Evropski sud osudio sovjetskog partizana za genocid

krauterbox

Iskusan
Poruka
5.492
Ревизија свих догађаја и учесника у том периоду. Да се истера на чистину ко је ту био са ким у комбинацији,ко је радио злочине, ко је друге гурао у рат и за чије интересе, све. Од А до Ш. Доста је било продавања магле.
Нацисти су претресени до танчина. Ајде мало да видимо и остале. Да ли се слажеш?
Nacisti nisu pretreseni do tančina.

Dokaz za to je prisustvo solidnog broja homo svastikusa i na ovom forumu.

A u ovom ostalom što si napisao nisi bio baš sasvim jasan Pjotr Nikolajeviču!
Šta npr. znači revizija svih učesnika?

A inače ono drugo što si nabrojao to ne može revidirati ono što sam ja pomenuo "razlozi, uloge, doprinos i rezultati" .., to može samo da dovede do novih saznanja, koji suštinu ne mjenjaju.

A ja sam upravo mislio na mjenjanje suštine, evo npr. mislio sam na to kada povodom 9. maja 2005. predsjednica Latvije Vaira Vike-Frajberga kaže da do WWII ne bi ni došlo da nije bilo dogovora Ribentrop-Molotov.
http://www.president.lv/pk/content/? cat_id=603&art_id=5

E Pjotr nikolajeviću to je revizija!

Na praktičnom nivou ona ima posljedice tipa Kononova ili u Litvi primjer Jicaka Arada, izraelskog generala i čovjeka koji je 20 g. obavljao funkciju direktora Jad Vašema, a protiv kojeg je 2007. Litvanija, na osnovu njegove knjige, u kojoj je opisao kako je kao partizan ubijao litvanske naciste tokom WWII, podigla optužnicu za izvršeni genocid nad litvanskim narodom.

Možda ti nije jasno (i meni nije bilo odmah jasno) pa ću da ponovim - elem Litva, država koja ima najviši procenat ubijenih Jevreja u WWII i to zahvaljujući svesrdnoj pomoći domaćih dobrovoljaca, optužuje jednog od 5-6% preživjelih litvanskih Jevreja da je u toku WWII izvršio genocid nad Litvancima!

E to ti je ta revizija na mikro nivou ... e pa poserem se ja na tu reviziju!

U toj istoj Litvi 2008. policija je ispitivala Fani Brantovski, 86 godina staru bibliotekarku Instituta jidiša i u vezi njezine uloge u partizanskom pokretu, ali ponajviše po pitanju aktivnosti u istom tom pokretu Rahele Margolis .., a te aktivnosti su po litvanskoj prokuraturi okarakterisani kao zločini protiv litvanskog naroda.
Margolis je posebno trn u oku litvanskim revizionistima. Ona je pronašla i objavila zapise Kazimira Sakoviča o masovnom gubilištu Panerjaj u blizini Viljnusa.

I to je takođe modalitet one revizije na koju sam ja mislio ... popišam se ja na tu reviziju.

I kada smo već kod Litve da li možda znaš da se trenutno u Litvaniji vodi oko 240 procesa i istraga protiv sovjetskih ratnih zločinaca, ako su kao ova gore tri pomenuta onda ono "sovjetskih ratnih zločinaca" ide pod navodnike.

A poređenja radi u istoj toj Litvi, od momenta kada je postala nezavisna nijedan naci-zločinac nije proveo ni minutu u zatvoru. Dvojica su istina kao suđeni, jedan je umro po dolasku iz SAD u Litvaniju, a drugom je zbog starosti (87g.) kazna oproštena.

E to je isto posljedica revizionizma ... (što bi rekao mnogopoštovani kolega Pobedonoscev) prdnem ja na tu reviziju.

A stvar je u suštini Pjotr Nikolajeviču jednostavna.

Iza ovih prljavih intencija stoji kao prvo kompleksaški ultra-nacionalizam, koji jednostavno nije u stanju da prihvati da njegova vizija idealne, pravedničke nacije žrtve, može biti bilo čime uprljana i koji je zbog toga spreman na sve da bi tu viziju "objelio".

Kao drugo, tu je i tradicionalni stari dobri antisemitizam sa svojim pritupim stereotipima.
Profesor Aleksandravičus sa Kaunaskog univerziteta kaže da je ubičajeni stav Litvanaca da su njihovi djedovi ubijali Jevreje, da bi se osvetili za zlo koje su im nanijeli komunisti, koji su naravno Jevreji, jer je to njima u biti.
Tako da, zaključuje Aleksandravičus, rašireno mišljenje je da je tu u pitanju bilo ono biblijsko oko za oko, zub za zub i da su Litvanci i Jevreji sada kvit.

Treće je opet jedna mržnja - rusofobija. No ona je naravno dopunjena i sa određenim elementima savremenih geopolitičkih shvatanja.
Ista odgovornost SSSR-a (a time i njegove pravne nasljednice Rusije) i Njemaca, otvara mogućnosti da Rusija bude prinuđena plačati reparacije, da se ponižava kroz dugogodišnje nacionalno pokajanje i da joj se izbije moralno pravo da igra ulogu bilo kakvog faktora i na lokalnom i na globalnom nivou.

I zato je potrebno okriviti SSSR i Njemačku za početak WWII i zato je bitno izjednačiti apsolutno sa relativnim zlom, svesti ih na nekakav zajednički totalitarni nazivnik.

Zato je potrebno i relativizovati i genocid nad Jevrejima, ne primitivnim otvorenim negiranjem, nego odricanjem njegovog unikalnog karaktera i stavljanjem ga u isti red sa sudbinom Pribaltičkih naroda u doba SSSR-a.
A ta sudbina je uz dodatne modifikacije i dopune tog pojma okarakterisana upravo kao genocid.

Pojava tih novih mnogobrojnih genocida jednostavno briše jedinstvenost holokausta - on ni po čemu više nije jedinstven, on je samo jedna od epizoda tog opšteg povratka u varvarvarstvo, kada su svi ubijali sve.

On kao takav više ne može biti ni centralnim grijehom XX vijeka. To mjesto treba da zauzme dogovor Ribentrop-Molotov, koji stoji na početku svih tih mnogobrojnih stradanja.

I to je taj revizionizam na koji sam Pjotr Mihajloviču ja mislio.

С.Р.Н.

Zainteresovan član
Poruka
459
Šta li se to desilo ... bili su sasvim pristojni podanici koliko ja znam ... ili možda griješim, možda su i u ono doba bili nakot?

''Совјетска власт почива на јеврејске мозгове, летонске бајонете и руске глупаке''

''Не тражи џелата, нађи Летонца''

Пост револуционарне народне пословице

gost 214153

Poznat
Poruka
7.802
Nacisti nisu pretreseni do tančina.

Dokaz za to je prisustvo solidnog broja homo svastikusa i na ovom forumu.

То може да се тумачи на разне начине. На пример ако сви пљују једног лошег а половина пљувача је радила исте ствари као тај један лош, ту нису чиста посла.

Šta npr. znači revizija svih učesnika?

На пример да се баци поглед на Брите и амере и њихову улогу у ВВ2. ( о том периоду је овде реч )

A inače ono drugo što si nabrojao to ne može revidirati ono što sam ja pomenuo "razlozi, uloge, doprinos i rezultati" .., to može samo da dovede do novih saznanja, koji suštinu ne mjenjaju.

Ух, професоре мењају и те како. Нова сазнања која нису опште позната и призната бацају сасвим нову светлост на све учеснике, њихове улоге и ''доприносе''. Да ли су ''савезници'' имали снимке логора у Немачкој и да ли су знали шта се тамо дешава?

I to je takođe modalitet one revizije na koju sam ja mislio

Слажем се да све треба погледати. Обе стране.

Pojava tih novih mnogobrojnih genocida jednostavno briše jedinstvenost holokausta - on ni po čemu više nije jedinstven, on je samo jedna od epizoda tog opšteg povratka u varvarvarstvo, kada su svi ubijali sve.

Не брише холокауст, сам си навео то у последњем делу овог цитата.

I to je taj revizionizam na koji sam Pjotr Mihajloviču ja mislio.

Ти си мислио на тај а ја сам мислио на све. Историјски ревизионизам је много добра ствар. Није све црно бело као што изгледа на први поглед. Слажеш се?

velke712

Elita
Poruka
24.631
... Možda ti nije jasno (i meni nije bilo odmah jasno) pa ću da ponovim - elem Litva, država koja ima najviši procenat ubijenih Jevreja u WWII i to zahvaljujući svesrdnoj pomoći domaćih dobrovoljaca, optužuje jednog od 5-6% preživjelih litvanskih Jevreja da je u toku WWII izvršio genocid nad Litvancima!

E to ti je ta revizija na mikro nivou ... e pa poserem se ja na tu reviziju!...

та ревизија... хммхм... сироти мали хрчки још не знају којем се привољети царству.
наиме, они се уставом позивају на националну антифашистичку традицију (???), иако су им хитлер и мусолини направили ендехазију и они слали пукове на источни фронт, а антифашистички устанак је подигнут у месту срб!!
шта рећи

С.Р.Н.

Zainteresovan član
Poruka
459
Znači odjednom su podivljali?

A do tada su bili oličenje kulturnih, pitomih i odanih podanika.

Interesantno!
Па нико није ни рекао да су били како кажеш питоми, културни, а јесу били можда само одани. Веома слично Кавказцима. Шта ми причамо кад је и обичан народ у тим временима подивљао кад му се нудили пуне шаке свега, а смирио се па и уплашио кад добио лакат и то у зубе право.

vracaracc

Buduća legenda
Poruka
38.315
Revizija nacista?

равизија комунистичка верзије историје..........као код оног твог хелера за кога тврдиш да је аустријски оџачар, пилот, и који се погавши из словенија слика са комунистима у околини чачка у пешадијској униформи са све наци ознакама (пилот - официр а овај се слика као обичној војничкој пешадијској униформи) а потом гине...и то све 1941.

Баш такве верзије историје

al bundy

Legenda
Poruka
63.974
To ce da vazi kada vam vratimo za svu onu zaklanu decu i pobijene , silovane i poklane zene.
Znas , to sto kazes , prva je teza svakog zlocinca .
Mngo nam dugujete , da bi tako serendali .
Sro nisu kod kuce sedeli , nego nagrnuli u Rusiju da pale sve od reda .
Dakle , kad im jednog dana , za jedno40 godina rusi poubijaju jedno 50 posto populacije , nek onda oni Litvanci sednu lepo i kazu , da osveta nije legitimna .
Cekaj , sto Rusi nisu sedeli kod kuce nego su zajedno sa Hitlerom PRVI napali i okupirali Litvaniju i druge dve balticke drzave 39. ? :think: Znaci po tvojim kriterijumima osvete iLitvanci su imali puno legitimno pravo da rade sve to sto su radili po SSSR-u iza Wermahta ,kao legitiomnu osvetu za za ruske zlocine i agresiju iz 39. .:think: Nisu Litvanci i ostalii Estonci tek tako iz cista mira napali Rusiju , vec su ovi prvi udarili na njih . Ili to vazi samo kad se Rusi svete , a za ostale ne vazi . :lol:

velke712

Elita
Poruka
24.631
264539sbt0e37umxaf6.gif

Alekasandar3

Buduća legenda
Poruka
35.709
равизија комунистичка верзије историје..........као код оног твог хелера за кога тврдиш да је аустријски оџачар, пилот, и који се погавши из словенија слика са комунистима у околини чачка у пешадијској униформи са све наци ознакама (пилот - официр а овај се слика као обичној војничкој пешадијској униформи) а потом гине...и то све 1941.

Баш такве верзије историје

Litvanci koji su ubijali Ruse su žrtve?

Onda su i ustaše pobijene u Sloveniji - žrtve?

gost 214153

Poznat
Poruka
7.802
A sto su Rusi zajedno sa svojim saveznikom Hitlerom ,prvi ubijali Litvance i okupirali Litvaniju i druge 2 balticke zemlje i pola Poljske ? :think:

Немој тако, то се не рачуна. То је револуција праведника. Ко је рекао да су комунисти сарађивали са нацистима?
Сад си појединима опалио шизофренију.:lol:

al bundy

Legenda
Poruka
63.974
Немој тако, то се не рачуна. То је револуција праведника. Ко је рекао да су комунисти сарађивали са нацистима?
Pa i ja nisam pristalica teorije da su nacisti i Staljin bili isto zlo u tom trenutku i nesumnjivo je da je sire Hitler bio opasniji i stetniji jer je imao pik na druge zemlje ... ali su komicne teorije ovdasnjih veseljaka da kada Sovjeti krenu PRVI da zajedno sa Hitlerom okupiraju i ubijaju Estonce , Poljake i ostale onda je to bas super , ili u drugom slucaju se ustvari nije ni desilo ... a kada ovi drugi sa tim istim Nemcima posle ubijaju Sovjete to je zlocin neslucenih razmera ... :mrgreen:

velke712

Elita
Poruka
24.631
A sto su Rusi zajedno sa svojim saveznikom Hitlerom ,prvi ubijali Litvance i okupirali Litvaniju i druge 2 balticke zemlje i pola Poljske ? :think:

ма те прибалтичке вукохебине су пре ионако биле део руског царства, само су дошли по своје, чуј глупости, они ово оно џа бу...
мада, да сам на њиховом (руском) месту не бих више ишао тамо, нешто је у том региону озбиљно болесно и сјебано,
и један од спиритус мувмента нацизма је био неки розенберг из прибалтика. труло је тамо нешто одавно

ernauton de carmainge

Domaćin
Banovan
Poruka
4.363

Sad ce da se pojavi neko sa onim najdebilnijim od svih debilnih argumenata - To su bili Sovjeti, nisu Rusi :hahaha1:

al bundy

Legenda
Poruka
63.974
ма те прибалтичке вукохебине су пре ионако биле део руског царства, само су дошли по своје, чуј глупости, они ово оно џа бу...
мада, да сам на њиховом (руском) месту не бих више ишао тамо, нешто је у том региону озбиљно болесно и сјебано,
и један од спиритус мувмента нацизма је био неки розенберг из прибалтика. труло је тамо нешто одавно
Znaci sutra da ti dodje u Srbiju neki Mula Jusuf ili nazovimo ga Erdogan Efendija i ponovo zavede vakufe,timare,sandzake i zulum po Srbiji i ostatku balkanskih banana drzava ,to bi bilo bas OK jer je sve ovo ispod Dunava i Save ionako bilo deo Otomanskog carstva , samo dosli ljudi po svoje kako kazes .z:D

velke712

Elita
Poruka
24.631
Znaci sutra da ti dodje u Srbiju neki Mula Jusuf ili nazovimo ga Erdogan Efendija i ponovo zavede vakufe,timare,sandzake i zulum po Srbiji i ostatku balkanskih banana drzava ,to bi bilo bas OK jer je sve ovo ispod Dunava i Save ionako bilo deo Otomanskog carstva , samo dosli ljudi po svoje kako kazes .z:D

па тешко да турска има исти положај према србији као русија према прибалтику, пјандуро пјана z:D z:D
турци да би дошли овде морају да прегазе бугарску ил грчку и македонију,
а руси се граниче са тим твојим розенберг вукохебинама које браниш по форуму
мсм поређење ти је лига шампиона z:D