Evropsko Indoor Prvenstvo u streličarstvu!!

Temerin!!
Varoš kraj Novog Sada i klub Castle Archery organizuju streličarski turnir u nedelju, 31.01.2021.
Željnih takmičenja je toliko da se mora pucati u dva termina. Šteta što publika ne može da prisustvuje
jer bi videla najbolje što srpsko streličarstvo ima, na delu.

Neki od nas!!

David2.jpg
Ognjen2.jpg
Jovica2.jpg

U nedelju 11.04.2021. na Petrovaradinskoj tvrđavi, streličarski klub Velos je organizovao prvi
ovosezonski Outdoor turnir. Format turnira je bio "Field", što će reći šetnja kroz prirodu, od mete
do mete i pokušaj da se pogodi šestica, a ne znaš razdaljinu.
Uživanje u roštilj kobasicama na kraju,
4.jpg

malo je pokvarila kiša, ali niko nije otišao nezadovoljan.

Veći deo je ovekovečio i naš prijatelj iz Zemuna, A.Plemić video klipom.

Logo Zlatiborac1.jpg

Jedan od najmlađih članova Streličarskog Saveza Srbije, SK Zlatiborac, organizovaće...
ne jedan, već dva streličarska rangirna turnira ali različitog tipa, u dve nedelje.

- Target turnir, sa distancama 70 i 50 metara, 9. maja, na pomoćnom terenu FK Zlatibor.
- Field turnir, sa 2x12 meta, nepoznata i poznata distanca (od 5 - 60 metara), 16. maja, na Tić polju.

Ko može neka svrati i upozna se sa ovim predivnim sportom.

Evropsko prvenstvo - Antalija​

Od četvorice takmičara iz Srbije, takmičenje nastavlja...nažalost, samo Ognjen Nedeljković, eliminacijama u 1/16, koje počinju u 14,15 a boriće se protiv Koumertas Stavrosa iz Grčke. Inače se Ognjen svojim rezultatom od 707 krugova u kvalifikacijama, približio rekordu Evropskih Igara iz Minska 2019. godine (708), koji je u njegovom vlasništvu, a time je zauzeo 8. mesto.
Držimo mu palčeve.

Ognjen2.jpg

Zajedno sa Ognjenom, u kompaund stilu takmičio se i Stefan Žikić i sa 694 kruga je zauzeo 43. mesto u kvalifikacijama te je u prvom kolu eliminacija naišao na hrvata Domagoj Budena i tesno izgubio (142:143).

Pored njih dvojice, olimpijskim lukom za kvotu za Olimpijske igre u Tokiju su se borili Jovica Velimirović i Dragan Svilanović. Jovica je sa 616 krugova u kvalifikacijama zauzeo 73. dok je Dragan sa 549 krugova zauzeo 94. mesto.
Obojica su izgubili u prvom kolu eliminacija, Jovica od Lovre Černija iz Hrvatske, a Dragan od Galsana Bazarzhapova iz Rusije.

Što se tiče SK Velosa, turnir u Kikindi je prošao savršeno, skoro u svakoj kategoriji
u kojoj je klub imao predstavnika, uzeta je medalja.
Posebno se istakla momčina u juniorskoj konkurenciji i verovatno naš predstavnik
na OL 2024...pod uslovom da ga ne savlada mladost-ludost :hahaha::hahaha:

Koncentracija je jako bitan faktor u streličarstvu :D:D

Pogledajte prilog 655640
Komotno si mogu dodati Vanga pored onog Baba??? :dash::hahaha::hahaha:
Savladalo ga...šteta!!

Trenirao sam strelicarstvo pre mnogo vremena, i drago mi je sto postoji ovakva tema na forumu. Da se pohvalim, bio sam u svoje vreme pionirski prvak Nisa, a onda me odveo zivot na neke druge strane. :)

Za povratak pravoj stvari nikada nije kasno :D:D, bar rekreativno...još kad krene pucanje na otvorenom,
pa bez najmanje tri sata na vazduhu ne možeš da prođeš :D.
U Nišu imaš dva kluba, SK Niš i SK NAISSUS2003...ne znam tačno ali verujem da ti za rekreaciju ne treba
ni oprema jer je oni poseduju. SS Srbije

Back