Евроазијски савез омладине

Evroazija

Početnik
Poruka
1
http://evroazija.blogspot.com/
Евроазијски савез омладине
Евроазијски савез омладине је друштвено-културни омладински покрет.
Први циљ покрета је организовање и успостављање нових правила и навика у њеним редовима. Дисциплина и оданост су камен темељац у редовима Евроазијског савеза омладине. Ми се спремамо за велика дела и највећа достигнућа. Сви родољуби су добродошли да се придруже нашем покрету, учествују у активностима и проширењу Савеза, привлачењу нових чланова и учесника, едукацији чланства и размени информација. Од сваког члана се тражи да учествује у организовању друштвених, културних и политичких независних акција које организује Савез. Нама су потребни чланови вођени најискренијим намерама и идеалима. Који су спремни на стални напредак, активизам и образовање, прво едукација па тек онда акција. Омладина спремна да јача интелектаулно, духовно и телесно, јер наш задатак је стварање нове елите, спремне да се суочи са најтежим проблемима друштва. Ишчитавањем дела, како српских тако и светских научника, из области културологије, традиције, етнологије, антропологије, етнографије и геополитике, упознаће свој народ, и тим знањем ће се борити против оних који немилосрдно уништавају све оне којима је стало до слободе, традиције, вере и аутохтоности. Само тако омладина може представљати узор, не само својим вршњацима, већ свим генерацијама. Храбри и амбициозни, родољуби који су решени да обнове јак и јасно дефинисан национални идентитет. Жестоко одбацујући декадентне вредности западног друштва и с љубављу прихвативши своју традицију и културу. Највећи презир је усмерен према онима који свесно намећу српском народу лажне вредности и туђу културу, са циљем разарања душе српског народа. Нових културних хероја је мало, па је на нама из Савеза, да их стварамо, проналазимо и промовишемо. Евроазијска омадина не запоставља културну и духовну димензију човека. Човек није само економско и друштвено биће, он је део свог народа, има религију или филозофију, он је уметник, песник, музичар, и не желимо да се све те димензије сведу на економску. Наши ставови су супротни ставовима свих школа модерних мишљења, ми смо Традиционалисти. Принцип морала изједначавамо са принципом постојања, дужност је сваког члана да врши задату улогу, на најбољи могући начин. Обавезује се на јединство мисли, речи и дела.
Евроазијци су представници новог почетка у мислима и животу човека. Група родољуба и активиста који раде на радикалној трансформацији на до сада доминантним погледом на свет.
Евроазијци су окренути будућности, али врло је важно вршити анализу наше прошлости. Српска историја је писана у корист владајуће идеологије и победника.
Мудар влада, размишља о својој историјској мисији, комбинацији традиције и авангарде, не размишљајући о томе као нешто пролазно и авантуристичко. Нажалост, српске вође и владари нису увек били на висини задатка и имали геополитичку стратегију, што нас је коштало велику жртву. Наш задатак је да јасно дефинишемо и изразимо шта је наша национална доктрина. Не смемо поновити крваве грешке наших предака.
Причајући и размишљајући о Србији ми не бринемо толико о дражави, него о унутрашњем животу државе, о народу.
Евроазијци су пре свега инспирисани високим духовним идеалима, потрази са истином и правдом. Схватамо важност развијања радне етике. Радна етика у националној свести је у супротности са принципима капитализма, експлоатације, профита, комерцијалне етике, личног интереса на штету других чланова друштва.
Владајућа група заинтересована је само за јачање своје позиције у власти. Такво размишљање само спречава потребне промене у друштву. У таквим тешким условима би на маргини друштва требала изнићи контра-елита, настојећи да под окриљем нове идеологије замени неспособну владајућу квази елиту.
 

Back
Top