Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024. (Nemačka)

Koja reprezentacija osvaja prvenstvo?

• Ukupno glasova
    22
  • Anketa je zatvorena .
Jel ovo dobro za -U-staše?
Izgleda da će Žabari pobediti naše prijatelje ANALbance, mi ako želimo ići dalje moramo naše prijatelje pobediti a nadi da nam braća Kosovare to ne budu zamerili, al ajd opet kažem ja navijam da mi sve izgubimo utakmice, ovo danas sa Špancima je prosto bilo uživancija za pratiti, kako ga dobijamo zguza 3 komada

Šok u Njemačkoj: Navijač ubijen na otvaranju Eura! Preminuo je od uboda nožem, evo detalja​

Iako je Njemačka slavila s visokih 5-1 nisu svi imali razloga za slavlje. Nakon utakmice izboden navijač, a osumnjičenik se sam predao policiji, a razlog sukoba još nije poznat

Prema pisanju Bilda na sportskom terenu VfB Unterliederbacha u Frankfurtu izbila je masovna tučnjava i izboden je 31-godišnji Nijemac. Iako su policijske snage odmah stigle, 31-godišnjem navijaču nije bilo spasa.

Гледа фузбал Шпанија Рвацка...
Интонира се рвацка химна, рефлексно ома искључи тон.
И док иде шпанска химна исто држи искључен тон, кае "ма наницу им циганску, краду у сваком спорту, не волим ни њих" (кад игра Србија само српску химну одслуша и пева на сав глас (не зна текст), противничку или је исто искључен тон или пусти па се подсмева).
Приме Рвати гол, тргне се из фотеље, узима даљинац да пребаци на Хрт, помисли у себи "Ух како ћу сад да се засладим хехехехе". Нико у Србији не може да пусти Хрт 2, где је утакмица, изнервира се. Бесан. Сује им нану католичку.
Камера прикаже на трибини Ивану Кнол, гњечи га, престане да гледа фудбал и почне да тражи њене провокативне слике на интернету. Фаворизује.

Ja sam utiska da Hrvatska i nije tako loše odigrala niti delovala nešto potčinjeno i inferiorno u odnosu na Špance, onako imali su posed, fino su kombinovali, nisu delovali nesigurno, postavka igre je bila ok , imali su i neke fine napade, šanse pa čak i penal , ali eto primiše ta 2 gola za 2 minuta (gde je odbrana doduše baš mekano i mlako odreagovala, moralo je to mnogo oštrije pa i faul da se pravi ako treba) i to je bilo to, sad tih 2:0 nakon pola sata možda nije bilo pravedno niti oslikavalo pravi odnos snaga na terenu ali jbga to je fudbal a fudbal često ume da bude vrlo nepravedna i okrutna stvar.
Očigledno Španci su imali svoj dan kada im je sve išlo od ruke a kod Hrvata baš obrnuto i ono što je trebalo da udje nije ušlo, ono imali su lepe šanse i kod 1:0 da se ekspresno vrate u meč i kod 2:0 jako lepu šansu, pa i onda početkom drugog poluvremena a tek neiskorešćen penal je posebna priča i baš ništa im se nije dalo, ali jbga dešava, tako je to nekad u fudbalu (a i u životu).

Ali nista sad bilo pa proslo, nista im ne preostaje nego sto pre da zaborave na taj meč sa Špancima i da se fokusiraju na naredne 2 utakmice i naredne 2 utakmice ce pokazati da li je ovo protiv Španaca bio sam loš dan ili je ekipa zaista u padu forme i ovo definitivno nije njihovo prvenstvo.
Mislim da je i ovo drugo pa opet Bože moj, ne može se baš svaki put briljirati i postizati se rezultati u skladu sa željama, to ne može niko, eto recimo jedan Brazil pojam za fudbal pa evo već 20 godina nije napravio ništa značajno na Svetskim prvenstvima, Nemačka isto od tog SP u Brazilu 2014. već 10-ak godina praktično bez značajnijeg rezultata, jedna Italija eto propustila 2 Svetska prvenstva zaredom, Španci isto tamo od 2012. bez značajnijeg rezultata (osim beše jednog popufinala Euro-a pre 3 godine), Holandija isto jod od Brazila 2014. maltene ništa (sem eto mozda tog 1/4 Mondijala u Kataru), Englezi isto do onog polufinala u Rusiji i finala prošlog Euro-a sa Italijom decenijama su bili bez nekog značajnijeg uspeha, a svi znamo kakve su to reprezentacije i sta predstavljaju u svetu fudbala, pa prema tome ko kaže da sad jedna Hrvatska mora baš na svakom prvenstvu da briljira i igra u završnici, za tako nesto osim dobre igre i rada treba i neke kockice da se slože (kao što je bio slučaj u Rusiji i Kataru) i ono prosto ne može se baš svaki put (što ne znači odma da je sad neko kriv zbog toga ili da postoji neko na koga se može upreti prstom, prosto to je fudbal i to je sport).

Ja sam utiska da Hrvatska i nije tako loše odigrala niti delovala nešto potčinjeno i inferiorno u odnosu na Špance, onako imali su posed, fino su kombinovali, nisu delovali nesigurno, postavka igre je bila ok , imali su i neke fine napade, šanse pa čak i penal , ali eto primiše ta 2 gola za 2 minuta (gde je odbrana doduše baš mekano i mlako odreagovala, moralo je to mnogo oštrije pa i faul da se pravi ako treba) i to je bilo to, sad tih 2:0 nakon pola sata možda nije bilo pravedno niti oslikavalo pravi odnos snaga na terenu ali jbga to je fudbal a fudbal često ume da bude vrlo nepravedna i okrutna stvar.
Očigledno Španci su imali svoj dan kada im je sve išlo od ruke a kod Hrvata baš obrnuto i ono što je trebalo da udje nije ušlo, ono imali su lepe šanse i kod 1:0 da se ekspresno vrate u meč i kod 2:0 jako lepu šansu, pa i onda početkom drugog poluvremena a tek neiskorešćen penal je posebna priča i baš ništa im se nije dalo, ali jbga dešava, tako je to nekad u fudbalu (a i u životu).

Ali nista sad bilo pa proslo, nista im ne preostaje nego sto pre da zaborave na taj meč sa Špancima i da se fokusiraju na naredne 2 utakmice i naredne 2 utakmice ce pokazati da li je ovo protiv Španaca bio sam loš dan ili je ekipa zaista u padu forme i ovo definitivno nije njihovo prvenstvo.
Mislim da je i ovo drugo pa opet Bože moj, ne može se baš svaki put briljirati i postizati se rezultati u skladu sa željama, to ne može niko, eto recimo jedan Brazil pojam za fudbal pa evo već 20 godina nije napravio ništa značajno na Svetskim prvenstvima, Nemačka isto od tog SP u Brazilu 2014. već 10-ak godina praktično bez značajnijeg rezultata, jedna Italija eto propustila 2 Svetska prvenstva zaredom, Španci isto tamo od 2012. bez značajnijeg rezultata (osim beše jednog popufinala Euro-a pre 3 godine), Holandija isto jod od Brazila 2014. maltene ništa (sem eto mozda tog 1/4 Mondijala u Kataru), Englezi isto do onog polufinala u Rusiji i finala prošlog Euro-a sa Italijom decenijama su bili bez nekog značajnijeg uspeha, a svi znamo kakve su to reprezentacije i sta predstavljaju u svetu fudbala, pa prema tome ko kaže da sad jedna Hrvatska mora baš na svakom prvenstvu da briljira i igra u završnici, za tako nesto osim dobre igre i rada treba i neke kockice da se slože (kao što je bio slučaj u Rusiji i Kataru) i ono prosto ne može se baš svaki put (što ne znači odma da je sad neko kriv zbog toga ili da postoji neko na koga se može upreti prstom, prosto to je fudbal i to je sport).

Hrvatska prolazi klasicni balkanski sindrom sada idolopoklonstva cijele javnosti i naroda prema odredjenim polubogovima a ne igracima,potenciram ovo polubogovima jer takvo gledanje igraca svoje reprezentacije je klasicni balkanski sindrom al tako i u politici razmisljamo ne volimo promjene potrebni su ljudima Idoli i vjerovanje da su odredjeni ljudi nezamjenjljivi toliko puta vidjeno na Balkanu

Da to fudbalski jednostavnije objasnim sta sam htio reci ovim pocetkom komentara.Hrvatska je reprezentacija koja je zadnjih 10 godina biljezila sjajne rezultate ali kod njih i dalje nije doslo do smjene generacije u pravom smislu oni su izasli na ovaj Euro 2024 sa igracima koji su im igrali na Mundijalu 2014 (pa neko rekao bi pa dobro ima tu i novih ok,ima).Ali oni kljucni su tu sa Mundijala 2014 e a pazi to je bilo prije 10 godina.Pricam o Modricu,Perisicu, Brozovicu.Kovacic moze maximum jos jedno prvenstvo odraditi.Kramaric je jos sa Mundijala iz Rusije

2014 e u ocima hrvatske javnosti i naroda Modric je bio igrac ili Perisic,danas 2024 su to za njih nisu igraci vec polubogovi a polubogovi su nezamjenjivi,i tu pocinje balkanski sindrom.Modric danas da ima 46 godina npr,hrvati bi rekli on mora da igra nezamjenjljiv je.U svakoj normalnoj reprezentaciji on bi bio vec u penziji.Majstor u godinama je proslo vrijeme, sadasnjost pripada jednom Kukureli koji je u odbrani pojeo hrvatske matorce na terenu

Spanija 2014 ili 2016 e jedan tim.Spanija 2024 novi tim,novi igraci,cak ih nema ni iz Mundijala u Rusiji mozda jedino Karvahal kao stariji,al kod njih su svi igraci zamjenjiva roba

Back