Prvenstvo osvaja?

• Ukupno glasova
    19
  • Anketa je zatvorena .

kapetanmark

Buduća legenda
Poruka
43.901
Euro 2020 koji je zbog pandemije odlozen odrzaće se od 11 juna do 11 jula 2021 godine.
Tema se jos ne postavlja pa evo da krenemo bar da je otvorimo. Neko neka ubaci grupe i raspored utakmica. Ono sto mi se ne dopada je cinjenica da je Evropsko prvenstvo i pre pandemije planirano da se odrzi u dosta gradova širom Evrope. Po meni to nije pravi turnir gde je samo recimo domacin "koliko" toliko privilegovan ako mozemo reci bar zbog domaceg terena i publike.
Ovo nije realno i po meni podseca na kvalifikacije, jer cemo imati na primer situaciju gde ce u utakmicama kada su domacini Holandija, Italija,Engleska na svojim stadionima portiv "slabijih" reprezentacija prakticno imati tri boda u dzepu. Nema one neizvesnosti turnirske i neutralnog terena.
Fudbal dana vise nije nista drugo nego iskljucivo novac. Tako imamo i najave euro lige u fudbalu sto je apsurd jer ti "bogati" klubovi dobrim su delom u vlasnistvu arapa (koji veze sa fudbalom nemaju) i rusa (koji ajde nesto i znaju) i njima je samo novac bitan jer je to samo biznis.

Zanimljivo ce biti u grupi "smrti" gde su Francuska, Nemacka , Portugal i Madjarska, na ruku ide NEMCIMA JER SU DOMACINI TE GRUPE budimpesta i minhen pa nemacka sve tri utakmice igra u minhenu protv svetskih i evropskih prvaka.
Apsolutno nije fer!

ne kazem da nemci nisu sposobni da pobede ove reprezentacije na neutralnom terenu ali bi to bilo mnogo teze!

isto tako i za pirgave engleze , ONI SU PRIVILEGOVANI JER SEOSMINA FINALA, POLUFINALE I FINALE IGRA U LONDONU!

jasno je svima da ovi tutubani odavno nisu sta su bili nekada i da bez domacinstva ne bi bili ozbiljni favoriti...

zakljucak je da bi drzave trebale da otkupe iskljucivo polufinala i finala,a one koje imaju svog predstavnika i utakmice svoje reprezentacije. Pa nek uefa i svetski mocnici zaradjuju od svoje mame a ne od citavog sveta na tv prennosima sto ce ovaj put zbog korona virusa biti osnovni vid zarade!

Složio bi se da je toliko domaćina nepravedno. Ajde kad imaš 1 ili nekad 2 domaćina, netko mora organizirati to. Ali kad daš domaće utakmice na toliko mjesta, direktno favoriziraš te momčadi. Preciznije 9 reprezentacija će biti direktno favorizirano. Hrvatska npr. igra u grupi sa Englezima koji su domaćini u Londonu, i Škotima koji su domaćini u Glasgowu. Tako i Belgija u grupi igra protiv Danaca u Kopenhagenu, i Rusa u St. Petersburgu. Ne samo da nije pošteno jer nije neutralni teren, nego i moraju putovati toliko. Grupa smrti Njemačka, Portugal, Francuska, Mađarska- Njemačka je domaćin u svim utakmicama. Portugal i Francuska moraju u Budimpeštu, ali Nijemci Mađare čekaju na Allianz Areni. Nek otkinu Mađari koji bod ovima, to odmah utječe na poredak, možda čak i na prolaz skupine jer u 2 skupine samo prva 2 idu dalje.

20210306_054249.jpg

Od makedonaca i bod dosta...

Od hrvata ocekujem tvrdu bunkerasku igru ko u rusiji borbu za svaku loptu pa ako ih opet pogleda zreb i SVI FAVORITI BUDU NA DRUGOJ STRANI ZREBA KO ONDA (ARGENTINA FRANCUSKA BRAZIL BELGIJA) eto bunkeraskih doprvaka...

Modrić je za kantu za stari ves...

Od makedonaca i bod dosta...

Od hrvata ocekujem tvrdu bunkerasku igru ko u rusiji borbu za svaku loptu pa ako ih opet pogleda zreb i SVI FAVORITI BUDU NA DRUGOJ STRANI ZREBA KO ONDA (ARGENTINA FRANCUSKA BRAZIL BELGIJA) eto bunkeraskih doprvaka...

Modrić je za kantu za stari ves...

Makedonija možda može proći skupinu,ali ipak mislim da će prvak biti netko od Katoličkih zemalja jer ipak Vatikan ima prejaku ulogu

Poslednja izmena od moderatora:
Po mom skromnom misljenju na predstojecem EP Francuska i Portugal su glavni favoriti , Belgija je isto veoma jaka i u najuzem krugu favorita, videcemo koliko moze podmladjena Spanija , Italija mi deluje kao ekipa koja bi mogla da se vrati na velika vrata isto kao i Holandija koja mi deluje kao da se vraca i te dve ekipe bi mogle da budu neki favoriti iz senke, Hrvatska nakon sjajnog uspeha na SP u Rusiji i s obzirom na kvalitet igraca isto svakako ima cemu da se nada , sto se tice Engleza i Nemaca mislim da nece nista posebno uraditi.
Od ovih nazovi "manjih" ekipa nesto mi u ovom trenutku niko ne pada na pamet ko bi mogao da bude potencijalno iznenadjenje i da nesto uradi, ono Cesi su igrali vrlo dobro u poslednje vreme, Turci su isto na momente izgledali odlicno (pobedili Holandiju 4:3, odigrali 3:3 sa Hrvatskom, pobedili Ruse 3:2, odigrali sa Nemcima 3:3 u gostima Norvezane pobedili u gostima 3:0 , sa nama odigrali 0:0 i 2:2) , imaju jednu veoma mladu, poletnu i dobro ukomponovanu ekipu predvodjenu iskusnim napadacem Burakom Jilmazom koji iako je vec malo zasao u neke poznije igracke godine (36) ove sezone u Lilu je zaista odigrao sjajno , mozda i sezonu karijere i na 28 utakmica dao 16 golova i bio treci strelac francuske Lige 1 , takodje tu imamo recimo Dance i Svedjane te Skandinavce koji su onako standardno sasvim solidni, Ukrajince koji su dosta ovako tvrdi i nezgodni, dobro takticki pripremljeni i fizicki izuzetno cvrsti i odlicno pripremljeni i veoma je tesko igrati protiv njih i tesko da ikome leze.
Mozda ono neko od njih iznenadi i nesto ozbiljno uradi, mada opet ni na koga sad se ne bi kladio ili nesto sad da sam ubedjen da ce daleko da doguraju.

Inace bice veoma interesantno ispratiti i debitante Makedonce i Fince, pogotovo eto braca Makedonci ce nama ovde biti interesantni i voleo bi da oni mozda nesto urade i ostave neki dobar utisak.
Tako da podrska za nekadasnju pokrajnu Juzna Srbija gde je bila i nekadasnja srpska prestonica u Skoplju , a i ovako znam da i oni pretezno navijaju za Srbiju na velikim takmicenjima (nebitno dal se radi u fudbalu, kosarci, odbojci ili vec kom sportu, primera radi kada smo pobedili Amerikance i osvoji SP u kosarci u Indianapolisu 2002 ili EP 1995 u Atini ili SP isto u Atini 1998 ili EP u Turskoj 2001 na ulicama makedonskih gradova se isto slavilo i ludovalo kao i u Srbiji i Crnoj Gori), barem onaj makedonski deo Makedonije, onaj albanski deo verujem da ne ali iskreno zabole me za njih.
Generalno mislim da Makedonci nisu slucajno otisli na Euro, ovako kad pogledas imaju iskusnog Gorana Pandeva koji je vec prava legenda na ovim prostorima, tu je Elmas iz Napolija, Alioski iz Lidsa, Trajkovski iz Majorke, Ilija Nestorovski iz Udinezea, Ivan Trichikovski koji je promenio dosta klubova, igrao i u Crvenoj Zvezdi a trenutno je na Kipru, takodje tu e golman Stole Dimitrevski iz Rajo Valjekana, Darko Velkovski iz Rijeke, Ademi iz Dinamo Zagreba, onako nije to uopste tako lose i ovako kad im pogledas roster, klubove i lige gde ti igraci igraju reklo bi se da svakako tu postoji neka doza kvaliteta i to onako vec u nekoj relativno solidnoj meri , mada kapiram da je za njih i sam plasman na Euro istorijski rezultat i verovatno neki maksimum ali ko zna, sve je moguce, sad sta god uradili tamo verujem da ce ono dati sve od sebe , da ce se boriti koliko mogu i da se nece obrukati.

Back