Evrovizija 2025 - debata

Zar nije torta hladna

Aktivan član
Poruka
1.205
Pozdrav svima, ljubiteljima muzike i Evrovizije!

Evrovizija 2025 se bliži i kao i svake godine, donosi uzbuđenje, rasprave, favorite, iznenađenja i, naravno, kontroverze! Još uvek čekamo kompletan spisak učesnika i pesama, ali već se uveliko spekuliše o tome ko bi mogao da dominira na sceni i odvede svoju zemlju do pobede.

Koje zemlje očekujete da zasijaju ove godine? Da li mislite da će žiri i publika ponovo imati potpuno suprotna mišljenja?

Naravno, tu je i pitanje našeg predstavnika – kakve su vaše prognoze i nadanja?

Pozivam vas da podelite svoja mišljenja, predviđanja, želje i analize! Da li imate svog favorita među dosad poznatim izvođačima? Koji stil muzike biste voleli da dominira ove godine?

Pišite, komentarišite, analizirajte – neka debata počne!

Ostalo mi je još par učesnika da čujem pa da formiram svoju top listu. Za sada što sam čuo po meni je najbolja Holandija.

Claude - C'est La Vie | Holandija​

Bojim se da cu da se ponavljam - to ne bi trebalo vise da se zove pesma evrovizije - to bi trebalo da se zove performans evrovizije, posto je tupesma najnebitnija u svemu tome. (kaze neko ko je pevao u horu nekad).

Pre 2 godine sam odgledao, i ustanovio da je to bespredmetno trosenje vremena uzduz i popreko.
Sve sto mogu da kazem, uzivajte ako vam je to bitno i lepo, i ne obazirite se na nas koji to shvatamo malo drugacije. Sto se mene licno tice 'Pesma Evrovizije' je umrla pre 2 godine. To vise ne postoji.

EMMY - Laika Party​

Pesma koja mi je privukla pažnju je delo norveške pevačice EMMY koja će predstavljati Irsku. Inspiraciju za ovu pesmu Emmy je pronašla u priči o Lajki, sovjetskom psu koji je 1957. godine postao prvo živo biće koje je orbitiralo oko Zemlje. Lajka je, nažalost, uginula ubrzo nakon lansiranja, što je ostavilo tragičan pečat na njenoj priči.

Tekst pesme izražava nadu da Lajka nikada nije umrla i da i dalje kruži oko nas, priređujući beskrajnu zabavu u svemiru. Ovim se odaje počast Lajkinoj pionirskoj ulozi u istraživanju svemira, ističući njen značaj za čovečanstvo. Pesma takođe naglašava da, da Lajka nije letela, ni mi ne bismo, čime se ističe njena uloga kao večnog heroja za ljudski rod.

Ova pesma nosi snažnu emotivnu poruku, preplićući tugu i nadu, i podseća nas na Lajkinu žrtvu koja je otvorila put za buduća svemirska istraživanja. Emmy je kroz "Laika Party" uspela da prenese poruku o večnom životu i slavlju, čak i nakon velike žrtve, što pesmi daje duboko značenje i emotivnu težinu.

Naravno otvoren sam za debatu na ovaj tekst. Ne kažem da je pesma kvalitetna i da zaslužuje čak visoko mesto na Evroviziji ali svakako da zaslužuje veliku pažnju javnosti.

Screenshot_2025-05-12-01-15-23-391_com.instagram.android-1.jpg

Screenshot_2025-05-12-01-15-29-976_com.instagram.android-1.jpg

Back