Европејцима

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa yebote sta ima da te podseca kad je jasan plagijat?

Al' Rumenka je u pravu. A i ja sam u pravu.

Јесте, "батице, у праву си.
На селу се боду ножевима, а у граду се боду у вену. Као у улазу зграде, код моје кеве, у центру града. Да знаш да ми је лакнуло кад сам се одселио.
Ја сам као и Цане из Брејкерса Београђанин који више не живи у Београду. И драго ми је што је тако.
Уз то сам Европљанин који то више није :wink:

kolbt0.jpg

Ово је симболична слика данашње Европе....

"Suze" za Mondijaliste -

"Srbi su oduvek po tradiciji, civilizacijski i istorijski pripadali narodima anitifašističke provinijencije. Pa mi smo još kao deca, u školi, pre nego krenemo u klozet na pišanje govorili: ‘’Idem da pustim koju suzu za Hitlera'’.

Piše: Igor M. Đurić, 02.06.07

Zar je potreban veći dokaz o tome kako smo antifašistički vaspitavani još od školskih dana . O tome kako niko nije hteo da bude ‘’nemac'’ kad smo se igrali rata ne vredi ni trošiti reči . Priznajem , tada nismo hteli , a bogami ni smeli , da budemo ni četnici ali kada se sada prisetim : titrali su nam neki grčevi na usnama i oči su bile suznije no inače kad su čak i Bulajićevi četnici jurišali na nedužne i ničim izazvane partizane . Nije ni čudo : većina nas je ipak imala dedovske dominantne krvi u sebi .

Najveći je problem što se kod nas danas patriotizam i nacionalizam odmah mešaju sa fašističkim ideologijama a analogije koje kasnije samim tim uslede stvaraju sliku koja nije baš za ‘’diku i ponos'’ .

Ja zaista ne vidim ni jedan razlog , a u tome da sam u pravu utemeljilo me je i boravak u Sjedinjenim Američkim Državama , da patriota i nacionalista ne može biti obrazovan , kulturan i tolerantan čovek ?!? Čovek koji poštuje svet oko sebe a pre svega kroz poštovanje moralnih normi i principa svoga naroda . Zašto patriota ne može biti ono najbolje što njegova zemlja nudi ? Pa inače i pre svega , jedan srpski i evropski patriota i nacionalista jeste u svojoj osnovi antifašista . Jesu to i ovi drugi , sad da me ubiješ ne mogu da se prisetim kako bi ih najtačnije definisao , pa zato neka samo i na tome ostane : ‘’ovi drugi'’ . Ovi Bulajićevi .

Ipak , muči me dilema : ne znam zašto čovek u nas , danas , ne može biti biti nacionalno i patriotski nastrojen a da ujedno bude evropski i svetski orjentisan ?!? Samo da me se manu priča o tome kako je danas najveći patriotizam odreći se svoje nacije u ime boljeg evropskog života . Zašto bi smo mi bili prvi koji to čine kad niko pre nas nije uradio ništa slično . Neistina je da patriota i nacionalista ne može biti evropski čovek . To su laži ( koje prelaze u zablude ) i floskule koje nama podmeću u želji i nameri da nam ubiju i jednu i drugu težnju i soluciju . Oni koji propagiraju ‘’evropsku Srbiju'’ i za to dobijau pare te iste pare dobijaće sve do onog dana kad Srbija zaista ne uđe u Evropu , posle toga njihovo postojanje više nema smisla , pa vi sad viditi gde su njihovi interesi .

Ubijajući u nama ‘’srpsko'’ oni otežavaju i onemogućavaju naš put u ‘’evropsko'’ , i ujedno , gadeći nam ‘’evropsko'’ oni u nama zatiru nacionalne korene bez kojih ne možemo i naš nacionalni identinet .

Ko su ‘’oni'’ ? - nije važno ako znamo ko smo mi i kuda želimo da idemo . Ako znaš ko si , bez kompleksa ali i glorifikacije , ti si onda patriota . Ako znaš gde ideš onda si svetski i evropski čovek .

Naši najveći evropejci kroz celu istoriju , pa i danas , nikada se nisu odricali svog srpskog identiteta , ponosili su se njime i time su potvrđivali svoje veličine .

Najveći Srbin je onaj koji poštuje druge narode , onaj koji je moderan u shvatanjima života i društva ali i onaj koji je konzervativan kada su nacionalni interesi u pitanju .

Zato , ne smemo nasedati na provokacije i podmetanja da se moramo odreći ‘’srpskog'’ u ime ‘’evropskog , da su nacionalizam i patriotizam primitivni oblici poistovećivanja sa svojim narodom i da je to u osnovi fašizam , i to sve od strane protuva koje to čine za novac. Ali isto tako ne smemo podleći ni primitivnom nacionalizmu koji svoje osnove ima u mržnji prema drugima a ne u poštovanju svoga , i drugoga , i koji šteti odlasku među drugi svet i kulture a koji propagiraju glupi i neobrazovani ( oni doduše ne za pare nego iz ubeđenja ).

Zato je formula: za dobrobit Srbije moraju se na istom mestu sa istim ciljem okupiti ‘’evropski Srbi'’ i ‘’srpski Evropejci'’ i da tako ujedno čine dobro svojoj zemlji, svom narodu i drugim narodima.

Ja sam gore pomenuo Ameriku i šta sam naučio od njih ?!? Naučio sam se da budem patriota, da volim svoju zemlju i da se borim za nju – kao što to oni čine . Oni svoj patriotizam iskazuju na svakom koraku . Na svakoj kući je okačena američka zastava , svaka kola imaju nalepnicu ‘’Podrška trupama'’ , svaka kulturna ili sportska manifestacija započinje američkom himnom . Ja se razalikujem od Amerikanaca po tome što bih se borio za svoju zemlju braneći je , oni se pak bore napadajući druge narode po celom svetu . Ipak , o patriotizmu se treba učiti od njih . Ko ima malo pameti , dosta mu je da shvati koliko su prazne priče nekih po Beogradu kako je patriotizam nešto retrogradno , nešto čega se treba odreći ako hoćemo u svet .

Zato , vaspitavajte svoju decu da pišajući ‘’pustaju suze'’ za sve one posle Hitlera koji su činili zlo Srbima i čine ga i danas i nećete pogrešiti . Kad se jednom nauče uvek će znati kad treba i za koga posle toga pustiti i pravu suzu . Evo baš sada i ja krećem put klozeta da ‘’pustim po koju suzu'’ za neke u Srbiji koji pišaju po mom patriotizmu."

Igor M. Đurić

Niko nije rekao da Evropa nema vrednosti , kao i uzas od istih, ali ne moze vrednosti drugih da brise gumicom svojih ne vrednosti................radi stvaranja tzv."jedinstva ili globalizacije" drugih u svim sverama postojanja.

Ostajem pri svome. Sve sto vredi je ovde. Van Evrope i njenih kolonija i jedno tri stare civilizacije (Kina, Japan, i... treca mi ne pada na pamet) sve na svetu je gola kita. I smrdi, i blato je do kolena, i urodjenici se bodu nozevima.
I prema tome se treba ravnati.

ok brate, samo manje eksportirajte nama zuluima, razumes, brinem se vec da vam se ne potrosi...

Covek je zaljubljen u Evropu i tu je tacka, kako i sam rece. O povrsnosti njegovih argumenata suvisno je raspravljati. Ceniti ovu Evropu zbog Betovena je isto sto i ceniti vrhunskog slikara, koji je usput i serijski ubica i po svaku cenu nastojati biti u njegovoj blizini. Sta li on smatra pod "Evropom" verovatno ni sam nije siguran. Da li on ovu danasnju Evropu, smatra naslednikom, na primer, anticke grcke ili Vizantije?

Ko njega M.Vidojkovica shvata "ozbiljno ili ti pametno" kako li tek sebe sagledava....

Питај "председника" (не мог) Тадића... он на Сајму оде на штанд па демонстративно купује њеогве књиге:lol:
Е сад, ко Тадића схвата озбиљно:roll:

evroazija je glupost
evropa je mrtva
zhivela eurabija

Е хебига, само да ли је то више :sad::sad::sad: или :twisted::twisted::twisted:
Ево и "златне средине" :evil::evil::evil:
Спаса нам нема - пропасти не можемо ;-)

granice evrope pre svega geografski nisu UOPSTE definisane. niko i nikada nije prirodnim granicama omedjavao evropu, izuzev cesto izrabljivanog urala kao krajnje istocne linije. ali i ta je granica cisto ideoloska, ural ne predstavlja nikakvu liniju posle koje ide nesto sasvim drugacije. ural je taj status dobio upravo zbog mongolsko-tatarskog istorijskog faktora, kada su 'evropljani' demarkacionu liniju u svojoj defanzivi uspeli da zadrze na uralu. evropa je prvi put dobila neku svoju opstu 'evropsku' svest samo kroz svoj otpor mongolima, tj kasnije, velikoj tartariji. i to je bila cisto politicka vatikanska konstrukcija, slicno americkoj konstrukciji paradigme "zapadne demokratije" tokom epohe hladnog rata sa "komunistickim azijatima". znaci, pojam evrope je samo politicki pojam, i tokom istorije podleze isuvise velikim kolebanjima i manipulacijama da bi zadrzao svoje pravo na postojanje. tu bi rec definitivno trebalo izbaciti iz (makar politickog) recnika. ako se nastavi i dalje sa 'evropskom' zvakom u onom pravcu u kojem to ide u poslednjem veku, onda bi je trebalo nazvati tacnije - sveto rimsko carstvo franacke nacije, ili u svojoj restaurisanoj varijanti, kada se restaurise istocna vizantijska imperija zajedno sa centr. azijom, jermenijom, gruzijom, turskom itd - sveto rimsko carstvo. to bi odgovaralo politickoj i teritorijalnoj omedjenosti zloupotrebljavanog i praznog pojma 'evropa'. ovako, mrka kapa. zapravo, posto reci svejedno ne znace bas puno - mrka kapa u svakom slucaju. jednostavno, sve te drzave 'evrope' izgradile su svoj 'identitet evropljana' iskljucivo kroz dve kontradikcije - 'antivizantizam i antislovenstvo/azijstvo'. jasno je da narodi koji svoj grupni identitet ne grade prirodnim putem, unutrasnjim kulturnim resursima, vec kroz cisto negiranje neceg/nekog drugog, jednostavno moraju biti osudjeni na propast. "evropa" je projekat bez fundamenta, ako i mozemo da priznamo da postoje neki narodi kao englezi, nemci i francuzi (iako su to samo nacije, sa pojmom naroda imaju malo veze), onda nikako ne mozemo da priznamo da postoji neka nezavisno, sama sobom utvrdjena evropa. evropa ka prosto - "ne-vizantija", "ne-azija" ili "ne-slavija" je potpuna besmislica. infantilno i glupo. ako vam se to danas cini neociglednim, proucavajte malo nastanak tog gradjanskog evropskog identiteta u sprezi sa kljucnim istorijskim faktorima pocev od renesanse na ovamo. videcete da nikakve unutrasnje kohezije nikad nije bilo. samo vestacki usadjen strah i zazor od "Kazne sa Istoka" paralelno sa vesto artikulisanim usadjivanjem anti-ucenja (ne novih, drugih, vec bas - protiv-ucenja) na svim poljima od filozofije i umetnosti do politickih ideologija i doktrina. evropa je skupina bivsih 'otpadnickih drzava', da se izrazim tako jezikom strvine. jedne politicke skupine koja je u srednjem veku uspela da dobije relativnu nezavisnost od azije (tj istocne rimske imperije, tj. njenog de-fakto najuticajnijeg etnosa - slovenskog), a potom da je postepeno subordinira. radi se dakle o cistom istorijskom (svesnom ili nesvesnom) revansizmu, i taj pojam 'evrope' je jedna od njegovih kljucnih zackoljica. vi kako hocete, ali to sto nudi i daje evropa za mene je - ispod mojih mogucnosti. ja pripadam strani pobednika a ne vecitih luzera, otpadnika i intriganata.

J.A. Buchilov - guru moderne misli.
Podebljavanja Duh Sekire ;)

Далеко је то од Мосада...
Него, шта велиш на "европејце"?

Аха, сад схватам... чова ме рекламира, а мисли да ће добити неку кинту за то.

Одличан текст, али мислим да си могао да будеш и оштрији, јер тај М.Видојковић се мЛого проституише, тако да ми је већ одвратно да читам његове "досетке" и "духовитости", полако срља у групу Пере Луковића, Васића, Теофила Панчића и остале гамади.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back