Евровизија признала Косово

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

SURbel

Buduća legenda
Poruka
36.737
Evropska radiodifuzna unija (EBU), inače organizator Evrosonga, prihvatila je učešće Kosova na takmičenju Eurovision Young Dancers u Oslu 24. juna, iako Radio-televizija Kosova (RTK) nije član te organizacije, prenosi Kurir.

Zbog toga na spisku učesnika na ovom takmičenju nema predstavnika Srbije, koja bojkotuje ovaj dogadjaj.

Generalni direktor RTS Aleksandar Tijanić u izjavi za Kurir kaže da je reakcija našeg Javnog servisa logična. "Mi imamo samo jedan glas u Evropskoj radiodifuznoj uniji, tako da ne možemo sami da donosimo odluke. O našoj reakciji na učešće Kosova u tom takmičenju dovoljno govori to što Srbije nema na spisku učesnika", kaže Tijanić za Kurir.

ЛИНК

Е нек' смо им показали. :roll: :dash::dash:

Ko se još loži na Evroviziju da mi je znati... :roll:

Па, није поента "ко се ложи на Евровизију", већ што се Косово као држава полако интегрише у све више институција, фестивала, конференција... реципрочно томе, ми се повлачимо из све више истих, и ТО треба да буде наш "одговор"? :rtfm:

Mi kao da nemamo vlast koja bi upucivala zvanicne proteste na ovakve postupke... Bez obzira da li bi to urodilo plodom ili ne, ali bi se bar culo da smo protiv toga... I kad onaj jadni Jeremic nesto uradi pametno, odmah se nadje neko da ga poklopi i lupi po usima... Bilo da je to Tadic ili Cvetkovic ili neko treci... Par puta sam se zapitao za sta on prima platu kad drugi rade njegov posao a on cuti i trpi... Valjda kao naknadu za ponizavanje i pretrpljeni dusevni bol...

Ne treba ovu temu svesti na to ko od ostalih zemalja ucestvuje a ko ne... To je sa ovog stanovista nebitno... Bitno je da se Kosovo pojavljuje nezavisno od Srbije... Da nam neko krade deo drzave... A za to vreme mi se zamajavamo time da li neko posti, da li je na dijeti ili da ne prehladi na stiroporu... Vreme prolazi, a vlastodrsci nas vode u sve dublji ambis...Gde je do sada gomila ostrih protestnih nota raznim drzavama i organizacijama koje nam lupaju samare i smeju nam se u oci dok ih nasa vlast ponizno gleda bez snage da bar kaze jasno i glasno, to je nase... Sramota...

Mi kao da nemamo vlast koja bi upucivala zvanicne proteste na ovakve postupke... Bez obzira da li bi to urodilo plodom ili ne, ali bi se bar culo da smo protiv toga... I kad onaj jadni Jeremic nesto uradi pametno, odmah se nadje neko da ga poklopi i lupi po usima... Bilo da je to Tadic ili Cvetkovic ili neko treci... Par puta sam se zapitao za sta on prima platu kad drugi rade njegov posao a on cuti i trpi... Valjda kao naknadu za ponizavanje i pretrpljeni dusevni bol...

Ne treba ovu temu svesti na to ko od ostalih zemalja ucestvuje a ko ne... To je sa ovog stanovista nebitno...Bitno je da se Kosovo pojavljuje nezavisno od Srbije... Da nam neko krade deo drzave... A za to vreme mi se zamajavamo time da li neko posti, da li je na dijeti ili da ne prehladi na stiroporu... Vreme prolazi, a vlastodrsci nas vode u sve dublji ambis...Gde je do sada gomila ostrih protestnih nota raznim drzavama i organizacijama koje nam lupaju samare i smeju nam se u oci dok ih nasa vlast ponizno gleda bez snage da bar kaze jasno i glasno, to je nase... Sramota...

Управо тако!

Замолила бих учеснике ове теме да се концентришу на горе наведено.

Управо тако!

Замолила бих учеснике ове теме да се концентришу на горе наведено.
Nema tu mnogo da se priča, da ja imam neki uticaj, insistirao bih da se RS pojavi na eurosongu pojavi nezvisno od BiH, s obzirom da i Izrael tamo učestvuje, malo bih se ušlihato jevrejima, a i ako to ne prođe, onda bih se lepo povukao iz takmičenja... :mrgreen:

Нити нам треба ЕуРОВИЗИЈА, нити нам треба ЕуРУПА, НИТИ НАМ ТРЕБА БИЛО ШТА СА ТЕ СТРАНЕ - ЈЕДНОСТАВНО ТРЕБА ОДУСТАТИ ОД ЕуРУПСКИХ ИНТЕГРАЦИЈА..... ДОС-та је било зајеб*авања.......

ЕуРУПУ једноставно треба ставити пред одлучивање и опредељење: ДА ЛИ ХОЋЕ СРБИЈУ СА ЊЕНЕ ДВЕ ПОКРАЈИНЕ У ЕуРУПИ - ИЛИ ХОЋЕ НЕШТО ДРУГО - АКО ХОЋЕ КОСОВе - ОНДА НЕМА СРБИЈЕ У ЕуРУПИ...... и тачка !

Нити нам треба ЕуРОВИЗИЈА, нити нам треба ЕуРУПА, НИТИ НАМ ТРЕБА БИЛО ШТА СА ТЕ СТРАНЕ - ЈЕДНОСТАВНО ТРЕБА ОДУСТАТИ ОД ЕуРУПСКИХ ИНТЕГРАЦИЈА..... ДОС-та је било зајеб*авања.......

ЕуРУПУ једноставно треба ставити пред одлучивање и опредељење: ДА ЛИ ХОЋЕ СРБИЈУ СА ЊЕНЕ ДВЕ ПОКРАЈИНЕ У ЕуРУПИ - ИЛИ ХОЋЕ НЕШТО ДРУГО - АКО ХОЋЕ КОСОВе - ОНДА НЕМА СРБИЈЕ У ЕуРУПИ...... и тачка !

Tako'e Mito! :deda:

:lol

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Back