EXITFEST

NESREĆA U EGZIT-KAMPU

Četiri osobe teže su povređene kada je na njih pala grana u Egzitovom kampu kod Filozofskog fakulteta, saznaje R021 u Kliničkom centru Vojvodine. Jedna osoba nalazi se u komi.

Najverovatnije su u pitanju strani državljani. Do nesreće je došlo danas pre podne kada je odlomljena grana topole pala na šator u kojem su se nalazili povređeni. (021)

http://www.radio021.info/

Update:

DEVOJKA POGINULA U EGZIT-KAMPU
Dvadeseosmogodišnja Jelena Matić iz Paraćina preminula je danas od posledica povreda koje je zadobila u kampu Egzit-a kod Filozofskog fakulteta, kada je na šatore sa velike visine pala grana topole, izjavio je direktor Urgentne hirurgije Kliničkog centra Vojvodine Zoran Đermanov.

On je naveo da se u životnoj opasnosti usled teške povrede glave nalazi 22-godišnja Dafina Anastasova iz Skoplja. Povrede grudnog koša u istom nesrećnom slučaju zadobio je i Đorđe Markovski (23) iz Prilepa i on je prebačen u Institut za grudnu hirurgiju u Sremskoj Kamenici.

Generalni menadžer festivala Egzit Bojan Bošković rekao je da su organizatori pre početka festivala trazili od nadležnih gradskih preduzeća da izvrše sanitarni pregled drveća i poseku rizične grane u kampu, što je i urađeno. Gradonačelnik Igor Pavličić je rekao da će odgovorni iz ''Gradskog zelenila'' Dragan Šućak i Laketa Radonjić, kao Agneš Potkornjak iz ''Zavoda za izgradnju grada'' biti smenjeni.

Organizatori Egzita kažu da festival neće biti prekinut. (021)

Poslednja izmena:
grana je bila prilicno velika i sto je najgore nije jedina koja je pala :neutral: valjda te topole imaju krto drvo...pola kampa se posle uzentalo pri prvom povetarcu...

topole iznutra nemaju nista......drvo je samo sa kraja okolo.....organizatori kao kazu da ovi iz Zig-a i Odrzavanja parkova nisu hteli izaci pre otvaranja kampa i proveriti i orezati problematicna stabla i grane :shock:

Ma ko zna sta su oni tamo radili ;) Lako moguce da nisu krivi ovi iz odrzavanja parkova nego dileri :mrgreen:
Mozda je neko upao u los trip,skakao po granama i eto sta se desilo :lol:
Koliko se secam,tog dana nije bilo vetra....:think:

uu gde nije bilo vetra,od te noci do jutra je duvala strasna vetrustina a drvo je valjda takvog kvaliteta da se lako lomi...pala jedna ogromna grana na par metara od mene samo sam je videla kako stoji kad sam ustala :lol: a jednu sam videla u letu...sto je najgore videlo se su grane bile svese potkresane ali vetar je bio bas jak...pa kosava i u bg cesto lomi grane...sad ne znam sta je duvalo tog dana...

uu gde nije bilo vetra,od te noci do jutra je duvala strasna vetrustina a drvo je valjda takvog kvaliteta da se lako lomi...pala jedna ogromna grana na par metara od mene samo sam je videla kako stoji kad sam ustala :lol: a jednu sam videla u letu...sto je najgore videlo se su grane bile svese potkresane ali vetar je bio bas jak...pa kosava i u bg cesto lomi grane...sad ne znam sta je duvalo tog dana...

Hmm...a kom gradu mi pricamo? BG ili NS?:D
Mada nije iskljuceno da sam pobrkao dane....:confused:

Poslednja izmena:
Hmm...onda sam pobrkao dane....Mada sad premotavam film...To je bila subota...Znam tacno sta sam radio.Bio sam budan do 6-pola 7,al' se vetra nikako ne secam.:D
Ako si bila tamo,verujem ti ;) Samo ja ne mogu da se setim vetra....

Dobro, te topole kod Filfak-a su stare ko zna koliko...takodje, mislim da spadaju u onaj odbrambeni pojas od poplava, ako se dobro secam...i slazem se da secenje grana nece uticati na poplave, ali eto...nepaznja...zao mi je u svakom slucaju....

Jbte, kakvi ste smarachi... pala je grana, pa je pala, ko da je sad bitno dal je, kakav je i odakle je duvao vetar... ili je mozda bila teorija zavere ili bozija ruka... CIJA... ili je ljubomorni Kovacevic doshao licno da sabotira EXIT. Lome se grane i na mnogo mladjem drvecu, a to tamo je koliko sam video bas matoro, tako da ne znam sta je tu toliko cudno.
Vece je pitanje nemara. Sad, cijeg to cemo da vidimo. Citam da su organizatori vec krenuli da peru ruke izjavom da su zvali JKP "Gradsko Zelenilo", pre pocetka festivala, koje se nije navodno odazvalo. Sad ce da krene prebacivanje vruceg krompira... al' ce da im se olupa o glavu.

Nego Žače, ajde sledece godine nadjite i meni neki smestaj. Ja sam se voz'o tamo-vamo, svaki dan, znaci nije mi dobro. Naucio sam sve atare duz auto-puta napamet :)

Back