da dodje do vas forumasa
O cemu ti pricas? Gde sam ja rekao da sam SNS-ovac? Apsolutno nisam, pokusavam da racionalno objasnim neke stvari, ali kod tebe je sve crno ili belo, ko god se ne slaze s tvojim misljenjima je automaski SNS-ovac, a to govori o tvom mentalitetu i razmisljanju, nemas argumenata i onda posezes za vredjanjima,
a nisi dao ni jedan konkretan argumenat, verovatni ga i nemas?

O cemu ti pricas? Gde sam ja rekao da sam SNS-ovac? Apsolutno nisam, pokusavam da racionalno objasnim neke stvari, ali kod tebe je sve crno ili belo, ko god se ne slaze s tvojim misljenjima je automaski SNS-ovac, a to govori o tvom mentalitetu i razmisljanju, nemas argumenata i onda posezes za vredjanjima,
a nisi dao ni jedan konkretan argumenat, verovatni ga i nemas?
a koji je tvoj argumenat?
"videla zaba da se konj potkiva, pa i ona digla noge"- e to je sistina vase filozofije
bolje cuti sns bote

zasto se krije studija izvodljivosti za ekspo. zasto se krije koliku bi korist donelo i za koliko decenija? jer ste lopine ,sns -ovske, na ekspu se gube silne milijarde, ali vi ste ih za sebe zamislili, da ih pokradete od kredita

a koji je tvoj argumenat?

bolje cuti sns bote

zasto se krije studija izvodljivosti za ekspo. zasto se krije koliku bi korist donelo i za koliko decenija? jer ste lopine ,sns -ovske, na ekspu se gube silne milijarde, ali vi ste ih za sebe zamislili, da ih pokradete od kredita
Ja sam izneo svoje argumente, a ti jedino znas da vredjas, uostalom videt' cemo kako stari stoje i u kom idu pravcu, a izgleda da kod se s tobom ne slaze automatski je sns-ovac, a to je zato sto ti imas isti mentalitet- pa ko god se ne slaze s tobom je protivnik, ali nisi ti ikakav faktor koji odlucuje o bilo cemu, na svu srecu, tako da mozes nastaviti da vredjas, no na srecu ima i pametnijih ljudi od tebe koji se razumeju u ekonomiju i druge stvari, i koji ce razmisliti o cinjenicama, a ne donostit odluke na osnovu trenutnih osecanja.
,

Inace ja sam za da se odrzi expo , samo nisam da bude neproverenih transakcija....znaci ok, ali svaki dinar da se gleda, pa ces videti cudo .....ima svi izvodjaci i podizvodjaci da se kolju ko ce da dobije posao , a onda ce biti ebeno....plus nema nisam mogao , porasle cene...za svaki slucaj das tri projekta izgradnje novih zatvora i to plave kragne i sve ces ih popuniti...

A plus ces imati masovnog odustajanja ako je i bilo apanaze illi nekkog predujma..avansa

Svaka proizvodnja narocito povecana spusta cene.....sto se vise proizvodi , to su uracunate zarade po komadu manje ....
Ali tu nema dobio sam zemljiste zato sto komandujem katastrom , za dz, pa kao da je moje , i ne dodjem nista, a posle napravim jeftine stanove i onda se dobro ugradim...pa sinko i ja mogu da budem milioner, za manje od godinu dana, akok mi das 1 ha zemljista za dz...pored BG , ja mogu , nisam siguran da bas svako moze, ali mogu jos nas 5, sigurno , mozda jos nas 10.....
Kako da se odrzi kad su od 12 milijardi evra napaumpali na preko 15 milijardi a ceo projekat vasara vredi malo vise od milijardu evra.

Back