Evrovizija 2023 - debata

Hoćete pratiti Evroviziju ove godine?

• Ukupno glasova
    29
Dobar je tekst, aktuelan, ali pesma nista posebno pa i malo iritantan izvodjac i koreografija.

Ali sve u svemu, kad je vec Evrovizija postala zbir svega i svacega, bolje ne ucestvovatil, a ako se vec ucestvuje, poslati pesmu o aktuelnim dogadjanjima.
Meni se sviđa. I Konstrakta mi je bila odlična prošle godine. 🙂

Drago mi je što konačno šaljemo nešto drugačije. Neka se vidi da smo svestrani. :)

Sta da se radi drugari, nema vise neke 2004-2005 godine pa da prolaze ko alva treskavci sa turbo-folk melosom, niti su vise na vlasti likovi tipa Sredera, Berluskonija, Drkos Tunice... :mrgreen: :mrgreen:
To je dosadno i prevaziđeno. Publika je prezasićena i stalno želi nešto novo i zanimljivije. A dolazi i do smene generacija.

Evrovizija je danas samo zabavni muzički festival (TV show), a ne ozbiljno takmičenje muzičkih talenata. Ne treba je preozbiljno shvatati. 🙂

Takođe je i dobra šansa za mlade ili nepoznate pevače i grupe da se predstave i svojoj zemlji i evropskoj publici.

Meni se sviđa. I Konstrakta mi je bila odlična prošle godine. 🙂

Drago mi je što konačno šaljemo nešto drugačije. Neka se vidi da smo svestrani. :)
Ako do sad nisu videli da smo svestrani, nece ni ubuduce. Nemamo mi kratku tradiciju na tom takmicenju.

Ipak, za one koji misle da to takmicenje jos uvek ima smisla, nije lose slati ovakve pesme tacnije tekstove, koji sadrze u sebi neku opstu poruku (mira) ili bunt o nekom aktuelnom stanju. To podrzavam.

Ako do sad nisu videli da smo svestrani, nece ni ubuduce. Nemamo mi kratku tradiciju na tom takmicenju.

Ipak, za one koji misle da to takmicenje jos uvek ima smisla, nije lose slati ovakve pesme tacnije tekstove, koji sadrze u sebi neku opstu poruku (mira) ili bunt o nekom aktuelnom stanju. To podrzavam.
Ne treba imati prevelika očekivanja, ne računati na pobedu, jer ona ipak ide po nekoj drugoj liniji (politika, zemlja koja ima novca i volje da organizuje takmičenje, pesma koja će popularizovati samo takmičenje, itd.) i - zabavljati se. :)

Nije danas lako održati interesovanje publike za takav događaj i da bi preživela i Evrovizija se mora modernizovati i činiti ustupke. I mi sa njom. 🙂

To je jedan veliki evropski TV show za razonodu i zabavu gledalaca. :D

Mislim da si previše optimističan. Jedino ako ti je plava boja Albanija?Ah, ne.
Svakako, za godinu dana Albanija će biti mnogo veća nego je ovde prikazano - štaznam, možda do srednje današnje Srbije. Naravno, Raška će biti pripojena Bosni, a Vojvodinu uzima Orban, po difoltu. Kao neko ko živi u Vojvodini, nemam ništa protiv, štaviše.

Btw, čemu ova karta na temi o EUrosongu?

Bilo bi lepo i svi mi bi bili ponosni kada bi Srbija imala paznju Svetske muzicke scene. Kao sto trenutni ima u sportu.
Imamo mi da ponudimo Evrosongu i mnogo lepse pesme, ali nazalost nesto istinski lepo bi bilo previse nametljivo na Evrosongu danasnjice.
Konstrakta je odlicno privukla paznju, ovaj momak nek privuce jos toliko i tim tempom kroz par godina mozemo da posaljemo nesto kao Lane Moje sto ce tada ljudi stvarno i da poslusaju jer cemo tada imati nekakav kredibilitet u tom iskrivljenom svetu.
A do tada dobro je da se neodusevljavamo nasim predstavnicima jer u suprotnom nista nismo uradili.

Radio televizija Srbije obaveštava gledaoce, da će, isključivo zbog unapred potpisanih ugovornih obaveza sa EBU - Evropskom radiodifuznom unijom, uutorak 9. maja i četvrtak 11.maja od 21 čas, na RTS 3 prenositi prvo i drugo polufinale takmičenja za “Pesmu Evrovizije”.
Predstavnik Srbije Luk Blek svoj nastup posvetiće svim tragično nastradalima.

Podsetimo, naš predstavnik Luk Blek juče je na Ceremonija otvaranja Tirkiznog tepiha Evrovizije 2023 pomenuo stravične masakre zbog kojih je Srbija zavijena u crno, i istakao da će nastu posvetiti Srbiji.

Luka je otkrio koliko mu je teško da se sada fokusira na izvođenje pesme, kao i kako se sada oseća.

- Ja ne bih rekao da sam sada najprofesionalnija osoba na svetu i da mogu sve da sakrijem. Ono što sam mogao da vidim na snimcima sa probe jeste da je bilo dosta besa. Ne znam kako to da objasnim, ali sada mnogo više želim sve ovo da ispevam, nego što sam ikada želeo. Došao sam tu, bio sam izabran, to je negde bila moja želja i moja karijera, ali sada već stvarno nisam sam - rekao je on za Telegraf.rs

Mlada muzička zvezda je otkrio kome će biti posvećena izvedba njegove pesme i polufinalni nastup.

- Kao što bi bilo i pre ovog događaja, bukvalno celoj Srbiji i pre ovoga, ali i Srbiji koja naizmerno pati. Ja ću dati sve što mogu da ponudim, celu svoju dušu u taj nastup.

Ovo je spisak zemalja koje nastupaju u prvoj polufinalnoj večeri:​

1. Norveška – Alessandra . Queen of Kings

2. Malta – The Busker – Dance (Our Own Party)

3. Srbija – Luke Black – Samo Mi Se Spava

4. Letonija – Sudden Lights – Aijā

5. Portugal – Mimicat – Ai Coração

6. Irska – Wild Youth – We Are One

7. Hrvatska – Let 3 – Mama ŠČ!

8. Švajcarska – Remo Forrer – Watergun

9. Izrael – Noa Kirel – Unicorn

10. Moldavija – Pasha Parfeni – Soarele şi Luna

11. Švedska – Loreen – Tattoo

12. Azerbejdžan – TuralTuranX – Tell Me More

13. Češka – Vesna – My Sister’s Crown

14. Holandija – Mia Nicolai & Dion Cooper – Burning Daylight

15. Finska – Käärijä – Cha Cha Cha

Pet država neće otići dalje, a kladionice danas, pred veliko otvaranje "Evrovizije", prognoziraju da će se Luke Black naći u finalu.
Kladionice ga stavljaju na 7. poziciju u današnjem polufinalu.

Prognoze na dan polufinala Evrovizije

Back