Evropska komisija je novčano kaznila Valve i pet izdavača za geo-blokiranje Steam igara

Smartanabil

Buduća legenda
Poruka
29.306
Evropska komisija je novčano kaznila Valve i pet izdavača za geo-blokiranje Steam igara


Evropska komisija je novčano kaznila Valve, vlasnika Steam platforme za PC igre, kao i pet izdavača PC igara. Ukupna kazna za ove kompanije iznosi 7,8 miliona evra, a izrečena je zbog kršenja antimonopolskih zakona Evropske Unije.

Uz Valve, kažnjeni su izdavači Bandai Namco, Capcom, Focus Home, Koch Media i ZeniMax. Svim kompanijama se na teret stavlja da su ograničavale pristup Steamk ključevima zasnovano na geografskoj lokaciji, za korisnike u EEA (European Economic Area), čime su prekršena pravila EU tržišta.

U okviru zakona EU.ključevi za igre koji su kupljeni u okviru Evropske Unije bi trebalo da mogu da se aktiviraju u okviru EEA zemalja. Bandai Namco, Capcom, Focus Home, Koch Media i ZeniMax su ograničili pristup svojih kodova za igre na nekim teritorijama.

Pomenute kompanije su odlučile da sarađuju sa Evropskom komisijom, što je njihove kazne smanjilo za 10-15%, dok je Valve odbio saradnju i kažnjen je sa 1,6 miliona evra.

Izvor: Overclock3d
 
Valve ne oseća tu kaznu koliko je to snažna platforma. Ali se pitam što je odbila saradnju. Za ostale razumem jer monopol nije dobar i to treba da saseču i prihvate neke stvari, ali šta je sa Valve? Koja je to politika zbog koje odbija saradnju.
Verovatno su odbili bas zbog toga sto su jaki i sto mogu samostalno
 

Back
Top