EXPO '27 razvojna sansa ili konacan ekonomski krah drzave?

Evo da ja pokušam da ukažem na ekonomsku opravdanost!

U Nišu se zatvorio Beneton, 1000 radnika šutnuli na ulicu a po svemu sudeći ubrzo se zatvaraju i Jonson Elektric i Yura.. tj još 6 000 Nišlija ostaje bez posla..
To su fabrike čijim je vlasnicima naša država dala zemljište, izgradila im hale i svako radno mesto subvencionisala sa 20 do 80 000 eura u zavisnosti od kompanije.
To su neki pametniji ljudi i govorili da će se desiti ali obe vlasti i ona prošla i ova sada su pričali drugu priču.
Kad Vučić kaže: Otvaramo fabrike, zapošljavamo ljude, on zapošljava ljude tako što naše pare daje strancima koji pokupe kajmak i zapale kući a beda ode na ulicu!

Ovi što će da budu otpušteni iz fabrika koje se zatvaraju, moći će da se zaposle u ekspu!

Naravno, nisam ozbiljno mislio da je to opravdanje, ali ne bi me začudilo da Informer i av počnu da govore kako ekspo spasava otpuštene radnike, a oni koji su protiv ekspa žele da ti ljudi budu bez primanja.

Expo je prilika da se srpki milioneri pretvore u milijardere....e sad, broj Srba ce ostati isti , samo cemo ojacati one pokvarene i lupeze, sto je valjda dobro jer je vecina takva, pa ce biti kao svoj na svome....Studenti nece ni pomisljati da ostanu u Srbiji , nesto se pogresilo cim ova generacija pomislja da ostane....

To je ono , zaebali ih IT outsoucing...pa su sankerice pocele da rade u QA i sa blejom da uzimaju po 1500e , i onda , sta zna dete sta je 20 tona...
U svakom slucaju , Srbi su postali vrlo nekvalitetan narod, ali i to je valjda dobro...lakse je bez obraza naci partnera i navuci ga na neku korist...

Ajde da nam vucicevi experti objasne ekonomsku opravdanost ove izgleda sulude investicije, jer ozbiljne javne rasprave, kao i ekonomske studije opravdanosti nema.

Da prevedemo za one koji ne znaju sta je ovaj Expo.

Rusimo sasvim dobar i funkcionalan Sajam da bi napravili Vasar koji ce da nas kosta 18 milijardi evra MINIMALNO.

Nas realni bruto BDP je 43 milijardi evra.

Expo koji mi organizujemo je Expo za muziku i sport, od cega nema nikakve vajde za prihode. Kada se zavrsi Expo, za koji cemo biti srecni ako se od karata za ulaz isplati potrosena struja, ostaju samo prazne hale, cak se pominje da ce da ih sruse nakon Expo-a.

Da li iko od vas zna koliko je 18 milijardi evra? Ali mi necemo vracati 18 milijardi, vec 18 milijardi SA KAMATAMA.

Ko to misli da ce Srbija na jednom vasaru, sto realno jeste ovaj Expo, da zaradi POLA SVOG UKUPNOG BDP-a?

Googlajte koliko godisnje od turizma zaradi Grcka ili Hrvatska, pa procenite koje su sanse da se Expo isplati.

EXPO CE SAHRANITI SRBIJU JER CEMO SVE TE DUGOVE DA VRACAMO SVI MI, OBICNI GRADJANI, A OBOGATICE SE SAMO SNS BANDA.

Ако је српска мафијашка држава до сад крала десетине милионе евра на недељном нивоу... Експо ће бити прилика да се те цифре удесетoструче.
Зато се и јесу "легитимисали" као напредни. Свет не сме стати, Србија не сме стати, увек може више, јаче, свеобухватније... Да ли лоповлук улази у БДП? нЕсам школовала, па питам. А може и за пријатеља. :mrgreen:

Da prevedemo za one koji ne znaju sta je ovaj Expo.

Rusimo sasvim dobar i funkcionalan Sajam da bi napravili Vasar koji ce da nas kosta 18 milijardi evra MINIMALNO.

Nas realni bruto BDP je 43 milijardi evra.

Expo koji mi organizujemo je Expo za muziku i sport, od cega nema nikakve vajde za prihode. Kada se zavrsi Expo, za koji cemo biti srecni ako se od karata za ulaz isplati potrosena struja, ostaju samo prazne hale, cak se pominje da ce da ih sruse nakon Expo-a.

Da li iko od vas zna koliko je 18 milijardi evra? Ali mi necemo vracati 18 milijardi, vec 18 milijardi SA KAMATAMA.

Ko to misli da ce Srbija na jednom vasaru, sto realno jeste ovaj Expo, da zaradi POLA SVOG UKUPNOG BDP-a?

Googlajte koliko godisnje od turizma zaradi Grcka ili Hrvatska, pa procenite koje su sanse da se Expo isplati.

EXPO CE SAHRANITI SRBIJU JER CEMO SVE TE DUGOVE DA VRACAMO SVI MI, OBICNI GRADJANI, A OBOGATICE SE SAMO SNS BANDA.
Da utesimo ekonomiste, SNS gradnja, je poznata po tome da posle expo ne treba rusenje, 6 meseci i srusice se samo...

Koji su to moji, da znam?
Ako AV ovako nastavi, kao sto je olako dao KiM, ima da postanemo pasaluk "in no time".
Nece, zato je Zeks navukao zensku populaciju koja sad ima i po 30 godina da se oprasuje po Dubaiu,
Tako da za njih mora kompromis izmedju roditelja i poslovne klijentele....Svi mi znamo da zene iz Srbije vuku ili uz roditelje ili na pola puta, e BG na vodi je na pola puta....da je jeftinije a da lici na Dubai....bez dzamija, to zene ne podnose ni u Dubaiu niti u Arapskom svetu..

explo-srbenda.jpg

Back