Za pocetak da se izvinem sto ce te morati jos malo da sacekate za moje fajlove.Oni su mi kod druga.
Imam gotove fajlove sa ikonama iz XP-a ko hoce.
Da pocnemo...
Res Hack je program koji sluzi za otvaranje resursa nekog exe fajla.
Exe fajl se moze otvoriti samo ako nije kompresovan ( ne zip ili tako nesto nego exe compresor )
Kompresijom exe fajla se smanjuje velicina exe fajla i zasticuje se od prepravljanja.
( nisam siguran ali programi koji sluze za krekovanje bi trebalo da mogu da vrse dekompresiju )
Kad se snimi fajl ( opcija save ne Save As ) Res Hack ce sam da napravi automatsku kopiju originalnog exe fajla
i nazvace je " original_imefajla.exe"
Editovanje Explorera vam je omoguceno ali snimanje nije jer nije moguce zameniti fajl koji je trenutno
u upotrebi( ili obrisati,rename-ovati...)
Explorer se sastoji od :
Slika , Ikona , Texta , Menija
Slike -> su bmp i neke gif valjda ( animacije kao drivanje kopiranje ...)
Ikone -> Dooh !
Text -> prikaz texta ( ostali ste bez memorije, loo disk space ... )
Meniji -> najinetersantnije... ( mala napomena : na primeru Download Acceleratora sam video da ako skratis
neki meni za neku opciju program mozda nece dobro raditi, tacnije taj deo menija.Ja sam iz help menija poizbacivao par gluposti pa opcija koja je trebaa
nesto da prikaze je prikazivala nesto sasvim drugo, zato nemojte da kratite menije )
Sto se tice menija mozete da dodajete svoje slike ( morate je prvo ubaciti kao novi resource ),
menjati pozicije delova,dodavati delove ( zahteva poznavanje nekih programskih jezika ili ono sto ja koristim
je da negde dodam neki svoj text - korisno kod drugih programa, jer ce vam se svideti Res Hack pa nece ostati samo na exploreru )
Kad zamenite neki resource i krenete da predjete na neki drugi ( drugu vrstu Slike-> Meniji )
program ce vam predloziti da kompajlirate izvrsene promene.
To je sto se tice Res Hack-a, a stose tice prevodjenja ide sledece :
Nadjite ako imate neki stariji Mikroangelo jer ce vam pomoci da nadjete gde su sve ikone u sistemskim fajlovima.
Bez obzira sto to nema veze sa prevodjenjem ima veze sa tim sto 90% fajlova koji imaju ikone ima i tekst za prevod
Trazite sami exe ali i DLL fajlove ( 2 najvece problema su Explorer.exe i Shell32.dll )
Probajte i sa cpl ( Control Panel ) ali cini mii se da sam probao i da nemoze ali za svaki slucaj probajte
Setite se svih mogucih fajlova i sve ih probajte.
Necete moci da prevedete 100% Win98 jer neke fajlove necete moci da otvorite ali nek uteha bude da ni XP
nije preveden ceo ( usred srpskog naletite na engleski ) ali ima jednu veliku prednost
Mozete da date sami imena komandama a ne da se ne zna sta su ( PASTE - zalepi , sta da zalepim ??? )
Program za menjenje ikona moze da bude bilo koji koji moze da zameni fajlove posle resetovanja.
Sad nemogu da se setim kako se zove ovaj koji sam ja koristi ali nije ni bitan.
Ja sam radio tako sto sam originalne exe fajlove stavio u jednu insatlaciju a zamenjene u drugu,pa bi to zapakovao u SFX RAR
da se otpakuje na desktop.
Za sada imam samo exe fajlove sa zamenjenim ikonama ( 1.1 i 1.4 MB ) pa ko hoce nek mi posalje mail.
Za moje prevedene fajlove i program za patchovanje cu vam se javiti do nedelje.
Sve najbolje i srecno u radu uz jednu napomenu
--> Mnogo belog ce vam biti pred ocima, ukucace te teksta kao nida do sad , htecete nekog da ubijete posle 4 sata rada , itd
zato ko ovo ne moze da istrpi nek odmah odustane, a ko planira da se ipak bavi ovim savet je da nadje neku DOBRU pucacinu jer ce mu trebati kad
izgubi zivce jer tad moze da te smiri samo da nekog izubijas na mrtvo ime <--