Evropska komisija predložila suspenziju sredstava opredeljenih za Mađarsku

ScipioAfricanus

Stara legenda
Poruka
85.007

Evropska komisija predložila suspenziju sredstava opredeljenih za Mađarsku​


Evropska komisija predložila je da se suspenduje izdavanje sredstava Mađarskoj u vrednosti od oko 7,5 milijardi evra, zbog zabrinutosti oko demokratskog nazadovanja i mogućeg lošeg upravljanja EU sredstvima.


Evropski komesar za budžet Johanes Han rekao je da, uprkos merama koje je Mađarska predložila za ispravku nedostataka, Evropska komisija preporučuje suspenziju dela preuzetih obaveza za tri operativna programa u okviru kohezione politike, u procenjenom iznosu od 7,5 milijardi evra.
Koheziona sredstva, jedan od najvećih delova budžeta EU, pomažu zemljama da unaprede svoje privrede i infrastrukturu do EU standarda.

On je rekao da Mađarska do 19. novembra treba da odgovori i ispravi zamerke koje je navela Unija.

Da bi preporuka stupila na snagu, treba da je odobri kvalifikovana zemalja članica Unije, što znači 55 odsto od 27 zemalja članica Unije koje predstavljaju najmanje 65 odsto ukupnog stanovništva EU.

Evropska komisija gotovo deceniju optužuje mađarskog premijera Viktora Orbana da rasformirava demokratske institucije, preuzima kontrolu nad medijima i krši manjinska prava. Orban, koji je na vlasti od 2010. godine, odbacuje te optužbe.

U obraćanju posle sastanka EU komesara u Briselu, koji su jednoglasno odobrili ovaj predlog, Han je pozdravio predlog Mađarske za ispravku problema, navodeći da njeni predlozi „idu u dobrom pravcu“.

Mađarski mediji su javili da se Orban sprema da objavi nove zakone već u ponedeljak.
https://rs.n1info.com/svet/evropska...spenziju-sredstava-opredeljenih-za-madjarsku/

Konacno i ovi nacisti da se kazne. :bravo:
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.