Evropa plaća kosovski dug

munjoliki

Domaćin
Poruka
4.324
Evropa plaća kosovski dug
Goran ČVOROVIĆ, 30.07.2009 20:42:19 Ocena:
3.58 (Glasova: 14)
[Oceni] Komentara: 10 [Postojeći komentari]
[Zgrada Svetske banke]

Zgrada Svetske banke
EVROPSKA komisija učestvovaće u otplaćivanju spoljnog duga Kosova, potvrdili su "Novostima" u sedištu vlade EU
u Briselu. Radi se o prenesenom dugovanju Prištine prema Svetskoj banci.
- Evropska komisija pružiće doprinos od pet miliona evra Programu podrške za upravljanje dugom Kosova Svetskoj banci - otkrio je "Novostima" potrparol EK Amadeu Altafaj Tardio.
Evropska komisija je u julu prošle godine organizovala donatorsku konferenciju za Kosovo i tom prilikom je prikupljeno 1,2 milijarde evra. Sama komisija je u okviru ove sume odvojila 501,8 miliona.
- U okviru ovog svog angažmana, EK je odlučila da izvoji jedan deo za dug - pojasnio je Tardio.
U EK su "Novostima" istakli da se ova pomoć neće odnositi na potraživanja MMF. Kako je naglasio Tardio, "SAD će takođe učestvovati u ovom fondu".
Deo kosovskog duga Svetskoj banci iznosi 381 milion evra, od čega su SAD odlučile da plate 150 miliona, što znači da ostaje ukupno još 226 miliona potraživanja od Svetske banke.
Kosovo, međutim, ne duguje samo ovoj organizaciji, već i Pariskom i Londonskom klubu, MMF-u... Kada se sve sabere, pretpostavlja se da ovaj region duguje svetskim poveriocima oko milijardu evra.

Da li je ovaj dug odvojen od dugovanja Srbije,pa je preneto na Kosovo?
 
prodaj to nemacko precenjeno g0vno , nabijaju ne znam kakve cene za te audije a ne znaju da naprave ljudski ni vesanje pa kad se vozis u VW-u ili audiju imas osecaj ko da sedis na drvenoj klupi

uzmi forda nekog , kia-u ili hondu :)
 

Back
Top