Европска унија одобрила преговарачке оквире за Украјину и Молдавију, покретање преговора 25. јуна

комшија

Stara legenda
Banovan
Poruka
93.455
1719187992458.png


Evropska unija odobrila pregovaračke okvire za Ukrajinu i Moldaviju, pokretanje pregovora 25. juna1719188081348.png


21. jun 2024.

BRISEL - Države članice EU odobrile su pregovaračke okvire za pristupanje Ukrajine i Moldavije tom bloku, čime se otvara put za pokretanje pregovora 25. juna u Luksemburgu, saopštilo je danas belgijsko predsedavanje EU.

"Savet EU usvojio je opšte stavove EU, uključujući pregovaračke okvire za pristupne pregovore sa Ukrajinom i Moldavijom. Time se otvara put za pokretanje pregovora u utorak 25. juna u Luksemburgu", navodi se u objavi na društvenoj mreži Iks.

Stalni predstavnici EU postigli su 14. juna načelni dogovor o okviru za pristupne pregovore između Ukrajine i Moldavije.

Prethodno je Evropska komisija saopštila da Ukrajina i Moldavija ispunjavaju sve kriterijume potrebne za formalni početak pregovora o članstvu u EU.

Zemlje EU odlučile su 14. decembra da počnu pregovore sa Ukrajinom i Moldavijom o pristupanju Evropskoj uniji nakon što je mađarski premijer Viktor Orban napustio salu na početku glasanja i tako omogućio da odluka bude doneta jednoglasno.

link

Па зар то није фантастично?! Херојска и братска Украјина и Молдавија корацима од седам миља грабе према ЕУ! Прави Јевропљани у Брислу знаду да се Јевропа данас брани у Украјини!
 

Back
Top